Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 49 items in 5 pages
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Deconectarea automată a Unității 2 de la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că ”Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara de 20 iulie 2017, ora 17:40, din cauza unui tranzient în partea clasică a centralei. 
    În prezent, reactorul Unității 2 este la putere, iar specialiștii CNE Cernavoda efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. 
    Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unității 2 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Național se va realiza în cateva ore. 
    Sistemele centralei funcționează conform proiectului și realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător. ”

Cernavoda, 21 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Poliția Locală Cernavoda la datorie

    În ultimele zile ale lunii iunie, la nivelul Poliției Locale au fost înregistrare numeroase solicitări și plângeri. 
    Suita de evenimente neplăcute a început marți, 27.06.2017, la un bar din orașul Cernavoda, situat pe Strada 9 Mai, unde a avut loc un scandal în urma căruia 2 persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale. Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliției Locale Cernavoda pentru mai multe cercetări. 
    De asemenea, joi 29.06.2017, un grup de 4 tineri cernavodeni a fost surprins de polițiștii locali în zona unei benzinării din oraș având asupra lor 6 pliculețe cu substanțe vegetale cunoscute cu efecte halucinogene. Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale Cernavoda pentru stabilirea împrejurărilor prin care aceștia au intrat în posesia substanțelor interzise. 
    Vineri, 30.06.2017, o tânără de 22 de ani din Constanța și-a anunțat familia și prietenii că dorește să-și încheie socotelile cu viața urmând să se arunce de pe podul Sfânta Maria din Cernavoda. Fata nu este la prima tentativă de sinucidere, motiv pentru care polițiștii de la Secția 1 din Constanța au alertat polițiștii cernavodeni, iar aceștia au plecat în căutarea tinerei ce se deplasa către Cernavoda într-un autocar. Din fericire, tânăra a fost localizată în jurul orei 11:30 de către reprezentanții Poliției Locale Cernavoda îndreptându-se spre pod, a fost legitimată și ulterior predată în siguranță familiei.
În aceeași zi, polițiștii locali au depistat în tabăra ACH un individ ce avea de executat un mandat de 2 ani pentru infracțiunea de furt. Acesta a fost condus la secție și ulterior trimis la Poliția Națională. 
    Toate aceste evenimente atestă faptul că polițiștii locali sunt zilnic la datorie pentru a preveni faptele antisociale, pentru a menține liniștea și ordinea publică dar și pentru a avea grijă de siguranța cetățenilor din orașul nostru.

 Cernavoda, 3 iulie 2017

 

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor la Cernavoda

    În cursul zilei de azi, ca în fiecare an, la Cernavoda s-au sărbătorit Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului.
    Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea eroilor care și-au jertfit viața în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei
Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. 
    La evenimentul care a avut loc la monumentul din Parcul Central au participat primarul și viceprimarul orașului Cernavoda, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, reprezentanți ai veteranilor de război, cadre militare în rezervă, elevi ai instituțiilor de învățământ din oraș precum și numeroși cetățeni. 
    Evenimetul a debutat cu intonarea Imnului de stat și arborarea steagului tricolor.     
    Cuvântul de deschidere a aparținut primarului orașului, care a reamintit tuturor celor prezenți de însemnătatea acestei zile. 
    Potrivit obiceiului, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.    
    După depunerea coroanelor de flori evenimetul s-a încheiat cu defilarea subunităților militare participante.

1 IUNIE - SĂRBĂTOAREA COPILĂRIEI

    Având în vedere faptul că, în perioada 1-5 iunie toți angajații beneficiază de o minivacanță și pentru a asigura o cât mai mare prezență a copiilor la evenimentele organizate pentru sărbătorirea zilei de 1 Iunie, primăria orașului Cernavoda a hotărât ca acestea să înceapă de luni, 29 mai. 
    Suita de evenimente va debuta cu Festivalul de teatru pentru copii și tineret ”Pinocchio”, ajuns deja la ediția a XI-a. Pe parcursul a trei zile, pe scena Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor urca atât actori profesioniști cât și actori amatori. Vor participa trupe de teatru din Constanța, Brăila, Cernavoda, Chișinău - Republica Moldova, dar și mici actori cernavodeni de la Grădinița Prichindel, Școala gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” și Casa de Cultură ”I.D.Chirescu” 
    Ziua de 31 mai 2017 va debuta cu concursul de pescuit ce se va desfășura pe lacul Țibrinu; începând cu ora 9:30 în Parcul Central al orașului vor avea loc două concursuri: unul de șah și altul de desene pe asfalt, iar la ora 17:00, artiștii Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor susține un spectacol de muzică și dans, spectacol la care vor participa trupele de dans ”Audeo”, ”Mugurelul”, ”Kids Dance”, și grupul vocal ”Trio Cantado”. 
    În data de 1 iunie vor avea loc concursuri sportive cu și pentru copii. Vor fi organizate concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, și pescuit sportiv.
 

Programul Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineret ”PINOCCHIO” 

Programul spectacolului oferit de artiștii Casei de Cultură I.D.CHIRESCU
 

Programul activităților sportive

Cernavoda, 26 mai 2017

Premianți în drum spre vacanță

Emoții, cântec, flori și veselie. În această atmosferă a avut loc vineri, 16.06.2017 începând cu ora 09:00, festivitatea de sfârșit de an școlar de la Școala Gimnazială Nr.1 din orașul Cernavodă.
Părinți, profesori, bunici, prieteni, cu toții emoționați, au venit să-și susțină  elevii ce au fost premiați pentru munca depusă în acest an școlar, dar și pentru rezultatele obținute la olimpiade. Cu gandul la vacanță, emoționați și fericiți elevii și-au etalat victorioși diplomele de merit în curtea școlii.
Cea de-a doua casă a lor, Școala Gimnazială Nr.1, a beneficiat în toamna anului trecut și în primavara acestui an de finanțări consistente, ce au avut în vedere schimbarea în întregime a mobilierului, dotarea cu videoproiectoare și ecrane pentru fiecare clasă, modernizarea sălii de sport și extinderea acesteia cu sală de forță, vestiare și dușuri. De asemenea toți elevii și cadrele didactice au beneficiat cu ocazia “Săptămana școala altfel” de excursii gratuite de documentare.
La invitația conducerii școlii, la festivitate au participat și reprezentanți ai primăriei, viceprimarul orașului domnul  Șerif Cîrjali și domnul Marian Iordache consilierul personal al primarului, ce au felicitat elevii pentru rezultatele dobândite și le-a urat succes celor ce au terminat clasa a VIII-a și începând de luni, vor susține prima probă a examenul de Evaluare Națională.
Discursurile emoționante ale domnului director, domnilor diriginți au marcat importanța acestui eveniment care încheie pentru elevii de clasa a VIII-a un ciclu de învățământ și deschid o nouă etapă în viața lor: viața de liceeni. 

Cernavoda, 19 iunie 2017

Dublă sărbătoare la Cernavoda:
Ziua Drapelului și Ziua Universală a IEI Românești

    Primăria și Consiliul Local Cernavodă celebrează în data de 26 iunie 2017, între orele 09:00-11:00, în Parcul Central al orașului: „Ziua Universală a Iei Românești” și „Ziua Drapelului Românesc”. 
    Ideea de a celebra IA românească a fost a celor de la Comunitatea online „La Blouse Roumaine” care a propus la data de 21 ianuarie 2013, Ia – bluza tradițională românească – drept brand de țară, și a organizat pe 24 iunie 2013, prima ZI Universală a Iei, odată cu sărbătoarea de Sânziene, ce semnifică iubirea și fertilitatea. 
    Legenda spune că, însuși Sultanul Mahmud, cu prilejul unei vizite la Nord de Dunăre a fost fermecat de o tânără ce purta o ie, care strălucea în razele soarelui, ce i-a părut a fi o ființă nepământeană. De-a lungul timpului, IA românească a devenit un simbol internațional al culturii române, o piesă de impact a costumului popular, dar și o adevărată sursă de inspirație pentru faimoșii designeri de modă ai lumii. 
    Pentru a marca acest eveniment, Primaria Cernavodă va găzdui în perioada 23-26 iunie, o frumoasă expoziție de ii și costume populare tradiționale românești. 
    De asemenea, Drapelul României este sărbătorit în fiecare an, în 26 iunie. Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1948, iar ulterior a fost promulgat decretul de instituire a Drapelului Național. Culorile au primit și ele semnificație, roșul semnifică frăția, galbenul exprimă bogăția, iar albastrul semnifică libertatea. 
    Luni, 26 iunie 2017, începând cu ora 09:00, Drapelul Național va fi arborat în prezența reprezentanților Administrației Publice Locale în Parcul Central al orașului, iar un grup de copii de clasa a III-a de la Liceul Teoretic ”Anghel Saligny”, îndrumați de doamna învățătoare Lucreția Marinescu, va susține un program artistic.

Cernavoda, 22 iunie 2017

Deschidere totală pentru cooperarea transfrontalieră România-Bulgaria

    La începutul săptămânii, Primăria orașului Cernavoda a fost gazda a două întâlniri cu caracter lucrativ, pentru restartarea parteneriatelor Româno-Bulgare, a relațiilor tradiționale și respectiv pentru realizarea de noi parteneriate între Cernavoda și comunitățile locale asemănătoare din nordul Bulgariei. 
    Prima întânire, la care au fost prezenți reprezentanții primăriei Shabla și ai Fundației PROJECTA, s-a axat pe continuarea parteneriatului existent, știind că INTERREG RO-BG a respins toate proiectele depuse în sesiune a II-a și lansează a III-a sesiune de proiecte. Primăria orașului Cernavoda, reprezentată de domnul Primar Liviu-Cristian Negoiță, domnul Viceprimar Șerf Cîrjali și Doamna Laura Nicolescu - șef Serviciu Strategie și Proiecte, a expus principalele proiecte locale, precum și obiectivele posibil de atins cu finanțare INTERREG având în vedere că nivelul resurselor va fi mai scăzut (se preferă finanțare de până la 750.000 Euro/partener). Delegația de la Shabla compusă din Peter Atanasov, Șef Serviciu Programe și Dezvoltare Economică și Alexandra Pavlova – președinte Fundația PROJECTA a agreat depunerea unui proiect comun pentru reabilitarea unei clădiri și transformarea în anexă a Muzeului de istorie și arheologie ”Axiopolis” Cernavoda. Primăria orașului Cernavoda a demarat pregătirile pentru depunerea cererii de finanțare și a documentelor ce vor face obiectul unor hotărâri de consiliu, necesar a fi adoptate la începutul lunii mai. 
    Cel de-al doilea eveniment a fost reprezentat de vizita unei delegații din orașul Kozlodui formată din doamna Primar Marinela Nikolova și domnul Viceprimar Yurik Marinov, în data de 11 aprilie 2017. Vizita a avut în vedere similaritățile celor două orașe: număr de locuitori, grad de dezvoltare, existența unei centrale nucleare, nivel local de inițiativă publică și faptul că primarii celor două orașe se află la primul mandat. Pe parcursul zilei au fost vizitate obiective locale (Centrala nucleară, Gara fluvială, Muzeul ”Axiopolis”) și Primăria orașului Cernavoda. În urma discuțiilor au rezultat mai multe concluzii: necesitatea asocierii orașelor ”nucleare” din România, Bulgaria, Serbia și din alte țări europene, dezvoltarea de proiecte comune, utilizarea oportunităților cum sunt porturile dunărene și industria energetică, crearea unei punți de legătură între comunități la nivelul cetățenilor, tinerilor și copiilor, firmelor și instituțiilor și nu în ultimul rând al administrațiilor publice locale.
Cernavoda, 13 aprilie 2017

  • VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE CLĂDIRI, TERENURI ȘI MIJLOACE DE TRANSPORT ***
  • CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA CERNAVODA - Detalii anunț ***
  • ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA ***
  • ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC ***
  • Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 29037
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 22 iunie 2018 02:28:12