Începând cu data de 03.10.2022, familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei/ persoană sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare de până la 2.053 lei, pot depune cererea și declarația pe propria răspundere, însoțită de actele doveditoare, în vederea obținerii ajutorului pentru încălzirea locuinței, sezon rece noiembrie 2022- martie 2023 și a suplimentul pentru energie .

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie se acordă în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe toată perioada anului în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  1. 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
  2. 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
  3. 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;
  4. 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se poate solicita fie împreună cu ajutorul pentru încălzire, fie separat, pe parcursul anului.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada sezonului rece, respectiv noiembrie 2022- martie 2023.Limitele de venituri pentru acordarea ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței cu energie termică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică, sunt :

  • 0 – 1386 lei/membru de familie,
  • 0 – 2053 lei pentru persoana singură.

Actele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială din  orașul Cernavoda, strada Dacia nr. 5,  în zilele lucrătoare, între orele  09.00-14.00.

Acte necesare acordării suplimentul pentru energie și a ajutorului pentru încălzirea locuinței

Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței

Limite de venituri și cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea locuinței