Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 419 items in 42 pages
Ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC)

    În data de 11.04.2019, începând cu ora 16:00, la Cantina Campus CNE Cernavoda, a avut loc “Ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC)”, ședință la care a participat primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță și viceprimarul Cîrjali Șerif. 
    Consiliul este format din cetățeni ai orașului Cernavoda și ai comunelor Saligny și Seimeni, reprezemțanți ai organizațiilor non-guvernamentale și membrii ai diferitelor instituții care sunt interesați de aspectele legate de centrala nucleară. 
    În cadrul ședinței au avut loc mai multe prezentări referitoate la statutul CICC, rezultatele, preocupările și provocăriile centralei, un raport al activității CICC în perioada 2011-2018, dar și altele. 
    Detalii privind desfășurarea ședinței puteți obține accesând următoarele link-uri: 

Nota de ședință 
Statut CICC 
Minută de ședință

În atenția proprietarilor de albine

Vă informăm că în perioada 20.04.2019 – 23.04.2019, se vor efectua tratamente fitosanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului cu produse insecto-fungicide, toxice pentru albine, păsări și om.
Lucrarea se va efectua – Terestru
Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului (fosta ferma 3)
Produsul folosit – Insecto-fungicide
Agregatul folosit – Tractor U 650 + mașină de stopit
Data începerii tratamentului – 20.04.2019
Data terminării tratamentului– 23.04.2019
Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale și păsări.

Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Anunț întrerupere furnizare apă potabilă
Pentru executarea unor lucrări de înlocuire a unui tronson de 300 m din conducta de alimentare cu apă DN 150mm Ol pe strada Canalului, precum și pentru montarea unei vane DN 150mm, este necesară întreruperea furnizării apei potabile în data de 10/04/2019 între orele 5:00 - 16:00. Vor fi afectați consumatorii din Cartier Columbia, strada Canalului și Strada Portului.
Consumatorii sunt rugați să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe timpul întreruperii furnizării.

„Chiriţa în Carnaval” pe scena Casei de Cultură din Cernavoda

    Cernavodenii sunt invitați la teatru, marți,16 aprilie 2019, începând cu orele 19:00 la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu din Cernavoda. Actori îndrăgiți precum Rodica Popescu Bitănescu, Anca Sigărtău, Manuela Cara și Marius Bodochi vor juca piesa "Chirița în carnaval" semnată de Vasile Alecsandri. 
    Accesul în sala de spectacol costa 40 de lei, iar biletele se găsesc la Casa de Cultură din orașul Cernavoda.

Este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase fără supravegherea atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune

    Primăria orașului Cernavoda anunță proprietarii și deținătorii de terenuri că este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase, fără supravegherea atentă și fără pregatirea terenului pentru această operațiune. Pentru a preveni efectele negative ale situațiilor de urgență specifice acestei perioade, considerăm necesară informarea și atenționarea cetățenilor, responsabililor societăților și a asociațiilor agricole care obișnuiesc să dea foc miriștilor și a resturilor de vegetație uscată, fără a urmării procesul arderii, în sensul de prevenire și combatere a practicilor ilegale și dăunătoare mediului și pădurii.
    Potrivit prevederilor OUG nr.195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protecția mediului, persoanele fizice și juridice au obligația de a nu arde miriștile, stuful, stufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informare în prealabil a serviciilor publice comunitare și pentru situații de urgență (art.94, alin.1, lit. n). 
    Încălcarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice și de la 25000 lei la 50000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96, alin.1, pct.9. din Legea 265/2006.

Întrerupere alimentare cu energie electrică în orașul Cernavoda

E-Distribuție Dobrogea anunță abonații din Cernavoda că pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor electrice  în data de 28 martie 2019 în intervalul orar 9:00 - 17:00 se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în localitatea Cernavoda pe străzile:
Mihai Eminescu + Daciei parțial.
Lucrările ce urmează a fi efectuate au ca scop: Înlocuire conductor torsadat str. M. Eminescu din PT 332.

Administrația publică locală învestește în reamenajarea locului de joacă pentru copii situat pe strada Medgidiei

    Lucrările ce au drept scop reamenajarea locului de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani de pe strada Medgidiei din orașul Cernavoda sunt în plină desfășurare.
Proiectul presupune reabilitarea funcțională a locului de joacă existent dar și transformarea întregii locații într-o zonă de spații verzi cu destinația de parc – o zonă de petrecere a timpului liber destinată tuturor categoriilor de vârstă. 
    Lucrările pentru acest obiectiv presupun:
- achiziționarea unor jocuri noi și moderne pentru copii(ansamblu de cățărare, ansamblu de joacă, balansoare pe arcuri, leagăn, rotitor cu bancă, tobogan, etc) ce vor fi amplasate pe platforme de tartan pentru a crește gradul de siguranță al copiilor;
- realizarea unor alei și platforme noi dar și reabilitarea celor existente prin placarea cu pavaje;
- realizarea unor alei noi finisate cu pietriș decorativ;
- reabilitarea scărilor din zona locului de joacă și montarea unor balustrade metalice;
- dotarea spațiului cu echipamente de fitness, pergole, cișmele, fântâni arteziene, coșuri pentru depozitarea gunoiului;
- plantarea de arbori și arbuști; 
    Terenul aferent obiectivului de investiții se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 3832mp iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 3 luni.

  
    Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță și viceprimarul Șerif Cîrjali urează tuturor cernavodenilor o primăvară frumoasă și plină de zâmbete!

Târg de mărțișoare handmade

Cernavodenii sunt așteptați în zilele de 27-28 februarie și 1 martie 2019 în  holul primăriei la ”Târgul de mărțișoare handmade”.
De aici  pot achiziționa cele mai frumoase mărțișoare lucrate manual pentru a  le putea oferi celor dragi cele mai inspirate cadouri.

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE TEREN AGRICOL SAU NEAGRICOL

    Primǎria Cernavoda vă informeazǎ că ȋn perioada 11 decembrie 2018 — 28 iunie 2019 se va desfășura sesiunea a 3-a de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat pentru Măsura 8 — Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor, Submăsura 8.1. "Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite", din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.

Detalii
  • Ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC) ***
  • În atenția proprietarilor de albine ***
  • Anunț întrerupere furnizare apă potabilă
    ***
  • „Chiriţa în Carnaval” pe scena Casei de Cultură din Cernavoda

    ***
  • Este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase fără supravegherea atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 260789
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 20 mai 2019 22:45:54