Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 440 items in 44 pages
VĂ INVITĂM SĂ INTRAȚI ÎN RÂNDUL DONATORILOR DE SÂNGE

SESIUNEA DE RECOLTARE VA AVEA LOC JOI 24.09.2019 ÎN SEDIUL SPITALULUI ORĂȘENESC CERNAVODA ÎNTRE ORELE: 08:30 -13:30.

SÂNGELE ESTE UN DAR CE NU POATE FI ÎNLOCUIT!
ESTE NEVOIE DE MAI MULȚI DONATORI!
CHEAMĂ-ȚI ȘI PRIETENII!

MULȚUMIM ANTICIPAT CELOR CARE VOR CONTRIBUI
LA SALVAREA DE VIEȚI OMENEȘTI!

PENTRU DONATORII DIN LOCALITĂȚILE ÎNVECINATE SE DECONTEAZĂ BILETUL DE MICROBUZ DIN LOCALITATEA DE DOMICILIU PÂNĂ ÎN CERNAVODA

Detalii anunț

Ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC)
În data de 29.08.2019 primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a participat la ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC).
În cadrul ședinței au fost puse în discuție principalele probleme identificate ce se regăsesc în minuta ședinței.

Minuta de ședință a CICC din data de 29.08.2019
Anunț privind modificarea și completarea HCL nr 177/2019 privind locuințele de tip ANL

Consiliul Local Cernavoda a aprobat în ședința din data de 29.08.2019 modificarea și completarea HCL NR.177/2019 privind aprobarea  listei de priorități în vederea închirierii locuințelor rămase libere realizate prin ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda.
Detalii:
 HCL nr.196/29.08.2019 privind modificarea și completarea HCL nr. 177/2019
 Data afișării: 4 septembrie 2019

Continuă lucrările de întreținere pe străzile din Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda prin Servicul ADPP a demarat în luna iulie a acestui an programul ”Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică din orașul Cernavoda pentru anul 2019”, program ce include 66 de locații, străzi și parcări ce prezintă numeroase defecțiuni precum gropi, denivelări fisuri, etc. 
    În aceste zile, lucrările aferente programului au fost executate în cartierul I.D. Chirescu. În acest cartier s-a turnat covor asfaltic pe străzile: Primăverii, I. D. Chirescu, Luptei, Revoluției, Lunei, Muncitorilor, Treierișului, Soarelui, Theodor Aman și str. Muncii. 
    Până în prezent lucrările au fost executate pe sectoare, respectiv pe cartiere, în funcție de starea de degradare a carosabilului, astfel că, până în prezent prin acest program au fost asfalate 35 de străzi din orașul Cernavoda. 
    Asfaltarea continuă și în perioada următoare pe străzile din orașul Cernavoda.

Primăria Cernavoda va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf

    Potrivit notificărilor primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, (Brăila), proiectul cu finanțare europeană “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orasenesc Cernavoda”, proiect în valoare de 1.600.000 euro a trecut cu brio atât de etapa de verificare administrativă și a eligibilității cât și de etapa de evaluare tehnico-financiară, următorul pas, cel mai asteptat, fiind semnarea efectivă a contractului de finanțare în perioada următoare. 
    Proiectul “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orașenesc Cernavoda” a fost depus de Primăria orașului Cernavoda pe data de 20 decembrie 2018, pentru a obtine finantare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 - ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati”, Operațiunea A – Ambulatorii. 
    Prin acest proiect Administrația Publică Locală urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite cernavodenilor dar și pacienților din localitățile limtrofe și presupune achiziționarea unor echipamente de ultimă generație pentru specialitățile medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă (Computer tomograf, Electrocardiograf, Ecograf 4D, Ecograf Doppler, Doppler Transcranial, Defibrilator, Analizor automat biochimie, Electrocauter, Audiometru, Autoclav, etc.) 
    Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

Anunț

    În data de 13.08.2019, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți
( țânțari) începând cu ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

A fost aprobată lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda

    Consiliul Local Cernavoda a aprobat în ședința din data de 31.07.2019 lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda. 
    Contestațiile cu privire la stabilirea accesului la locuințe, precum și la acordarea priorițăților în soluționarea cererilor ce se vor depune la Centrul de Informare Cetățeni în termen de 7 zile de la  afișarea acestora.

Detalii anunț - Tabel listă de priorițăți
Lista solicitanților care au depus dosare pentru repartizare locuință ANL
Criteriile ce au stat la baza stabilirii ordinii de prioritate -  HCL NR. 20/15.02.2017
HCL Nr. 177 din 31.07.2019
Data afișării: 05 august 2019


FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ
UȘOARĂ „AXIOPOLIS” CERNAVODA, EDIŢIA a XI – a

    Primăria Oraşului Cernavoda organizează, în  data de 16 August 2019, la sala Casei de Cultură ” I.D. Chirescu” Cernavodă, cea de a XI -a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”AXIOPOLIS”. 
    Scopul acestui festival, ce se va desfăşura în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate cu ocazia sărbătoririi “Zilelor Oraşului Cernavoda”, este descoperirea şi promovarea tinerelor talente, atât din Dobrogea, cât şi din întreaga ţară. Totodată, evenimentul este o tradiţie locală, menită să promoveze oraşul Cernavodă şi Dobrogea, prin intermediul muzicii uşoare.
Evenimentul se va desfăşura în două etape:
• Preselecţia concurenţilor, în data de 16 august 2019, între orele 10:30-12:30, la sala Casei de Cultură Cernavodă;
• Concursul de interpretare, în data de 16 august 2019, la sala Casei de Cultură Cernavodă, între orele 14:00-18:00.
• Gala laureaţilor va avea loc pe data de 16 August 2019, orele 18:00, pe scena amplasată în faţa primăriei.
  Înscrierile se fac pană la data de 10 august 2019, la adresa Casei de Cultură “I.D.Chirescu” Cernavoda, str. Ovidiu nr.11, tel. 0241/487.140/ 0723657886, sau E-mail: cultura@primaria-cernavoda.ro, completând formularele de înscriere. 

    Regulament festival
    Fișă de participare

Primăria Cernavoda premiază iubirea de zilele orașului

În perioada 15-18 august 2019 orașul Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare.
În cadrul evenimentului “ Zilele orașului Cernavodă“ va avea loc și anul acesta festivitatea “ Nunta de aur “.
Familiile și persoanele văduve, cu domiciliul în orașul Cernavodă care împlinesc 50 ani de căsătorie anul acesta și nu s-au înscris încă, sunt rugate să se prezinte la oficiul stării civile cu actele de identitate și certificatele de căsătorie pentru înscriere, până la data de 05 august 2019.
Relații suplimentare la telefon nr.0241-487143 sau 0732-190450, biroul de stare civilă.


„Caravana filmului românesc” ajunge la Cernavoda în perioada 15 - 21 iulie 2019

    Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti la Cernavoda, în săptămâna 15-21 iulie 2019.
Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piaţeta Centrului Civic. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc în Sala de Spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu. 
    Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaptelea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.
„Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor. 
Detalii:
    Programul complet al Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale la Cernavodă.

  • VĂ INVITĂM SĂ INTRAȚI ÎN RÂNDUL DONATORILOR DE SÂNGE ***
  • Ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC) ***
  • Anunț privind modificarea și completarea HCL nr 177/2019 privind locuințele de tip ANL ***
  • Continuă lucrările de întreținere pe străzile din Cernavoda ***
  • Primăria Cernavoda va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf
    ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 274095
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
joi, 19 septembrie 2019 08:08:13