Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 366 items in 37 pages
Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017”

    Vă informăm că Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017” va avea loc la Unitatea 1, la data de 27.11.2017, între orele 14:00 – 18:00. 
    Obiectivul de ansamblu al exercițiului este pregătirea și antrenarea personalului centralei pentru dezvoltarea capabilității de a inteprinde acțiunile necesare în cazul unui eveniment radiologic combinat un eveniment medical și un incendiu. 
    Autoritățile publice județene și naționale nu vor fi implicate efectiv în exercițiu, fiind doar notificate în diverse etape ale exercițiului.

Festivalul internațional de muzică corală I.D. Chirescu

    În perioada 18-19 noiembrie 2017 are loc la Cernavoda”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” aflat la cea de-a XXXVI-a ediție.
Este un festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan Dumitru Chirescu, și reunește an de an ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura pe două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 18 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin Și Elena”, duminică 19 noimebrie de la orele 16:00.
SECȚIUNEA LAICĂ, 18.noiembrie .2017, ORELE:16:00, SALA DE SPECTACOLE A CASEI DE CULTURĂ “ I.D.CHIRESCU”
1. Corul de copii “Minisong I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Rosca Doina Mihaela
2. Corul mixt “I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Balanica Manuel
3. Corul mixt “Sedyanka” Silistra Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
4. Corul mixt “Preot Ion Ionescu”- Topoloveni - Dirijor :Preot Ion Isăroiu
5. Grupul coral “Arpeggio & Roua” - Dirijor : Vasilică Amuza
6. Corul mixt “Plai Întorsurean”- Întorsura Buzaului - Dirijor : Tatiana Teacă
7. Corala Barbateasca Ortodoxă “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor : Arhidiacon Lector Dr. Iulian Dumitru
SECȚIUNEA RELIGIOASĂ 19 noiembrie2017, ORELE:16:00, BISERICA “SF. ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA”
1. Corul de copii “Minisong I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Rosca Doina Mihaela
2. Corul mixt “i.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Balanica Manuel
3. Corul mixt “Sedyanka” Silistra Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
4. Corul mixt “Camerata Danubii”- Călărași - Dirijor: Diana Vieru Burlescu
5. Grupul coral “Arpeggio & Roua”Dirijor : Vasilică Amuza
6. Corul mixt “Plai Întorsurean”- Întorsura Buzăului - Dirijor : Tatiana Teacă
7. Corul mixt “Trison” Brăila - Dirijori : Prof. Marcica și Ștefan Lupu
8. Corala Bărbătească Ortodoxă “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor : Arhidiacon Lector Dr. Iulian Dumitru
9. Grupul Bizantin “Sf. Ierarh Vasile cel Mare” al Arhiepiscopiei Tomisului Dirijor : Drd. Marian Bostan
10. Corul “Mihail Vulpescu” al Protoeriei Călărași și Corala Bărbătească “Teodoxa” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor :Asistent Universitar Doctor, Valeriu Croitoru
11. Corul “Preludiu” București - Dirijor : Voicu Enăchescu
Această frumoasă manifestare artistică aduce anual bucurie și pace sufletească în inimile cernavodenilor.

25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMÂNE

    Azi la Cernavodă, într-o atmosferă deosebită, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române.     
    La ceremonialul militar - religios au participat primarul Liviu-Cristian Negoiță, viceprimarul Șerif Cîrjali, consilieri locali, reprezentanți ai unităților militare din zonă (jandarmi, pompieri, polițiști), cadre militare în rezervă și în retragere precum și reprezentanți ai unor societăți din oraș. 
    Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, urmat de cuvântul de deschidere al primarului orașului Cernavoda, slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, depunerea de coroane de flori dar și defilarea subunităților militare în acorduri de fanfară. 
    Ca în fiecare an, la monumentul eroilor au depus flori și elevi din cadrul instituțiilor locale de învățământ 
    Sărbătoarea s-a încheiat cu proiecția filmului istoric ”Noi, cei din linia întâi” regizat de Sergiu Nicolaescu, la sala de spectacole a Casei de cultură I.D. Chirescu.

ZIUA ARMATEI ROMÂNE

    Mâine, 25 octombrie 2017, ca în fiecare an, la Cernavoda se sărbătorește Ziua Armatei Române. 
    Această sărbătoare este strâns legată de generalul Gheorghe Avramescu, care în data de 25 octombrie 1944 a decis să pornească ofesiva pentru eliberarea ultimelor teritorii românești de sub ocupația maghiară. Gestul generalului a venit ca un dar făcut Regelui Mihai, de ziua acestuia la împlinirea vârstei de 23 de ani. 
    În anul 1959, după retragerea trupelor sovietice din România, prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, ziua de 25 octombrie a fost declarată oficial ZIUA ARMATEI ROMÂNE.
     Cu această ocazie, mâine începând cu ora 09:30, la monumentul din Parcul Central al orașului va avea loc ceremonialul militar și religios dedicat acestei sărbători. 
    Programul cuprinde o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, depunerea de coroane de flori în acordurile fanfarei și defilarea subunităților militare. 
    Sărbătoarea se va încheia cu proiecția filmului istoric ”Noi, cei din linia întâi” ce va avea loc la sala de spectacole a Casei de cultură I.D. Chirescu, începând cu ora 11:30.

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cernavoda continuă

    Lucrarea ce are drept scop reabilitarea și modernizarea străzii Răsăritului se apropie de final, întreaga stradă a fost asfaltată iar în aceste zile se lucrează la sistemul de canalizare. 
    Condițiile de circulație pe această stradă s-au îmbunătățit considerabil influențând în mod pozitiv nivelul de trai al cernavodenilor dar și gradul de siguranță și confort în trafic. 
    De asemenea, pe strada Nicolae Titulescu se lucrează intens pentru a se finaliza lucrările de înlocuire a trotuarelor, pasul următor fiind reabilitarea străzii și marcarea pistei pentru biciclete. 
    Programul de reparații al străzilor din Cernavoda ce constă în înlocuirea covorului asfaltic nu se oprește aici, urmează alte 5 străzi incluse în program.

Extindere și modernizare iluminat public Dealul Vifor

    Proiectul "Extindere rețea de joasă tensiune pentru iluminat public și consumatori casnici Dealul Vifor Cernavoda " s-a finalizat cu succes. 
    Pe întreaga zonă au fost amplasate pe stâlpi de beton dar și pe stâlpi metalici, corpuri de iluminat realizate din materiale ușoare, rezistente la intemperii, ultraviolete și la șocuri mecanice, iar lămpile montate sunt cu un consum redus de energie electrică. De asemenea, a fost realizată rețeaua necesară alimentării utilizatorilor casnici. 
    Ambele rețele, cea pentru alimentarea iluminatului stradal și cea pentru alimentarea consumatorior casnici, au fost executate în subteran.
    Pentru realizarea acestorrețele electrice, pe un traseu cu o lungime de cca. 1,23 km de-a lungul drumului de exploatare DE 440, a fost necesară realizarea a două puncte de aprindere, unul la postul de transformare de pe Dealul Vifor 1 și altul pe dealul Vifor 2.  
    Înainte de proiectarea și executarea acestei lucrări, în zona de lotizări aferentă transformatorului dealul Vifor 1 exista o rețea aeriană pentru iluminat și consumatori casnici, dar nu existau corpuri de iluminat public iar în zona dealul Vifor 2 nu exista nici rețea de iluminat public dar nici pentru utilizatorii casnici.

VĂ INVITĂM SĂ INTRAȚI ÎN RÂNDUL DONATORILOR DE SÂNGE!

SESIUNEA DE RECOLTARE VA AVEA LOC SAMBATA 14.10.2017 ÎN SEDIUL SPITALULUI ORASENESC DIN LOCALITATEA CERNAVODA ORELE: 08:30 -13:30.

SÂNGELE ESTE UN DAR CE NU POATE FI ÎNLOCUIT!
ESTE NEVOIE DE MAI MULȚI DONATORI!
CHEAMĂ-ȚI ȘI PRIERENII!

MULȚUMIM ANTICIPAT CELOR CARE VOR CONTRIBUI
LA SALVAREA DE VIEȚI OMENEȘTI!

PENTRU DONATORII DIN LOCALITĂȚILE ÎNVECINATE SE DECONTEAZĂ BILETUL DE MICROBUZ DIN LOCALITATEA DE DOMICILIU PÂNĂ ÎN CERNAVODA 

DETALII ANUNȚ
Zilele Recoltei 2017

În perioada 29.09.2017-01.10.2017, comercianții din toate colțurile țării se întâlnesc la Cernavodă, în centrul civic al orașului să-și comercializeze produsele în cadrul târgului organizat de Primăria și Consiliul Local Cernavoda cu ocazia “Zilelor Recoltei”.
Cu această ocazie, vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producători o gamă largă de produse precum: legume, fructe, dulcețuri, sucuri naturale, brânzeturi, preparate din carne, miere de albine, conserve din legume, must, vin dar și produse tradiționale românești.
Pe parcursul celor 3 zile de sărbătoare vor avea loc spectacole artistice de muzică și dans oferite de artiștii invitați, precum: Formația de muzică de petrecere macedonească „ Ianina”, Ansamblul „Mugurelul”, Elena Chirica, Lucian Costea, Angela Mogala, și Marius Cristel Marin - în prima zi a târgului, vineri, 29.09.2017 în intervalul orar 18:00 - 22:00.
Sâmbătă, 30.09.2017, în intervalul 09:00-11:00 publicul va fi încântat de: Mariana și Mihai Călin, Irina Culea, Mihai Oprea și Maria Zamfir, iar în intervalul 18:00-22:00 de: Ansamblul „Audeo”, Ansamblul „Kids Dance”, „Trio Cantado”, Mariana și Mihai Calin, Rodica Tudor și Nelu Zidaru.
Artiștii: Mariana Edulescu, Mariana și Mihai Călin, Nicolae Pavel, și Veronica Apetrei sunt cei care vor încheia ultima zi de sărbătoare dedicată toamnei de Zilele Recoltei anul acesta.

UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA

    Ieri, 12.09.2017, începând cu ora 15:00 a avut loc la Cernavoda, în sala de spectacole a Casei de Cultura I.D.Chirescu un spectacol inedit de muzică și dansuri tradiționale indiene oferit de ansamblul Bhangra Dance din statul Punjab - India. 
    Întrucât anul acesta în luna august, orașul Cernavoda a primit vizita oficială a Ambasadorului Indiei la București, s-a concretizat o relație de colaborare în vederea dezvoltării economice a orașului prin aducerea unor investitori străini. 
    Cei 11 membri ai ansamblului sunt polițiști ai statului Punjab și se află în această perioadă într-un turneu mondial, sponsorizat exclusiv de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) și de Ambasada Indiei la București, motiv pentru care acest spectacol tradițional indian a fost oferit cernavodenilor în mod gratuit. 
    Ansamblul a avut programate două reprezentații în România. Primul spectacol al ansamblului Bhangra Dance a avut loc la București în 10 septembrie iar cel de-al doilea la Cernavodă, în data de 12 septembrie 2017. 
    Costumele tradiționale viu colorate, turbanele, bijuteriile dar și instrumentele specifice precum Dhol (tamburul), Algoja (flaut), Khunde (bastoanele folosite de dansatori) au încântat publicul cernavodean ce a primit cu entuziasm dansul bhangra, un dans vechi de secole ce sărbătorește venirea primăverii și a recoltei. În acest dans oamenii cântă și se mișcă cu o energie debordantă pe bătăile ritmice ale tobei. Veselia și bucuria oglindite pe fețele lor au molipsit imediat publicul ce a aplaudat și a dansat alături de ei depășind astfel bariera lingvistică. 
    Drept urmare, spectacolul a fost un real succes, demonstrând încă o dată faptul că orașul Cernavodă este un oraș multicultural, cu oameni toleranți de culturi diferite ce coexistă în armonie de sute de ani.

Cernavoda, 13 septembrie 2017

Natura ne aseamănă, educația este cea care ne deosebește!

    Primăria Cernavoda, Direcția Asistență Socială mulțumește cetățenilor care s-au implicat în ,,CAMPANIA DE STRÂNGERE DE RECHIZITE, ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE’’ și anunță prelungirea termenului de derulare a acțiuni până pe data de 30 septembrie 2017.

POȚI INTRA ȘI TU ÎN COMUNITATEA CELOR CARE AJUTĂ,
DONEAZĂ!

  • Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017” ***
  • Festivalul internațional de muzică corală I.D. Chirescu ***
  • 25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMÂNE ***
  • ZIUA ARMATEI ROMÂNE ***
  • Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cernavoda continuă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 194061
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 25 noiembrie 2017 00:16:45