Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 348 items in 35 pages
Fonduri noi pentru dezvoltarea orașului Cernavoda

    Orașului Cernavoda i-au fost alocate sume importante de bani de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare pentru implementarea unor proiecte de mare importanță la nivel local, proiecte ce susțin dezvoltarea regională și națională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă. 
    Potrivit Listei Obiectivelor de Investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate, orașul Cernavoda a primit finanțare pentru următoarele proiecte depuse:
• Cartier de locuințe, zona Sere, Cernavoda – infrastructură. Suma alocată acestui proiect este: 11.075.243,00 lei.
• Reabilitarea și modernizarea Cresă 1, Str. Tudor Vladimirescu nr 10, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 763.632,88 lei.
• Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2, Str. Mihail Sadoveanu nr 7, în vederea creșterii eficenței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 350.648,03 lei
• Reabilitare si modernizare Gradinița nr 4, Tudor Vladimirescu nr 12, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 753.698,20 lei
• Reabilitare și personalizare curte și Gradiniță nr 3, str George Cosbuc, Cernavoda. Suma alocată acestui proiect este; 996.842,00 lei 
    Aceste sume vor fi suplimentate din Bugetul Local al orașului Cernavodă cu suma de: 555.276,3 lei. 
    Pentru a fi demarate aceste lucrări, reprezentanții Primăriei Cernavoda urmează să întocmească documentația tehnică legală pentru fiecare proiect în parte. 
    De asemenea, a fost depusă o solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii de pe Strada 24 ianuarie nr 2, Cernavoda în vederea transformării acesteia în Casă de Cultură. În prezent documentația se află în faza de evaluare. 
    Aceste proiecte duse la bun sfârșit vor contura armonios imaginea orașului nostru alături de toate proiectele aflate pe rol în acest moment, toate menite să ofere condiții de trai prielnice cetățenilor, un oraș modern iar celor mici gradinițe și creșe la standarde europene.

Cernavoda, 21 iulie 2017

AUR pentru sportivii de la C.S. AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA la Finala Campionatului Național de Atletism

    CS AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA a fost prezent și anul acesta la numeroase competiții sportive, unde tinerii cernavodeni s-au remarcat în mod deosebit. 
    În zilele de 18-19 iunie 2017, a avut loc la București etapa finală a Campionatului Național de copii 1, 2, 3 la atletism. La acest campionat au participat aproximativ o mie de sportivi din toate județele țării, împărțiți pe trei categorii de vârstă. 
    CS AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA a fost reprezentat de o delegație compusă din 12 sportivi pregatiți de domnul profesor Băietu Daniel. A fost o competiție strânsă, cu sportivi foarte bine pregătiți, însă numeroasele ore de antrenement și munca depusă de sportivii cernavodeni au adus medalii una mai strălucitoare decât alta. 
    Pe podiumul de premiere au urcat următorii sportivi:
1. Rusu Tiberiu ( 11 ani) - Locul I - TRIATLON ( alergare de viteză - 60m, săritura în lungime, alergare de rezistență - 600m)
2. Zanfir Bianca (11 ani) - Locul I – TRIATLON ( alergare de viteză - 60m, săritura în lungime, alergare de rezistență - 600m)
3. Anghel Roxana (11 ani) -Locul II - la alergare de viteză pe 60m și Locul III - la alergare de viteză pe 150m. 
    Rezultate bune au obținut și Suvarov Valentin -Locul VII - TRIATLON, și Huțanu Ștefan - Locul X - la alergare de viteză pe 200m 
    De asemenea, în perioada 15-16 iulie 2017 s-a desfășurat în București finala Campionatului Național de Atletism Juniori 3. CS AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA reprezentat de sportivul în vârstă de 15 ani DOBRESCU ARMANDO IULIAN pregătit de Băietu Daniel, a obținut AUR și titlul de Campion Național la proba de 200m dar și locul IV la proba de 100m. 
    Felicitări tinerilor campioni!

ANUNȚ IMPORTANT!

Primăria Orașului CERNAVODĂ, în colaborare cu :
Universitatea "OVIDIUS" CONSTANȚA și
Universitatea "TRANSILVANIA" BRAȘOV 

    Organizează în perioada 05-15 iulie 2017 o sesiune de culegere de date statistice în principalele intersecții rutiere din oraș, cu privire la traficul rutier, nivelul de poluare în aer și zgomot . 
    Programul studenților care efectuează măsurătorile este zilnic între orele: 6:45 – 7:45; 11:45-124:5; 15:45-16:45. 
    Având în vedere importanța studiului și intenția Primăriei de a fluidiza traficul rutier rugăm pietonii și conducătorii auto să fie cooperanți.

Vă mulțumim

Primar ,
Liviu-Cristian NEGOIȚĂ

Raportul primarului  Liviu - Cristian Negoiță după primul an de mandat

    În urmă cu un an, la alegerile din luna iunie 2016, Liviu-Cristian Negoiță, a câștigat funcția de primar al orașului Cernavoda. Edil cu inițiativă, demonstrează abilități administrative întrucât să rezolve problemele cu care se confruntă orașul, se implică permanent în dezvoltarea acestuia, atât din punct de vedere cultural cât și economic, găsește rezolvare la problemele punctuale și este în contact cu locuitorii orașului ce vin în audiență. 
    Pe parcursul acestui an de mandat, a menținut taxele și impozitele la același nivel cu anul trecut, la fel a reușit să mențină și costurile pentru populație legate de asigurarea energiei termice în sistem centralizat. 
    A fost păstrată bonificația de 10% pentru persoanele fizice ce au achitat integral taxele și impozitele pana la data de 31 martie, și pentru prima dată, în orașul Cernavoda această bonificație a fost acordată și persoanelor juridice, în aceleași condiții....

   Vezi raportul

Ziua drapelului și ziua iei sărbătorite la Cernavoda

    Primăria și Consiliul Local Cernavodă au sărbătorit azi, 26 iunie 2017, începând cu ora 09:00 în Parcul Central al orașului: „Ziua Universală a Iei Românești” și „Ziua Drapelului Românesc”. 
    Dublul eveniment a debutat cu intonarea Imnului de stat și arborarea drapelului românesc, ce este sărbătorit, în fiecare an pe 26 iunie. La eveniment au participat domnul viceprimar al orașului, domnul Șerif Cîrjali, cetățeni ai orașului Cernavodă și reprezentanți ai primăriei.   
    Atmosfera a fost întreținută de elevii de clasa a III-a din cadrul Liceului Teoretic “Anghel Saligny” îndrumați de doamna învățătoare Lucreția Marinescu, ce au susținut un program artistic presărat cu dans, cântec, și voie bună.
    Evenimentul s-a încheiat cu o vizită la expoziția din holul primăriei, unde toți cei prezenți la sărbătoare au putut admira colecția proprie de ii și costume populare pusă la dispoziție de familia Rotariu din București.

Cernavoda, 26 iunie 2017

ANUNȚ PUBLIC

PRIMĂRIA ORAȘULUI CERNAVODA vă aduce la cunoștință că în baza Ordinului Comun (Ord.45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 al Ministerului Mediului; 15b/3404/1991 al Departamentului pentru Administrație Locală și 127/1991 al Asociației Crescătorilor de Albine din Romania, 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor), a Legii apiculturii nr.383/2013, că în zilele de 14 - 15.06.2017 se vor aplica TRATAMENTE în interiorul localității începând cu ora 21.00, pentru combaterea insectelor de disconfort adulți. Durata aplicării tratamentului este de cca 6 ore/noapte.
 PRODUSUL ESTE TOXIC PENTRU ALBINE, PEȘTI ȘI ORGANISME ACVATICE.
 Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei sărbătorite la Cernavoda

    Primăria Orașului Cernavoda organizează în data de 09 mai 2017 începând cu ora 15:30 un spectacol artistic prilejuit de Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei.
    Având în vedere vremea nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu. 
    Pe scenă vor evolua ansamblurile de dans Mugurelul, Audeo, Kids dance și grupul vocal Trio cantado.

Probleme cetățenești în atenția Consilierilor Locali din Cernavoda

    Vineri 28.04.2017, începând cu orele 16:00 Consiliul Local al orașului Cernavoda a luat în discuție, în plen, problematica propusă de domnul primar Liviu-Cristian Negoiță, cuprinsă în 22 de proiecte de hotărâre. 
    În urma votului au fost aprobate 16 proiecte, fiind respins un număr de 6. 
    Unul din subiectele cele mai arzătoare a fost proiectul referitor la punerea în aplicare a măsurilor legale privitoare la situația chiriașilor Primăriei, ale căror contracte au expirat și care înregistrează datorii la chirie și la plata utilităților. 
    Rău-platnicii au restanțe totale de peste 318.000 lei, din care 202.000 la chirii, iar diferența la încălzire, apă caldă și servicii de apă și canalizare. 
    Premergător propunerii, angajații Primăriei au notificat în scris chiriașii solicitându-le intrarea în legalitate prin plata integrală sau eșalonarea debitelor în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, cei 48 de chiriași nu au început formalitățile de eșalonare și nici nu au achitat vreo sumă pentru plata restanțelor. 
    Având în vedere prevederile legale în domeniu, Primăria este nevoită să demareze procesul de evacuare cu toate consecințele juridice, sociale și economice. 
    Chiriașii rău-platnici, reprezentând cca 10% din totalul chiriașilor Primăriei, se pun în situația riscantă de a nu mai beneficia de o locuință cu chirie, fiind direct răspunzători de situația creată. Totodată, prin sustragerea de la plata chiriei, aceștia prejudiciază bugetul local fiind un exemplu negativ în raport cu ceilalți cetățeni corecți din orașul Cernavoda 
    În urma votului, s-a decis amânarea hotărârii de evacuare, pentru o nouă verificare a fiecărei situație în parte de către o comisie specială.

Cernavoda, 2 mai 2017

ANUNȚ PUBLIC

PRIMĂRIA ORAȘULUI CERNAVODA vă aduce la cunoștință că în baza Ordinului Comun (Ord.45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 al Min. Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Admin. Locală și 127/1991 al ACA din Romania, 1786/TB/1991 al Min.Transporturilor), a Legii apiculturii nr.383/2013, că în zilele de 15 - 16.06.2017 se vor aplica TRATAMENTE în interiorul localității începând cu ora 21.00, pentru combaterea insectelor de disconfort adulți. Durata aplicării tratamentului este de cca 6 ore/noapte.PRODUSUL ESTE TOXIC PENTRU ALBINE, PEȘTI ȘI ORGANISME ACVATICE.Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.
”Românii au talent” în județul Constanța 

    Cu bucurie vă anunțăm că în perioada iunie-iulie 2017 echipa ”Românii au talent” va veni în județul Constanța în căutarea talentelor românești. Echipa își dorește ca sezonul al 8-lea să fie cel puțin la fel de impresionant ca cele de până acum, de aceea caută să cunoască cât mai mulți oameni deosebiți și talentați pe care să îi ajute să fie văzuți și apreciați. Imaginați-vă că cel mai talentat român poate fi chiar lângă dumneavoastră!     
    Relații și înscrieri la tel: 0744.832.275.

  • Fonduri noi pentru dezvoltarea orașului Cernavoda ***
  • AUR pentru sportivii de la C.S. AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA la Finala Campionatului Național de Atletism
    ***
  • ANUNȚ IMPORTANT! ***
  • Raportul primarului  Liviu - Cristian Negoiță după primul an de mandat ***
  • Ziua drapelului și ziua iei sărbătorite la Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 175024
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 25 iulie 2017 07:47:38