Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 390 items in 39 pages
VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE CLĂDIRI, TERENURI ȘI MIJLOACE DE TRANSPORT

    Primăria orașului Cernavoda informează contribuabilii că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/16.05.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se extind categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport. Conform noilor prevederi legislative, începând cu data de 20 mai, beneficiază de scutire de la plata impozitului, respectiv taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în proprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate. Aceștia beneficiază de scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere, nu doar reprezentanții legali ai minorilor, cum prevedea vechea reglementare. Scutirea de la plata impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport pentru persoanele cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai acestora, se operează cu data de întâi a lunii următoare celei în care contribuabilul depune documente justificative în acest sens.

CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA CERNAVODA

    Primaria Cernavoda va informeaza ca luni 11.06.2018, in intervalul orar 08:30-13:30, pe raza orasului se va desfasoara exercitiul anual de urgenta radiologica “UNIREA 2018”, ocazie cu care se va actiona sistemul de alarmare format din cinci sirene electrice si o sirena electronica.
Semnalul de alarmare este: ALARMA LA DEZASTRE
5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauza de 10 secunde intre ele.

Detalii anunț
ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA

    Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștință publică faptul că Registrul electoral permanent poate fi consultat de către alegători la sediul Primăriei Cernavoda, în fiecare zi lucrătoare, între orele 14:00-16:00.
    Deasemenea, pot fi verificate de către alegători și Listele electorale permanente și cele complementare în același interval de timp. 
    Întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrisurilor greșite și a oricăror erori din liste se fac în scris și se depun la Centrul de informare pentru cetățeni, în atenția primarului.

Anunț privind consultarea Registrului Electoral
Anunț privind Listele electorale permanente
Anunț privind Listele electorale complementare

ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC

    Pentru remedierea unei avarii pe magistrala de termoficare urbană pe str. A. Saligny, C.N.E. Cernavoda va întrerupe furnizarea agentului termic în zona centrală și cartier Columbia în data de 15 mai 2018, între orele 8:00 și 16:00.

Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din CernavodaPrimarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat ieri 08.05.2018 împreună cu reprezentantul MDRAP alte două contracte finanțate din bugetul MDRAP, respectiv contractul pentru”Reabilitare și personalizare curte și Grădinița Nr. 3, str. George Coșbuc ”, din orașul Cernavodă, în valoare de 996.842,00 lei și contractul în valoare de 350.648,03 lei pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2, str. Mihail Sadoveanu nr 7 în vederea creșterii eficienței energetice”.
Obiectivul de investiții ”Reabilitare și personalizare curte și Grădinița Nr. 3, str. George Coșbuc” cuprinde lucrări precum: reabilitarea termică a clădirii, amenajarea și personalizarea curții gradiniței, izolarea termică a pereților exteriori, înlocuire tâmplarie exterioară și interioare , termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, înlocuirea corpurilor de încălzire, precum și dotări interioare.
Obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2 , str. Mihail Sadoveanu nr. 7 în vederea creșterii eficienței energetice” cuprinde lucrări precum: consolidarea și reabilitarea termică a clădirii, izolarea termică a pereților exteriori, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, , înlocuirea ușilor de acces , inlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, inlocuirea corpurilor de încălzire, dar și dotări interioare.
Banii pentru aceste obiective de investiții au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

            PLATFORME GOSPODĂREȘTI SUBTERANE, 
                                CU SISTEM HIDRAULIC

Au sosit la Cernavoda cele 10 platforme subterane cu sistem hidraulic. Locațiile în care acestea urmează să fie amplasate coincid cu locațiile în care sunt amplasate în prezent o parte din containerele clasice.
Acest proiect, respectiv ”Amenajarea unui număr de 10 platforme gospodărești subterane cu sistem hidraulic în orașul Cernavoda” vine în sprijinul cetățenilor prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curațenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile iar gunoiul este colectat de operatorul de salubritate prin ridicarea containerelor cu o instalație hidraulică, la nivelul solului. Mai exact, deșeurile menajere sunt depozitate sub pământ, igienic și fără să ocupe spațiu.
Platformele sunt compuse din două părți: partea subterană în care este prevăzută cuva de beton, impermeabilă, cu structură metalică elevatoare, în care se amplasează 4 containere de colectare deșeuri , și o parte supraterană, adică platformă metalică prevăzută cu 4 coșuri de inserție deșeuri, confecționate din inox și prevăzute cu sistem de rabatare a capacului.
De menționat este faptul că, autoritatea publică locală intenționează ca în timp, să înlocuiască toate containerele clasice de colectare (containere în țarcuri metalice) cu platforme subterane. Din acest motiv, în anumite zone din oraș se va păstra încă sistemul clasic de colectare.
Următorul pas este montarea celor 10 containere subterane cu sistem hidraulic în locațiile deja amenajate și darea în folosință către cetățeni.

Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

    Iarna deloc ușoară cu zăpadă, viscol, vânt și temperaturi scăzute a lăsat în urmă pagube serioase la Cernavoda. Cele două străzi, respectiv Răzoarelor și Pictor Grigorescu s-au surpat pur și simplu din cauza nămeților topiți ce au îmbibat solul dar și a infrastructurii fragile întrucât la procesul de evaluare a pagubelor s-a descoperit faptul că asfaltul era turnat direct pe pământ. 
    Primarul Liviu -Cristian Negoiță în calitatea sa de Președinte, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, și a solicitat sprijinul Prefectului județului Constanța în vederea constatării daunelor survenite odată cu prăbușirea celor două ziduri de sprijin de pe străzile afectate. 
    Ulterior, a fost întocmită și înaintată documentația necesară către Prefectură în vederea acordării sprijinului material pentru remediarea problemelor. 
    Surpriza nu s-a lasat prea mult așteptată, întrucât prin Hotărârea Guvernului nr. 177/2018 s-a aprobat alocarea unei sume de 614.000 lei către Cernavoda, bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2018 pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale. Această sumă acoperă în totalitate valoarea pagubelor produse. 
    Banii au intrat în cont ieri,10.04.2018 iar lucrările sunt deja în plină desfășurare și atent supravegheate pe cele două străzi deoarece zidurile nou construite trebuie să aibă o fundație solidă, capabilă să ofere siguranță cetățenilor și proprietăților acestora.

 

Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță urează tuturor cernavodenilor
Paște fericit!
Fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii să vă aducă pace în suflet și gând, prosperitate și armonie în casă alături de cei dragi!
 Hristos a înviat!

Primarul orașului Cernavoda a semnat cel de-al treilea contract de finanțare din bugetul MDRAP

    Început de an promițător, 3 contracte semnate în primele 3 luni ale anului 2018.
    Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat împreună cu reprezentantul MDRAP, cel de-al treilea contract finanțat din bugetul MDRAP în valoare de 753.698,20 lei pentru realizarea obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Grădinița Nr. 4, str. Tudor Vladimirescu nr.12, în vederea creșterii eficienței energetice” din orașul Cernavoda. Banii au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.
    Obiectivului de investiții cuprinde lucrări precum: izolarea termică a pereților exteriori, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, inlocuirea corpurilor de încălzire, precum și dotări interioare.
    Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 785.602,00 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavoda.

Proiectul cu finanțare europeană ”Hamangia” a fost aprobat!

    Azi, 29.03.2018, Primăria orașului Cernavoda a primit adresa oficială cu privire la aprobarea proiectului transfrontalier„Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” – („Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) .
    Liderul proiectului cu finanțare europeană este Municipalitatea din Shabla, Bulgaria iar orașul Cernavoda este partener în acest proiect prin programul Interreg VA România – Bulgaria 2014-2020 pentru a promova produsul cultural comun ce aparține culturii Hamangia. 
    Clădirile ce fac obiectul proiectului cu finanțare europeană sunt: imobilul de pe str. Ovidiu nr 19 ( Muzeul Axiopolis) clădire destinată secției muzeale- Centrul Hamangia și imobilul de pe str. Mihai Eminescu nr. 3B, destinat atelierului de arheologie experimentală – Atelierul Gânditorul. 
    Valoarea investiției la nivelul orașului este de aproximativ 752.000 Euro,contribuția de la bugetul local fiind de 2%.
Obiectivul general al acestui proiect este reprezentat de îmbunătățirea valorificării comune a moștenirii culturale Hamangia în Dobrogea românească și bulgară în vederea dezvoltării produsului turistic comun.


  • VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE CLĂDIRI, TERENURI ȘI MIJLOACE DE TRANSPORT ***
  • CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA CERNAVODA - Detalii anunț ***
  • ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA ***
  • ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC ***
  • Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 221099
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 22 iunie 2018 02:27:19