Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 451 items in 46 pages
Este cert, Spitalul Orășenesc Cernavoda va fi dotat cu computer tomograf!

    Astăzi, 8 noiembrie 2019, Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a semnat la Brăila, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est contractul de finanțare aferent proiectului european “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavoda”, proiect ce aduce orașului Cernavoda o investiție în valoare totală de 1.600.000 euro, contribuția UAT fiind de doar 2%. 
    Prin acest proiect, Administrația Publică Locală va achiziționa 91 de echipamente medicale de ultimă generație pentru specialitățile medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă, 46 de piese de mobilier și 11 echipamente IT. Printre echipamente se numără: Computer tomograf, Electrocardiograf, Ecograf 4D, Ecograf Doppler, Doppler Transcranial, Defibrilator, Analizor automat biochimie, Electrocauter, Audiometru, Autoclav,etc. 
    Toate aceste dotări au rolul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite cernavodenilor dar și pacientilor din localitățile limitrofe. 
    Reamintim faptul că proiectul “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orașenesc Cernavoda” a fost depus de Primăria orașului Cernavoda pe data de 20 decembrie 2018, pentru a obtine finantare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8.

Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 16-17 noiembrie 2019 cea de-a XXXVIII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu”. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă.
Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 16 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 17 noiembrie, de la orele 16:00. 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate.
    La această ediție, 13 ansambluri corale din România, Bulgaria și Italia vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile.

SNN vine în sprijinul cetățenilor cernavodeni cu sponsorizări în valoare de 1.846.868 lei

    Societatea Națională ”NUCLEARELECTRICA” S.A derulează în prezent o campanie amplă de responsabilitate socială corporatistă, aprobată prin decizia Consiliului de Administrație al SN Nuclearelectrica SA nr. 130/27.08.2019, o campanie responsabilă și implicată la nivelul comunității locale în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai, a accesului la educație și la servicii medicale de înaltă calitate. 
    Buna colaborare dintre actualii factori decidenți ai Administrației Publice Locale și ai SNN, s-a concretizat, ieri, 29.10.2019 prin semnarea celor 3 contracte de sponsorizare, în valoare totală de 1.846.868 ron, după cum urmează: 
    Primul contract de sponsorizare semnat între ”SNN” și Orașul Cernavoda are ca obiect modernizarea locului de joacă și a spațiului de relaxare dotat cu fântână publică arteziană situat la intersecția străzilor Nicolae Titulescu și Crișan iar suma finanțată de către SNN este de 615.238 ron. 
    Cel de-al doilea contract de sponsorizare semnat de asemenea între ”SNN” și Orașul Cernavoda are ca obiect achiziționarea a 500 de bănci de odihnă ce vor fi amplasate în orașul Cernavoda în vederea îmbunătățirii confortui urban, iar suma acordată prin sponsorizare de către SNN este de 236.630 ron. 
    Cel de-al treilea contract de sponsorizare semnat între SNN și Spitalul Orășenesc Cernavoda, instituție subordonată Administrației Publice Locale are ca obiect dotarea Spitalului Orășenesc Cernavoda cu un mamograf cu tomosinteză, 2 monitoare pentru funcții vitale, 2 electrocardiografe și 1 defibrilator, iar suma acordată de către SNN pentru achiziționarea echipamentelor medicale este de 995.000 ron.

În atenția apicultorilor

    Vă facem cunoscut faptul  că a fost aprobată Hotărârea de Guvern nr.705/24.09.2019 privind aprobarea schemei de ,,Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol”. 
    Măsura se instituie întrucât familiile de albine nu au putut să beneficieze de hrană suficientă, din cauza diminuării timpului pentru cules, precum și a cantității mici de polen și nectar. 
    Beneficiarii acestei scheme de ajutor de minimis sunt: 
a) apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii 145/2014, valabil la data depunerii cererii;
b) apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.44/2008;
c) apicultori, persoane juridice, precum și orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică. 
    Sprijinul financiar va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate:
a) să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data de 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor;
b) să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană. 
    Termenul de depunere a cererilor și documentelor justificative este data de 31 octombrie 2019.

Exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019"

    Miercuri, 23 octombrie 2019 în intervalul orar 08:00 - 12:00 pe raza orașului Cernavoda se va desfășura exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019".
    Cu acest prilej, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va pune în aplicare Planul  de intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, măsurile de protejare a populației și va acționa sistemul de alarmare a orașului.
    Semnalul de alarmă este: ALARMĂ LA DEZASTRE 
    5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauza de 10 secunde între ele
În desfășurarea exercițiului vor fi implicate CNE Cernavoda, Primăria Cernavoda și  instituțiile de învățământ de pe raza orașului.

 

    Primăria orașului Cernavoda, derulează începând cu data de 14/10/2019 ora 9:00 programul de distribuire a tichetelor sociale conform HCL nr. 78/17.03.2016 pentru ”Ziua internațională a persoanelor vârstnice”.
    Sunt invitați să se prezinte șa sediul Direcției de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete sociale (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
- Actul de identitate
- Ultimul cupon de pensie

Modernizarea sistemului de iluminat public din Cernavoda prin fonduri europene

    Potrivit notificării primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud - Est, în luna decembrie a acestui an, Administrația Publică Locală va semna contractul de finanțare pentru proiectul cu finanțare europeană “Creșterea eficienței energetice a iluminatului public în orașul Cernavoda – Modernizarea sistemului de iluminat în orașul Cernavoda, jud. Constanța”, proiect ce a trecut de toate etapele de verificare fiind selectat în vederea finanțării. 
    Acest proiect în valoare de 990.743,33 Euro a fost depus de către Primăria orașului Cernavoda pe 17 octombrie 2018 pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 , Operațiunea C - Iluminat public. 
    Administrația Publică Locală urmărește prin acest proiect reducerea consumului de energie electrică prin montarea unui număr de 846 corpuri de iluminat LED dimabile pe un număr de 83 de străzi din orașul Cernavoda precum și în Parcul Central, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public local. 
    Lungimea sistemului de iluminat public ce urmează a fi modernizat la nivelul standardelor europene este de 24.51 km. În cadrul proiectului se vor executa lucrări precum:
- achiziționarea și instalarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public;
- montarea/înlocuirea corpurilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu alte corpuri de iluminat LED dimabile cu eficiență energetică ridicată;
- modernizarea a 16 puncte de aprindere;
- montarea unui număr de 10 stâlpi pietonali metalici prevăzuți cu panou fotovoltaic în Parcul Central;
- montarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie; 
    Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

Anunț privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2019 - 2020

    Începând cu data de 01.10.2019, familiile și persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică furnizată în sistem centralizat, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică pot depune cererea și declarația pe propria răspundere, însoțită de actele doveditoare, în vederea obținerii ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței. 
    Actele se depun la sediul D.A.S Cernavoda (Lângă Poliția Comunitară, Evidența Populației și Stare Civilă) situat pe strada Dacia nr. 5, în zilele lucrătoare, între orele 09:00-15:00.
1. Limitele de venituri pentru acordarea ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței cu energie termică:
Ajutor energie termică 2019-2020 de la bugetul de stat
- 0 – 786 lei/membru de familie,
- 0 – 1082 lei pentru persoana singură.
2. Limitele de venituri pentru acordarea ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică:
- 0 – 750 lei/ membru de familie sau persoană singură.

Detalii anunț

 Campania „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” la Cernavoda

    Primăria Cernavoda în parteneriat cu ANPM Constanța vor desfășura sâmbătă, 28 septembrie 2019, între orele 08:00 - 12:00, o campanie de eradicare a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public, prin efectuarea unor lucrări de cosire a terenurilor infestate cu această plantă. 
    Acțiunea este organizată în cadrul campaniei „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, desfășurate la nivel național la propunerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, ca urmare a răspândirii exagerate la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă. 
    Primăria Cernavoda face apel către toți proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie să participe activ la această campanie prin cosirea acesteia de pe domeniile private (curți și grădini) în vederea prevenirii înmulțirii acestei plante și reducerii consecințelor negative asupra sănătătii populației. 
    Materialul vegetal rezultat în urma acțiunii trebuie colectat în saci și predat de către cetățeni la următoarele punctele de colectare: Colonia Columbia – containere pentru deșeuri, Releu, Sere Cernavoda, intersecția str. Petru Rareș cu Mihai Viteazu, intersecția str. Cuza Vodă cu Mircea cel Bătrân, Strada Seimeni (zona SACT)- containere pentru deșeuri precum și în fața Cimitirului Ortodox. 
    Persoane de contact: Mustafa Leyla ( 0724526050 ) și Zlatov George ( 0762635283 ).

Anunț E-distribuție Dobrogea

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor electrice, E-distribuție Dobrogea anunță faptul că în data de 24.09.2019, timp de 2 ore în intervalul orar 09:00 - 21:00  se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în orașul  Cernavoda pe următoarele străzi: Ioachim Ionașcu, Viorelelor, Brândușelor, Rovine, Călugăreni și Mărăști. 
    Lucrările ce urmează a se efectua au drept scop:
-  creșterea calității serviciilor de distribuție a energiei electrice oferite clienților
- sporirea siguranței distribuției de energie electrică cu riscuri cât mai reduse în exploatarea instalațiilor

  • Este cert, Spitalul Orășenesc Cernavoda va fi dotat cu computer tomograf! ***
  • Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda ***
  • SNN vine în sprijinul cetățenilor cernavodeni cu sponsorizări în valoare de 1.846.868 lei
    ***
  • În atenția apicultorilor ***
  • Exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019" ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 282783
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 18 noiembrie 2019 18:02:04