Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 376 items in 38 pages
TÂRGUL HANDMADE DE MĂRȚIȘOR

    Primăria orașului Cernavoda, organizează și în acest an tradiționalul Târg de Mărțișor. Acesta va avea loc în holul principal al Primăriei, în zilele de 27 și 28 februarie 2018.
Informații suplimentare și înscrieri la tel: 0241/487140.

Orașul Cernavoda, în continuă dezvoltare

    Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat azi, 05.02.2018 împreună cu reprezentantul MDRAP, cel de-al doilea contract finanțat din bugetul MDRAP în valoare de 763.632,88 lei pentru realizarea obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Cresă nr 1, str Tudor Vladimirescu nr 10, în vederea creșterii eficienței energetice” din orașul Cernavoda. Banii au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene. 
    Contractul intră în vigoare începând cu data de 05.02.2018 și are valabilitatea până la finalizarea obiectivului de investiții, ce cuprinde lucrări precum: izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, inlocuirea corpurilor de încălzire, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, dar și dotări interioare. 
    Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 796,559,88 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavoda.

Hai să dăm mână cu mână!

    Ziua de 24 ianuarie 1859, cunoscută de români ca ”Mica Unire” este sărbatorită an de an și reprezintă unirea vechilor principate, Moldova și Țara Românească într-un Principat Unit în vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 
    Cu acest prilej,în data de 24 ianuarie 2018, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură I.D. Chirescu din Cernavoda va avea loc un program cultural-artistic dedicat evenimetului istoric de la 24 ianuarie 1859 “Unirea Principatelor Române”. 
    Programul cuprinde o scurtă prezentare a evenimetului istoric urmată de un program artistic susținut de Ansamblul de dansuri populare ”Mugurelul” dar și de invitați speciali. 
    Evenimentul se va încheia cu tradiționala Horă a Unirii, la care toți cernavodenii sunt invitați să participe alături de artiștii Casei de Cultură și de spectatorii prezenți la eveniment.

Start pentru dezvoltarea orașului Cernavoda

    Prin Ordinul nr.3420/2017 al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, orașului Cernavoda i-au fost alocate sume importante de bani de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare pentru implementarea a 5 proiecte de mare importanță la nivel local, proiecte ce susțin dezvoltarea locală și regională  prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă. 
    Pentru realizarea obiectivului de investiții ”Cartier de locuințe, zona Sere, Cernavoda – Infrastructură”, azi 19.01.2017, Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat împreună cu reperezentantul MDRAP contractul de finanțare în valoare de 11.075.243,00 lei. Valoare totală a investiției se ridică la suma de 12.882.907,82 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavodă. 
    Acest contract intră în vigoare începând de azi și are valabilitate pănă la finalizarea obiectivului de investiții și cuprinde următoarele lucrări:
- Rețea alimentare cu apa potabilă
- Rețea canalizare menajeră
- Rețea canalizare pluvială
- Rețea electrică pentru iluminat public
- Stație pompare ape menajere
- Bazin de retenție
- Trotuare, străzi, alei, spații verzi, parcări
Suplimentar dl. Primar Liviu- Cristian Negoiță împreună cu Consiliul LocalCernavodă vor asigura finanțarea de la Bugetul Local a rețelelor de alimentare cu energie termică și alimentarea cu energie electrică pentru utilizatorii casnici.

Ziua Culturii Naționale – Ziua lui Mihai Eminescu

    An de an, ziua de 15 ianuarie răsună în sufletul tuturor românilor. Este ziua marelui poet Mihai Eminescu, iar din anul 2010 această zi a fost declarată ”Ziua Culturii Naționale”. 
    Cu acest prilej, luni 15 ianuarie, de la ora 15:00 la Cernavoda va avea loc omagierea poetului și se vor depune flori la bustul acestuia situat în Parcul Central al orașului. 
    Începând cu ora 15:30, sunteți invitați  în sala de spectacole a Casei de cultura I.D. Chirescu unde va avea loc lansarea celui de-al XXVI-lea număr al revistei Cenaclului Literar Mircea Eliade ”Dintre sute de catarge” dar și festivitatea de premiere a Concursului Orășenesc de Creație Literară (secțiunea liceu).

 
 
ZIUA ETNIEI TĂTARE DIN ROMÂNIA

    Ziua etniei tătare din România este sărbătorită anual pe 13 Decembrie.  Această zi a fost declarată oficial drept ”Sărbătoarea Etniei Tătare din România” printr-o lege adoptată de Parlamentul României în anul 2006.
    Cu acest prilej, Primarul orașului Cernavoda, Liviu -Cristian Negoiță și Viceprimarul Șerif Cîrjali urează tuturor tătarilor ”La Mulți Ani!”

Pace și bună-înțelegere în suflet!

            Începe distracția pe gheață la Cernavoda

    A venit momentul mult așteptat. Începând de maine, 09.12.2017 ora 10:00, la Cernavoda începe dansul pe gheță. Cernavodenii sunt așteptați cu mic, cu mare să se distreze la patinoarul amplasat în fața Primăriei. Programul de funcționare este următorul:
Luni - Joi în intervalul 10:00 – 22:00
Vineri – Duminică în intervalul 10:00 – 00:00 
    Administrația Publică Locală oferă elevilor și studenților cernavodeni gratuitate pentru 1ora/zi/copil în baza prezentării carnetului de elev/student vizat de instituția de învățământ din care face parte. Cei ce doresc să se bucure de gheață mai mult de o oră pe zi vor plăti, la fel ca și adulții suma de 20 lei/60 min. 
    Așadar, începând de maine, cernavodenii sunt așteptați în număr cât mai mare la patinaj!

                    Moș Crăciun sosește la Cernavoda

    Moș Crăciun sosește și în acest an la copiii cernavodeni, încărcat cu pachete cu dulciuri oferite din partea Administrației Publice Locale, anunță Primarul Orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță. 
    Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, începând din data de 12.12.2017, un număr de 4060 de pachete cu dulciuri în valoare de 120.000 lei( fără TVA) vor fi distribuite copiilor înscriși în sistemul de învățământ din orașul Cernavoda, Centrul de zi Recuperare Copii cu Dizabilități, Casa de Cultură, Clubul Sportiv Axiopolis Sport Cernavoda dar și colindătorilor (ansambluri școlare și de tineret). 
    Conform HCL 314/31.10.2017, lista privind repartizarea pachetelor cu dulciuri este următoarea:
- Liceul Teoretic Anghel Saligny – 833 pachete
- Liceul Axiopolis – 520 pachete
- Școala Gimnazială Mircea Eliade – 619 pachete
- Școala Gimnazială Nr.2 – 408 pachete
- Școala Gimnazială Nr. 1 – 523 pachete
- Centrul de zi recuperare copii cu dizabilități – 90 pachete
- Creșa Nr. 1 – 25 pachete
- Creșa Nr.2 – 22 pachete
- Clubul Sportiv Axiopolis Sport Cernavoda – 450 pachete
- Casa de Cultură I.D. Chirescu – 270 pachete
- Colindători – 300 pachete 
    Așadar, tradiția continuă și anul acesta, Moș Crăciun îi vizitează pe copiii cernavodeni cu sacul plin de daruri.

Ziua Națională a României sărbătorită la Cernavoda

    Ziua de 1 decembrie 1918 reprezintă unul din cele mai importante evenimente din istoria României, moment în care la Marea Adunare de la Alba-Iulia fost votată unirea Transilvaniei cu Romania, solicitându-se un singur stat național. 
    De asemenea Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat rezoluția în care este atestată unirea românilor din Transilvania și Banat cu România, rezoluție ce a fost citită la 1 decembrie 1918 de către Vasile Goldiș. 
    Cu acest prilej, vineri 1 decembrie 2017 începând cu ora 09:00 la Cernavoda, în Parcul Central al orașului, va avea loc un ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României. 
    Programul va debuta cu intonarea imnului național al României, urmat de cuvântul domnului Primar, Liviu Cristian Negoiță ce va vorbi despre importanța acestei zile, și slujba religioasă oficiată de către un sobor de preoți din Cernavoda. 
    Un alt moment special al acestui eveniment, este reprezentat de programul oferit de violonistul Oruna Tudor Ștefan, ce va interpreta două cântece patriotice dedicate acestei zile. 
    Ca în fiecare an, în acordurile fanfarei se vor depune coroane și flori la monumentul din Parcul Central al orașului și va avea loc defilarea subunităților militare. 
    Începând cu ora 11:00, cernavodenii sunt invitați să savureze o porție din tradiționala fasole cu cârnați și o cană de vin fiert, oferite din partea Primăriei și a Consiliului Local Cernavoda. 
    La finalul zilei, orașul se va îmbrăca în lumini de sărbătoare, luminițele de Crăciun vor fi aprinse, iar evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un minunat foc de artificii.

  • TÂRGUL HANDMADE DE MĂRȚIȘOR ***
  • Orașul Cernavoda, în continuă dezvoltare ***
  • Hai să dăm mână cu mână! ***
  • Start pentru dezvoltarea orașului Cernavoda

    ***
  • Ziua Culturii Naționale – Ziua lui Mihai Eminescu ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 205804
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 18 februarie 2018 20:16:40