Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 358 items in 36 pages
UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA

    Ieri, 12.09.2017, începând cu ora 15:00 a avut loc la Cernavoda, în sala de spectacole a Casei de Cultura I.D.Chirescu un spectacol inedit de muzică și dansuri tradiționale indiene oferit de ansamblul Bhangra Dance din statul Punjab - India. 
    Întrucât anul acesta în luna august, orașul Cernavoda a primit vizita oficială a Ambasadorului Indiei la București, s-a concretizat o relație de colaborare în vederea dezvoltării economice a orașului prin aducerea unor investitori străini. 
    Cei 11 membri ai ansamblului sunt polițiști ai statului Punjab și se află în această perioadă într-un turneu mondial, sponsorizat exclusiv de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) și de Ambasada Indiei la București, motiv pentru care acest spectacol tradițional indian a fost oferit cernavodenilor în mod gratuit. 
    Ansamblul a avut programate două reprezentații în România. Primul spectacol al ansamblului Bhangra Dance a avut loc la București în 10 septembrie iar cel de-al doilea la Cernavodă, în data de 12 septembrie 2017. 
    Costumele tradiționale viu colorate, turbanele, bijuteriile dar și instrumentele specifice precum Dhol (tamburul), Algoja (flaut), Khunde (bastoanele folosite de dansatori) au încântat publicul cernavodean ce a primit cu entuziasm dansul bhangra, un dans vechi de secole ce sărbătorește venirea primăverii și a recoltei. În acest dans oamenii cântă și se mișcă cu o energie debordantă pe bătăile ritmice ale tobei. Veselia și bucuria oglindite pe fețele lor au molipsit imediat publicul ce a aplaudat și a dansat alături de ei depășind astfel bariera lingvistică. 
    Drept urmare, spectacolul a fost un real succes, demonstrând încă o dată faptul că orașul Cernavodă este un oraș multicultural, cu oameni toleranți de culturi diferite ce coexistă în armonie de sute de ani.

Cernavoda, 13 septembrie 2017

Natura ne aseamănă, educația este cea care ne deosebește!

    Primăria Cernavoda, Direcția Asistență Socială mulțumește cetățenilor care s-au implicat în ,,CAMPANIA DE STRÂNGERE DE RECHIZITE, ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE’’ și anunță prelungirea termenului de derulare a acțiuni până pe data de 30 septembrie 2017.

POȚI INTRA ȘI TU ÎN COMUNITATEA CELOR CARE AJUTĂ,
DONEAZĂ!

Întrerupere alimentare cu energie electrică

Enel-Distribuție Dobrogea anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținerea instalațiilor electrice, în data de 29/08/2017 în intervalul orar 09:00 - 17:00 se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în Cernavoda - Colonie Tabără.

ANUNȚ OPRIRE APĂ CALDĂ

    SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștința abonaților că în perioada 27 august - 15 septembrie 2017, conform planificării comunicată de SN Nuclearelectrica SA, ca urmare a programului anual de întreținere preventivă, se va sista furnizarea apei calde.
    Pe această cale, rugăm abonații societății care au boilere să separe coloanele de alimentare pentru a nu influența înregistrarea contorilor
.


Finalul celei de-a XVI-a ediție a Zilelor orașului Cernavoda

    Focul de artificii impresionant din seara de duminică a reprezentat finalul activităților ce au fost organizate în cinstea orașului Cernavoda și a cetățenilor acestuia în săptămâna 15-20 august 2017. 
    Chiar dacă prima zi a sărbătorii a fost umbrită de o pană de curent ce a condus la amânarea activităților programate pentru acea zi, evenimentul a fost unul de succes, menit să încânte și să bucure cetățenii cernavodeni, indiferent de gusturi și preferințe. 
    Fiecare seară a fost marcată de prezența pe scenă a unor artiști consacrați atât de muzică ușoară cât și de muzică populară precum: Andra, Alina Eremia, Direcția 5, Akcent, Matteo, Elena Ionescu, Nick, Hangițele, Like Chocolate, Petrică Mîțu Stoian, Maria Dragomiroiu, precum și Aneta Stan, fiică a orașului nostru. Fiecare artist a oferit cernavodenilor un spectacol de zile mari prin muzică și dans. 
    De la această sărbătoare nu au lipsit standurile cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimentare, dar și terase pentru alimentație publică, amplasate în zona centrală pentru a crea atmosfera specifică. 
    Actori consacrați ai Teatrului Național au fost prezenți la eveniment cu piesa „Neveste de fotbaliști”, ce a atras numeroși cernavodeni iubitori de teatru. Micii actori ai Trupei de teatru ”Derdeluș” a Casei de cultură I.D.Chirescu au încântat de asemenea spectatorii cu piesa „Cadoul”. 
    Într-o atmosferă antrenantă, militari americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu au oferit un spectacol minunat printr-un meci demonstrativ de baschet cu sportivi ai Clubului sportiv Axiopolis, iar Dj Jungle a fost cel responsabil cu distracția și dansul până la miezul nopții. 
     Galele Muzicii Folk, ediția a V-a au adus pe scenă nume importante precum: Trupa Tandem, Walter Ghicolescu, Florin Thomitcs, trupa Arhaic. 
    Sportivii de la Clubul Sportiv Axiopolis au fost premiați pentru rezultatele impresionante obținute la competițiile sportive naționale la care au participat pe tot parcursul anului. 
    Seara folclorică a adus pe scenă, alături de Ansamblul ”Mugurelul” al Casei de Cultură I.D. Chirescu ansambluri din toate colțurile tării, dar și din Bulgaria. 
    Tradiția a fost păstrată de la an la an, motiv pentru care cuplurile de aur ale orașului au fost premiate în cadrul evenimentului „Nunta de aur”, la fel și Seniorii Fotbalului Cernavodean. 
    Privirile cetățenilor au fost încântate de expoziția de pictură a micuței artistei Anamaria Cristina Nițulescu, ce a avut loc în holul Primăriei iar iubitorii de carte au avut parte de lansări de carte precum: „Epistolele Paulinei” -Viorel C.Chizui, „Dunăre, lacrima sufletului” -Viorel Birtu Pârăianu, „Soare răstignit”, „Deșertul Disperării”, „Dincolo de vise” și „Țipătul alb”- George Piteș. La acest eveniment au participat fii ai orașului dar și reprezentanți ai Primăriei. 
    De asemenea, această sărbătoare a fost onorată de vizita Excelenței Sale Ambasadorul Indiei la București Dr. AVS Ramesh Chandra și a prim-secretarului domnul Ray Partha precum și de două delegații din Bulgaria, respectiv delegația orașului Kozloduy condusă de doamna primar Marinela Nikolova și cea a orașului Shabla condusă de domnul primar Mariyan Zhechev.
Cernavoda, 22 august 2017

                    ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA 2017
                           

    Având în vedere faptul că ieri, 15.08.2016, din cauza unei avarii ENEL zona centrală a orașului Cernavoda a devenit nefuncțională, o parte din programul artistic alocat acestei zile, s-a reprogramat în zilele ce urmează astfel: 
    Premierea sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Axiopolis va avea loc joi, 17.08.2017 începând cu ora 17:00, pe scena special amenajată din fața Primăriei. 
    Vernisajul de pictură - Anamaria Cristina Nițulescu va avea loc duminică, 20.08.2017 începând cu ora 10:00 în holul Primăriei.

Programul de desfășurare al evenimentului
ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA
14-20 august 2017

În săptămâna 14-20 august, orașul Cernavoda va îmbrăca haine de sărbătoare cu ocazia celei de-a XVI-a ediție a manifestărilor cultural-artistice „Zilele orașului Cernavoda”.
Se anunță zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans, expoziție de pictură, lansare de carte, spectacole de teatru, festivități de premiere, activități sportive, concerte de muzică populară, muzică folk, dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului.
O activitate nouă și inedită anul acesta este reprezentată de parada cu torțe, ce va traversa centrul orașului și podul Sfânta Maria. Aproximativ o mie de lumini purtate de tinerii localnici și invitați ai orașului vor lumina feeric orașul în seara de sâmbată.
Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică ușoară precum: Andra, Alina Eremia, Direcția 5, Akcent, Matteo, Elena Ionescu, Nick (N&D), Dj Jungle dar și interpreți consacrați de muzică populară: Petrică Mîțu Stoian și Maria Dragomiroiu. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul zilelor de sărbătoare.
Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică.
Evenimentul se va încheia duminică seara cu un minunat foc de artificii.

ANUNȚ

    În perioada 07 - 08 august 2017, începând cu ora 21:00, Primăria Orașului Cernavoda va aplica tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort - adulți (țânțari).
    Durata tratamentului este de cca. 4 ore.
    Produsul este toxic pentru albine, pești și orbanisme acvatice.
    Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

  100 de ani de la Marea Bătălie de la Mărăști

  Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Bătălia de la Mărăști, una din cele mai importante bătălii din istoria poporului român, ce a avut loc pe teritoriul țării noastre, în anul 1917. În această bătălie Armata Română a luptat alături de Armata Rusă pentru a distruge Armata a IX-a Germană. 
    Cu acest prilej, în data de 04.08.2017 începând cu ora 10:00, în memoria ostașilor ce au pierit pe câmpul de luptă vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Central al orasului Cernavoda.
    De la ora 11:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură va avea loc un simpozion pe aceeași temă. 
    La eveniment vor participa reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului, ai Asociației Cultului Eroilor, ai Muzeului Militar de Marină precum și reprezentanți ai Autorității Publice Locale.

Cernavoda, 3 august 2017

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!
Este nevoie de mai mulți donatori!
Cheamă-ți și prietenii!

    Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Orașului Cernavoda și Spitalul Orășenesc Cernavoda, organizează miercuri 09.08.2017 între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge. 
    Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavoda și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. 
    Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc. 
    Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. 
    Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! 
    În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide. 
    Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
- decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge; 
    Vă așteptăm miercuri 09.08.2017 la Spitalul Orășenesc Cernavoda, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!

  • UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA ***
  • Natura ne aseamănă, educația este cea care ne deosebește! ***
  • Întrerupere alimentare cu energie electrică ***
  • ANUNȚ OPRIRE APĂ CALDĂ ***
  • Finalul celei de-a XVI-a ediție a Zilelor orașului Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 182266
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 25 septembrie 2017 19:54:33