Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 47 items in 5 pages
Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Deconectarea automată a Unității 2 de la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că ”Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara de 20 iulie 2017, ora 17:40, din cauza unui tranzient în partea clasică a centralei. 
    În prezent, reactorul Unității 2 este la putere, iar specialiștii CNE Cernavoda efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. 
    Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unității 2 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Național se va realiza în cateva ore. 
    Sistemele centralei funcționează conform proiectului și realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător. ”

Cernavoda, 21 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Poliția Locală Cernavoda la datorie

    În ultimele zile ale lunii iunie, la nivelul Poliției Locale au fost înregistrare numeroase solicitări și plângeri. 
    Suita de evenimente neplăcute a început marți, 27.06.2017, la un bar din orașul Cernavoda, situat pe Strada 9 Mai, unde a avut loc un scandal în urma căruia 2 persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale. Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliției Locale Cernavoda pentru mai multe cercetări. 
    De asemenea, joi 29.06.2017, un grup de 4 tineri cernavodeni a fost surprins de polițiștii locali în zona unei benzinării din oraș având asupra lor 6 pliculețe cu substanțe vegetale cunoscute cu efecte halucinogene. Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale Cernavoda pentru stabilirea împrejurărilor prin care aceștia au intrat în posesia substanțelor interzise. 
    Vineri, 30.06.2017, o tânără de 22 de ani din Constanța și-a anunțat familia și prietenii că dorește să-și încheie socotelile cu viața urmând să se arunce de pe podul Sfânta Maria din Cernavoda. Fata nu este la prima tentativă de sinucidere, motiv pentru care polițiștii de la Secția 1 din Constanța au alertat polițiștii cernavodeni, iar aceștia au plecat în căutarea tinerei ce se deplasa către Cernavoda într-un autocar. Din fericire, tânăra a fost localizată în jurul orei 11:30 de către reprezentanții Poliției Locale Cernavoda îndreptându-se spre pod, a fost legitimată și ulterior predată în siguranță familiei.
În aceeași zi, polițiștii locali au depistat în tabăra ACH un individ ce avea de executat un mandat de 2 ani pentru infracțiunea de furt. Acesta a fost condus la secție și ulterior trimis la Poliția Națională. 
    Toate aceste evenimente atestă faptul că polițiștii locali sunt zilnic la datorie pentru a preveni faptele antisociale, pentru a menține liniștea și ordinea publică dar și pentru a avea grijă de siguranța cetățenilor din orașul nostru.

 Cernavoda, 3 iulie 2017

 

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor la Cernavoda

    În cursul zilei de azi, ca în fiecare an, la Cernavoda s-au sărbătorit Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului.
    Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea eroilor care și-au jertfit viața în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei
Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. 
    La evenimentul care a avut loc la monumentul din Parcul Central au participat primarul și viceprimarul orașului Cernavoda, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, reprezentanți ai veteranilor de război, cadre militare în rezervă, elevi ai instituțiilor de învățământ din oraș precum și numeroși cetățeni. 
    Evenimetul a debutat cu intonarea Imnului de stat și arborarea steagului tricolor.     
    Cuvântul de deschidere a aparținut primarului orașului, care a reamintit tuturor celor prezenți de însemnătatea acestei zile. 
    Potrivit obiceiului, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.    
    După depunerea coroanelor de flori evenimetul s-a încheiat cu defilarea subunităților militare participante.

1 IUNIE - SĂRBĂTOAREA COPILĂRIEI

    Având în vedere faptul că, în perioada 1-5 iunie toți angajații beneficiază de o minivacanță și pentru a asigura o cât mai mare prezență a copiilor la evenimentele organizate pentru sărbătorirea zilei de 1 Iunie, primăria orașului Cernavoda a hotărât ca acestea să înceapă de luni, 29 mai. 
    Suita de evenimente va debuta cu Festivalul de teatru pentru copii și tineret ”Pinocchio”, ajuns deja la ediția a XI-a. Pe parcursul a trei zile, pe scena Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor urca atât actori profesioniști cât și actori amatori. Vor participa trupe de teatru din Constanța, Brăila, Cernavoda, Chișinău - Republica Moldova, dar și mici actori cernavodeni de la Grădinița Prichindel, Școala gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” și Casa de Cultură ”I.D.Chirescu” 
    Ziua de 31 mai 2017 va debuta cu concursul de pescuit ce se va desfășura pe lacul Țibrinu; începând cu ora 9:30 în Parcul Central al orașului vor avea loc două concursuri: unul de șah și altul de desene pe asfalt, iar la ora 17:00, artiștii Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor susține un spectacol de muzică și dans, spectacol la care vor participa trupele de dans ”Audeo”, ”Mugurelul”, ”Kids Dance”, și grupul vocal ”Trio Cantado”. 
    În data de 1 iunie vor avea loc concursuri sportive cu și pentru copii. Vor fi organizate concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, și pescuit sportiv.
 

Programul Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineret ”PINOCCHIO” 

Programul spectacolului oferit de artiștii Casei de Cultură I.D.CHIRESCU
 

Programul activităților sportive

Cernavoda, 26 mai 2017

Premianți în drum spre vacanță

Emoții, cântec, flori și veselie. În această atmosferă a avut loc vineri, 16.06.2017 începând cu ora 09:00, festivitatea de sfârșit de an școlar de la Școala Gimnazială Nr.1 din orașul Cernavodă.
Părinți, profesori, bunici, prieteni, cu toții emoționați, au venit să-și susțină  elevii ce au fost premiați pentru munca depusă în acest an școlar, dar și pentru rezultatele obținute la olimpiade. Cu gandul la vacanță, emoționați și fericiți elevii și-au etalat victorioși diplomele de merit în curtea școlii.
Cea de-a doua casă a lor, Școala Gimnazială Nr.1, a beneficiat în toamna anului trecut și în primavara acestui an de finanțări consistente, ce au avut în vedere schimbarea în întregime a mobilierului, dotarea cu videoproiectoare și ecrane pentru fiecare clasă, modernizarea sălii de sport și extinderea acesteia cu sală de forță, vestiare și dușuri. De asemenea toți elevii și cadrele didactice au beneficiat cu ocazia “Săptămana școala altfel” de excursii gratuite de documentare.
La invitația conducerii școlii, la festivitate au participat și reprezentanți ai primăriei, viceprimarul orașului domnul  Șerif Cîrjali și domnul Marian Iordache consilierul personal al primarului, ce au felicitat elevii pentru rezultatele dobândite și le-a urat succes celor ce au terminat clasa a VIII-a și începând de luni, vor susține prima probă a examenul de Evaluare Națională.
Discursurile emoționante ale domnului director, domnilor diriginți au marcat importanța acestui eveniment care încheie pentru elevii de clasa a VIII-a un ciclu de învățământ și deschid o nouă etapă în viața lor: viața de liceeni. 

Cernavoda, 19 iunie 2017

Dublă sărbătoare la Cernavoda:
Ziua Drapelului și Ziua Universală a IEI Românești

    Primăria și Consiliul Local Cernavodă celebrează în data de 26 iunie 2017, între orele 09:00-11:00, în Parcul Central al orașului: „Ziua Universală a Iei Românești” și „Ziua Drapelului Românesc”. 
    Ideea de a celebra IA românească a fost a celor de la Comunitatea online „La Blouse Roumaine” care a propus la data de 21 ianuarie 2013, Ia – bluza tradițională românească – drept brand de țară, și a organizat pe 24 iunie 2013, prima ZI Universală a Iei, odată cu sărbătoarea de Sânziene, ce semnifică iubirea și fertilitatea. 
    Legenda spune că, însuși Sultanul Mahmud, cu prilejul unei vizite la Nord de Dunăre a fost fermecat de o tânără ce purta o ie, care strălucea în razele soarelui, ce i-a părut a fi o ființă nepământeană. De-a lungul timpului, IA românească a devenit un simbol internațional al culturii române, o piesă de impact a costumului popular, dar și o adevărată sursă de inspirație pentru faimoșii designeri de modă ai lumii. 
    Pentru a marca acest eveniment, Primaria Cernavodă va găzdui în perioada 23-26 iunie, o frumoasă expoziție de ii și costume populare tradiționale românești. 
    De asemenea, Drapelul României este sărbătorit în fiecare an, în 26 iunie. Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1948, iar ulterior a fost promulgat decretul de instituire a Drapelului Național. Culorile au primit și ele semnificație, roșul semnifică frăția, galbenul exprimă bogăția, iar albastrul semnifică libertatea. 
    Luni, 26 iunie 2017, începând cu ora 09:00, Drapelul Național va fi arborat în prezența reprezentanților Administrației Publice Locale în Parcul Central al orașului, iar un grup de copii de clasa a III-a de la Liceul Teoretic ”Anghel Saligny”, îndrumați de doamna învățătoare Lucreția Marinescu, va susține un program artistic.

Cernavoda, 22 iunie 2017

Deschidere totală pentru cooperarea transfrontalieră România-Bulgaria

    La începutul săptămânii, Primăria orașului Cernavoda a fost gazda a două întâlniri cu caracter lucrativ, pentru restartarea parteneriatelor Româno-Bulgare, a relațiilor tradiționale și respectiv pentru realizarea de noi parteneriate între Cernavoda și comunitățile locale asemănătoare din nordul Bulgariei. 
    Prima întânire, la care au fost prezenți reprezentanții primăriei Shabla și ai Fundației PROJECTA, s-a axat pe continuarea parteneriatului existent, știind că INTERREG RO-BG a respins toate proiectele depuse în sesiune a II-a și lansează a III-a sesiune de proiecte. Primăria orașului Cernavoda, reprezentată de domnul Primar Liviu-Cristian Negoiță, domnul Viceprimar Șerf Cîrjali și Doamna Laura Nicolescu - șef Serviciu Strategie și Proiecte, a expus principalele proiecte locale, precum și obiectivele posibil de atins cu finanțare INTERREG având în vedere că nivelul resurselor va fi mai scăzut (se preferă finanțare de până la 750.000 Euro/partener). Delegația de la Shabla compusă din Peter Atanasov, Șef Serviciu Programe și Dezvoltare Economică și Alexandra Pavlova – președinte Fundația PROJECTA a agreat depunerea unui proiect comun pentru reabilitarea unei clădiri și transformarea în anexă a Muzeului de istorie și arheologie ”Axiopolis” Cernavoda. Primăria orașului Cernavoda a demarat pregătirile pentru depunerea cererii de finanțare și a documentelor ce vor face obiectul unor hotărâri de consiliu, necesar a fi adoptate la începutul lunii mai. 
    Cel de-al doilea eveniment a fost reprezentat de vizita unei delegații din orașul Kozlodui formată din doamna Primar Marinela Nikolova și domnul Viceprimar Yurik Marinov, în data de 11 aprilie 2017. Vizita a avut în vedere similaritățile celor două orașe: număr de locuitori, grad de dezvoltare, existența unei centrale nucleare, nivel local de inițiativă publică și faptul că primarii celor două orașe se află la primul mandat. Pe parcursul zilei au fost vizitate obiective locale (Centrala nucleară, Gara fluvială, Muzeul ”Axiopolis”) și Primăria orașului Cernavoda. În urma discuțiilor au rezultat mai multe concluzii: necesitatea asocierii orașelor ”nucleare” din România, Bulgaria, Serbia și din alte țări europene, dezvoltarea de proiecte comune, utilizarea oportunităților cum sunt porturile dunărene și industria energetică, crearea unei punți de legătură între comunități la nivelul cetățenilor, tinerilor și copiilor, firmelor și instituțiilor și nu în ultimul rând al administrațiilor publice locale.
Cernavoda, 13 aprilie 2017

Suspecți de tâlhărie, depistați și reținuți cu ajutorul Poliției Locale Cernavoda

    În data de 26/02/2017, în jurul orelor 8:30, polițiștii locali din cadrul Compartimentului     Ordine, Liniște Publică, Circulație Rutieră au fost sesizați de către ofițerul de serviciu al Poliției orașului Cernavoda, cu privire la faptul că anumite persoane, suspectate de săvârșirea unor fapte penale, se sustrag audierilor. Astfel, în urma verificărilor efectuate în teren, polițiștii locali au depistat pe raza orașului Cernavoda pe numiții I.N.G și C.V., care au fost predați lucrătorilor din cadrul Poliției orașului Cernavoda, în vederea continuării cercetărilor. 
    Precizăm faptul că persoanele menționate mai sus sunt suspecte de comiterea infracțiunii de tâlhărie în data de 24/02/2017.

Cernavoda, 27 februarie 2017

Focare de gripă aviară în județul Constanța
    În urma informării primite de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor Constanța, în localitatea Almalău, comuna Ostrov s-au confirmat două focare de influență aviară H5N8 HPAI la păsările domestice. 
    Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de păsări domestice, Primăria Cernavoda anunță deținătorii de păsări de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări. 
    Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate păsările din gospodării să fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, iar palmipedele (gâște, rațe, etc.) să nu aibă acces la luciul de apă. De asemenea, hrănirea și adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice. 
    Mișcarea păsărilor, circulația sau transportul acestora trebuie făcută sub supraveghere sanitar veterinară, în localitățile care nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare. Orice suspiciune de boală la păsări sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu precum și la DSVSA Constanța. 
    Specialiștii recomandă să nu se atingă păsările moarte fără mănușă și să se respecte indicațiile medicului veterinar sau ale medicului de familie, după caz. 
    Virusul gripei aviare este foarte sensibil la temperatură și poate fi distrus în 2-10 minute, la temperaturi de peste 60-70°C. Păsările, ouăle și alte produse din pasăre preparate termic pot fi întrebuințate în hrană fără nicio problemă. 
    La om, virusul se poate transmite dacă acesta intră în contact direct cu pasărea infectată, sau în situația în care consumă carne insuficient preparată.
  • Fonduri noi pentru dezvoltarea orașului Cernavoda ***
  • AUR pentru sportivii de la C.S. AXIOPOLIS SPORT CERNAVODA la Finala Campionatului Național de Atletism
    ***
  • ANUNȚ IMPORTANT! ***
  • Raportul primarului  Liviu - Cristian Negoiță după primul an de mandat ***
  • Ziua drapelului și ziua iei sărbătorite la Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 20928
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 25 iulie 2017 07:46:37