Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 403 items in 41 pages
OPRIRE FURNIZARE AGENT TERMIC

Pentru remedierea unei avarii pe magistrala de termoficare urbană pe strada Anghel Saligny, CNE Cernavoda va întrerupe furnizarea agentului termic în zona centrală și cartier Columbia pe data de 15.11.2018, între orele 6:00-20:00.

Noi oportunități pentru dezvoltare economică a orașului Cernavoda

    Vicepreședinte Indiei, E.S. Dl.Venkaiah Naidu, a vizitat România în perioada 18-20 septembrie 2018 cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica India. 
    Vizita a avut drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor politico-diplomatice dintre cele două state precum și strânsa colaborare a acestora pentru a identifica și alte ramuri de interes comun în vederea intensificării relațiilor economice dintre cele două țări.
E.S. Dl.Venkaiah Naidu a venit la București însoțit de o delegație de oameni de afaceri interesați să investească în țara noastră în domeniile sănătații, comerțului, culturii și turismului, motiv pentru care aceștia au rămas în Romania pentru a vizita mai multe orașe cu potențial în aceste domenii. 
    De-a lungul vizitei, la București a fost semnat un Memorandum de colaborare în domeniul turismului între Republica India și România, iar la Ploiești s-a semnat un Memorandum de înțelegere între Universitatea de Petrol - Gaze din Ploiești și Universitatea Petrol Pandit Deendayal din Gandhinagar. De asemenea a fost semnat un protocol de colaborare între Camera de Comerț și Industrie Prahova și ASSOCHAM - prima și cea mai veche cameră de comerț și industrie din India. 
    În cadrul programului oficial al deplasării delegației din Republica India în România, Administrația Publică Locală Cernavoda, a primit vineri, 21.09.2018, vizita oficială a Dl.Pavan Abraham Președintele ASSOCHAM cu sediul în America de Nord.
Pe parcursul vizitei la Cernavoda, s-au adus în discuție mai multe aspecte de interes comun precum: dezvoltarea turismului medical, evoluția și investiția în domeniul hotelier, schimburi de experiență în domeniul educației, posibilități de colaborare în domeniul afacerilor în parteneriat dar și investițiile străine directe. 
    De asemenea, în cadrul vizitei la Cernavoda, Dl.Pavan Abraham a manifestat un interes deosebit pentru reabilitarea clădirii de pe str. Str. 24 Ianuarie și transformarea acesteia într-un Centru de recuperare medicală, precum și pentru construirea unui hotel de lux în vecinătatea zonei în care acum se amenajează Promenada Via-Verde Cernavoda. 
    Cele 2 obiective precum și varietatea posibilităților de investiții în diverse sectoare de interes comun sunt motivul pentru care, în luna noiembrie a acestui an, Dl. Pavan Abraham va reveni la Cernavoda pentru a semna un Memorandum de înțelegere pentru promovarea legăturilor de afaceri dintre ASSOCHAM America de Nord și orașul Cernavodă. 
    Autoritatea Publică Locală sprijină și face toate demersurile necesare pentru a atrage investitori romani sau străini pe raza orașului Cernavoda. Scopul principal este dezvoltarea economică a orașului și crearea unor noi locuri de muncă pentru cernavodeni.

Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavoda
                                                    

    Azi, 18.09.2018, au început lucrările aferente obiectivului de investiții ”Modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavoda”. 
    Lucrările de modernizare presupun înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi, cu LED dar și completarea cu lămpi a stâlpilor ce nu sunt în prezent echipați cu dotările corespunzătoare iluminatului public stradal. 
    Străzile ce fac obiectul proiectului sunt: str. 9 Mai, str. Anghel Saligny, str. Avram Iancu. Str. Călărași, str. Cazărmii, str. Crișan, str. Energiei, str. Saint Sebastian Sur Loire, str. Independenței, str. Mihail Sadoveanu, str. Nicolae Titulescu, Str. Ovidiu, str. Panait Cerna, str. Salciei, Pod Sf Maria, str. Dacia, str. Nicolae Bălcescu, str. Mircea Cel Bătrân și str. Medgidiei. 
    Prin modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă, Administrația Publică Locală urmărește realizarea următoarelor obiective:
- realizarea unui iluminat public corect orientat către utilizatori, adaptat la funcțiunile spațiului public și la ritmul orașului;
- îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor pe timp de noapte;
- propunerea de aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului contribuind astfel la economisirea de resurse;
- reducerea cu 60% a cheltuielilor cu energia electrică consumată în zonele menționate și cu 100% a cheltuielilor cu mentenanța pentru perioada de garanție a lămpilor.
Astfel, prin acest proiect se vor monta un număr total de 516 corpuri de iuminat stradal și alte 19 console pe lângă cele existente.

Școala, locul în care se construieşte viitorul, de astăzi vă aşteaptă!

Administrația Publică Locală sprijină părinții și actul educațional motiv pentru care investește an de an în educație pentru a asigura baza materială necesară pentru desfășurarea cursurilor în condiții optime și pentru a garanta un viitor performant.
Cu acest prilej, vă doresc mult succes în noul an școlar ce reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte competiţia, cunoaşterea, disciplina, munca, încrederea dar și speranța.

Succes tuturor!

 

    Vă informăm că în data de 04/09/2018, începând cu ora 21:00, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul localității pentru combaterea insectelor de disconfort - adulți (țânțari).
Durata tratamentului este de cca. 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Pe perioada de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelorcu afecțiuni respiratorii .

CAMPANIA DE STRÎNGERE ALIMENTE, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMIMTE, RECHIZITE, OBIECTE DE IGIENĂ PERSONALĂ

În perioada 28/08/2018 - 30/09/2018, vă invităm să ne fiți parteneri în CAMPANIA DE STRÎNGERE ALIMENTE, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMIMTE, RECHIZITE, OBIECTE DE IGIENĂ PERSONALĂ, campanie pentru ajutorarea familiilor rămase fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiului izbucnit în data de 27/08/2018 și care a mistuit un ansamblu de locuințe din orașul Cernavoda.
Vă puteți alătura campaniei noastre donând haine, sau încălțăminte în condiții îngrijite, alimente neperisabile, produse de curățenie și de igienă personală, rechizite, etc. care vor fi distribuite unui număr de aprox. 50 familii.
Toți cei ce doresc să facă astfel de donații, le pot aduce la sediul Direcției Asistență Socială situat pe str. Dacia nr. 5, sau pot apela la numărul de telefon 0241/487146 pentru ca voluntarii să vină să preia donațiile.

MĂSURI PREVENIRE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

    În urma informării primite de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în localitatea Seimenii Mici, comuna Seimeni s-au confirmat două focare de Pestă Porcină Africană (PPA). 
    Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de porcine, Primăria orașului Cernavoda anunță deținătorii de porcine de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări. 
    Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate porcinele din gospodării sa fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, să nu se sacrifice porcii în vederea depozitării cărnii, a consumului propriu, sau al comercializării către diverse persoane. Este interzis transportul animalelor sacrificate din localitățile unde s-a declarat focar de pestă porcină către alte localități învecinate. 
    Este recomandat ca, pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, să se folosească o tăviță cu paie, sau un covor îmbibate cu soluție slabă de sodă caustică. 
    Orice suspiciune de boală la porcine sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu, DSVSA Constanța precum și la Primăria orașului Cernavoda, la serviciul de permanență instituit în cadrul Poliției Locale, telefon: 0241/236256. 
    Specialiștii recomandă ca la primul semn al bolii (moartea subită a animalului, febră foarte mare, înroșirea pielii, vomă, apatie) să anunțe medicul veterinar zonal, sau dispeceratul Politței Locale Cernavoda. Perioada de incubație a virusului este de la 3 până la 15 zile, cu 3-4 zile în forme acute. 
    La om, virusul nu se transmite, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire. Este însă interzisă sacrificarea porcinelor, precum și comercializarea sau depozitarea cărnii infestate. 
    Primăria orașului Cernavoda solicită sprijinul și întelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.

Biroul Intern de Prevenire și Protecție

Cum să fii cu un pas înaintea pestei porcine africane!

    Pesta porcină africană este o boală virală, extrem de contagioasă și mortală pentru porcii domestici și mistreți. Majoritatea animalelor infectate mor în maxim 10 zile iar acest virus rezistă câteva luni în mediul înconjurător și în cadavre.
Semenele clinice ale bolii sunt variabile și nu sunt ușor de recunoscut. Animalele afectate pot avea unul sau mai multe semne clinice, după cum urmează:
- vomă, diaree, uneori cu sânge
- febră mare, apatie și imposibilitatea de a sta în picioare
- pete roșii – albăstrui pe piele, în special în zonele urechilor și râtului
- tuse și respirație îngreunată
- avorturi spontane, nașteri de fetuși morți și nesiguranța în mers a purceilor 
    Contaminarea animalelor sănătoase se poate produce în mai multe feluri:
- prin contactul direct al porcilor sănătoși cu cei bolnavi
- prin hrănirea acestora cu resturi alimentare contaminate
- contactul cu materiale contaminate
- contactul cu oamenii care poartă haine și încălțăminte contaminate 
    Oamenii nu se îmbolnăvesc dar ajută la răspândirea virusului prin haine sau prin echipamentele contaminate. Este recomandată contactarea imediată a medicului veterinar dacă se suspectează faptul că animalele sunt contaminate.

Detalii
Două nave militare ale Flotilei Fluviale acostează la Cernavoda

Primăria orașului Cernavoda împreună cu Statul Major al Forțelor Navale organizează în anul Centenarului Marii Uniri o serie de evenimente pentru a marca aniversarea Zilei Marinei Române.
Cu acest prilej, miercuri 8 august 2018, două dintre Navele Flotilei Fluviale, respectiv un monitor și o vedetă blindată fluvială împreună cu echipajele acestora vor fi acostate în portul din Cernavoda în intervalul orar 16:00-20:00. Astfel că, la data stabilită, dată ce coincide cu ”Ziua Porților Deschise”, cernavodenii sunt așteptați pentru a vizita navele și a afla mai multe detalii despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ naval militar.
Începând cu ora 17.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va răsuna în Centrul Civic al orașului. 
Sărbătoarea se va încheia cu un recital de muzică ușoară și cântece marinărești susținut de dna. Aneta Stan, ce va fi însoțită pe scenă de membrii ansamblului ”Mugurelul” din cadrul Casei de Cultură I.D. Chirescu din Cernavoda.

                       Finanțare europeană la Cernavoda

  Ieri, 26.07.2018, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului european „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” – („Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”), proiect ce aduce orașului Cernavoda o investiție în valoare totală de 663.611,97 Euro, cont
ribuția orașului Cernavoda fiind de doar 2% (13.272,24 Euro).
    Liderul de proiect este orașul Shabla, Bulgaria iar orașul Cernavoda este partener în acest proiect conform HCL nr 129/12.05.2017.
Investiția aferentă produsului turistic comun transfrontalier Hamangia de la nivelul orașului Cernavoda implică reabilitarea, modernizarea și dotarea a două locații diferite, una fiind destinată secției muzeale- Centrul Hamangia (imobilul situat în strada Ovidiu nr.19) și cealaltă, atelierului de arheologie experimentală – Atelierul Gânditorul (imobil situat în str. M. Eminescu nr. 3B).
    Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea moștenirii culturale comune, Hamangia în Dobrogea românească și bulgară în vederea dezvoltării și promovării produsului turistic comun.

  • OPRIRE FURNIZARE AGENT TERMIC ***
  • Noi oportunități pentru dezvoltare economică a orașului Cernavoda ***
  • Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavoda
                                                        
    ***
  • Școala, locul în care se construieşte viitorul, de astăzi vă aşteaptă! ***
  •   ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 242251
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 16 noiembrie 2018 08:23:24