Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 384 items in 39 pages

Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

    Iarna deloc ușoară cu zăpadă, viscol, vânt și temperaturi scăzute a lăsat în urmă pagube serioase la Cernavoda. Cele două străzi, respectiv Răzoarelor și Pictor Grigorescu s-au surpat pur și simplu din cauza nămeților topiți ce au îmbibat solul dar și a infrastructurii fragile întrucât la procesul de evaluare a pagubelor s-a descoperit faptul că asfaltul era turnat direct pe pământ. 
    Primarul Liviu -Cristian Negoiță în calitatea sa de Președinte, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, și a solicitat sprijinul Prefectului județului Constanța în vederea constatării daunelor survenite odată cu prăbușirea celor două ziduri de sprijin de pe străzile afectate. 
    Ulterior, a fost întocmită și înaintată documentația necesară către Prefectură în vederea acordării sprijinului material pentru remediarea problemelor. 
    Surpriza nu s-a lasat prea mult așteptată, întrucât prin Hotărârea Guvernului nr. 177/2018 s-a aprobat alocarea unei sume de 614.000 lei către Cernavoda, bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2018 pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale. Această sumă acoperă în totalitate valoarea pagubelor produse. 
    Banii au intrat în cont ieri,10.04.2018 iar lucrările sunt deja în plină desfășurare și atent supravegheate pe cele două străzi deoarece zidurile nou construite trebuie să aibă o fundație solidă, capabilă să ofere siguranță cetățenilor și proprietăților acestora.

 

Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță urează tuturor cernavodenilor
Paște fericit!
Fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii să vă aducă pace în suflet și gând, prosperitate și armonie în casă alături de cei dragi!
 Hristos a înviat!

Primarul orașului Cernavoda a semnat cel de-al treilea contract de finanțare din bugetul MDRAP

    Început de an promițător, 3 contracte semnate în primele 3 luni ale anului 2018.
    Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat împreună cu reprezentantul MDRAP, cel de-al treilea contract finanțat din bugetul MDRAP în valoare de 753.698,20 lei pentru realizarea obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Grădinița Nr. 4, str. Tudor Vladimirescu nr.12, în vederea creșterii eficienței energetice” din orașul Cernavoda. Banii au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.
    Obiectivului de investiții cuprinde lucrări precum: izolarea termică a pereților exteriori, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, inlocuirea corpurilor de încălzire, precum și dotări interioare.
    Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 785.602,00 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavoda.

Proiectul cu finanțare europeană ”Hamangia” a fost aprobat!

    Azi, 29.03.2018, Primăria orașului Cernavoda a primit adresa oficială cu privire la aprobarea proiectului transfrontalier„Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” – („Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) .
    Liderul proiectului cu finanțare europeană este Municipalitatea din Shabla, Bulgaria iar orașul Cernavoda este partener în acest proiect prin programul Interreg VA România – Bulgaria 2014-2020 pentru a promova produsul cultural comun ce aparține culturii Hamangia. 
    Clădirile ce fac obiectul proiectului cu finanțare europeană sunt: imobilul de pe str. Ovidiu nr 19 ( Muzeul Axiopolis) clădire destinată secției muzeale- Centrul Hamangia și imobilul de pe str. Mihai Eminescu nr. 3B, destinat atelierului de arheologie experimentală – Atelierul Gânditorul. 
    Valoarea investiției la nivelul orașului este de aproximativ 752.000 Euro,contribuția de la bugetul local fiind de 2%.
Obiectivul general al acestui proiect este reprezentat de îmbunătățirea valorificării comune a moștenirii culturale Hamangia în Dobrogea românească și bulgară în vederea dezvoltării produsului turistic comun.


AVERTIZARE HIDROLOGICĂ

Având în vedere avertizarea hidrologică - cod galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor privind creșterea debitului Dunării și iminența producerii  de inundații, recomandăm populației din zona inundabilă a orașului - str. Canalului, Dacia, Portului și străzile adiacente să ia măsurile ce se impun pentru protejarea bunurilor și a locuințelor.
Primăria orașului Cernavoda a luat măsuri pentru completarea stocului de materiale și a pregătit un număr de 500 saci cu nisip pentru blocarea celor 5 guri de deversare ape pluviale. În cazul în care vor apărea infiltrații de apă în zona inundabilă  a orașului sunt pregătite pompe pentru evacuarea acesteia. Deasemenea, sunt pregătite spații de cazare pentru persoanele ce vor trebui evacuate din zona inundabilă.
Serviciul de permanență este asigurat prin dispeceratul Poliției Locale, tel. 0241 236256 și 0241 487147.

Spitalul Orășenesc Cernavoda a trecut cu brio de controlul organizat de Ministerul Sănătății
               În data de 13.03.2018, Spitalul Orășenesc Cernavoda a fost gazda unui control tematic organizat de Ministerul Sănătății privind toate aspectele ce trebuie îndeplinite de un spital pentru a asigura îngrijiri medicale de calitate conform normelor și legislației sistemului sanitar din România.
               Echipa  de specialiști a verificat în detaliu contractele de achiziții de biocide și dezinfectanți,  modul de raportare a infecțiilor nasocomiale și modul de utilizare a produselor biocide și a dezinfectanților, circuitul/traseul pacinetului în spital, modul de gestionare a deșeurilor  precum și verificarea igienico-sanitară pe fiecare compartiment din cadrul spitalului dar și toate circuitele funcționale din spital. 
            În urma controlului, nu s-a aplicat nici o sancțiune, Spitalul Orășenesc Cernavodă înregistrând aspecte pozitive la toate criteriile de verificare din grila elaborată de Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare
.
Consilierii PSD și ALDE s-au remarcat negativ la ședința ordinară din Cernavoda!

    Ieri, 28.02.2018, in număr de 14 din cei 17 reprezentanți din Consiliului Local Cernavoda s-au întâlnit la ședința ordinară pentru a adopta cele 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi, propuse de primarul orașului Liviu – Cristan Negoiță. Din motive personale, consilierii: Hemes Gheorghe, Nicola Marilena și Rusu Nicușor nu au fost prezenți. 
    Surpriza neplăcută a zilei, a venit din partea consilierilor PSD și ALDE, ce au lăsat cernavodenii în anul 2018 fără subvenția pentru serviciul de colectare, sortare, transport și depozitare a deșeurilor menajere practicat de Societatea ”UTILITĂȚI PUBLICE - GOSPODĂRIA COMUNALĂ” începând cu 01.02.2018. Astfel că, cernavodenii plătesc acum cu 2.55 lei/persoană/lună, mai mult pentru acest serviciu. 
    Ca de obicei, aceiași consilieri, din partidele PSD și ALDE au votat împotriva Proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de Venituri și cheltuieli pe anul 2018.
Votul negativ al consilierilor PSD și ALDE nu a afectat însă adoptarea proiectului, care a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobat, datorită celorlalți consilieri ce au înțeles importanța adoptării acestui proiect.

Cernavoda, 01.03.2018

ATENȚIONARE

   Pe fondul viscolului și a ninsorilor abundente Comitetul local de urgență, întrunit în dimineața aceasta, a stabilit planul de acțiune pentru zilele următoare. 
    Conform planului de acțiune, în acest moment se intervine cu 6 utilaje cu lamă, 5 buldoexcavatoare, 1 autogreder și 2 basculante, pe toate străzile principale pentru a se asigura accesul la instiuțiile publice, urmând a se acționa și pe străzile adiacente și în cartierele orașului. De asemenea, peste 100 muncitori acționează manual pentru degajarea trotuarelor. 
    Reprezentanții societăților comerciale și cetățenii sunt îndemnați să dea dovadă de spirit civic și să iasă la deszăpezirea aleilor și trotuarelor din fața societăților, din fața blocurilor și a curților. 
    De asemenea, se recomandă participanților la trafic să utilizeze autoturismele proprii doar în caz de nevoie și să parcheze autoturismele astfel încat să permită utilajelor de deszăpezire să acționeze pentru degajarea străzilor.
   
 Primăria Cernavoda asigură permanență participanților la trafic și persoanelor aflate in dificultate, prin Dispeceratul Poliției Locale – tel. 0241/236256; 0241/487147.

TÂRGUL HANDMADE DE MĂRȚIȘOR

    Primăria orașului Cernavoda, organizează și în acest an tradiționalul Târg de Mărțișor. Acesta va avea loc în holul principal al Primăriei, în zilele de 27 și 28 februarie 2018.
Informații suplimentare și înscrieri la tel: 0241/487140.

Orașul Cernavoda, în continuă dezvoltare

    Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat azi, 05.02.2018 împreună cu reprezentantul MDRAP, cel de-al doilea contract finanțat din bugetul MDRAP în valoare de 763.632,88 lei pentru realizarea obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Cresă nr 1, str Tudor Vladimirescu nr 10, în vederea creșterii eficienței energetice” din orașul Cernavoda. Banii au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene. 
    Contractul intră în vigoare începând cu data de 05.02.2018 și are valabilitatea până la finalizarea obiectivului de investiții, ce cuprinde lucrări precum: izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, inlocuirea corpurilor de încălzire, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, dar și dotări interioare. 
    Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 796,559,88 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavoda.

  • Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

    ***
  •   ***
  • Primarul orașului Cernavoda a semnat cel de-al treilea contract de finanțare din bugetul MDRAP ***
  • Proiectul cu finanțare europeană ”Hamangia” a fost aprobat!

    ***
  • AVERTIZARE HIDROLOGICĂ ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 214373
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 22 aprilie 2018 21:30:46