Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA

    Administrația Publică Locală a predat în această săptămână către constructor amplasamentul în vederea organizării șantierului de lucru pentru realizarea obiectivului de investiții MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA, obiectiv în valoare de 10.595.741,18 lei. 
    Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17770 mp. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri ( 700 locuri pentru spectatori, 7 locuri pentru spectatori cu dizabilități precum și 14 locuri de protocol). 
    Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare. 
    Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și de atletism, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială este prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitrii, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video precum și sistem de sonorizare și adresare publică. 
Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei cât și din strada Canalului iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central. 
    Termenul maxim de execuție al acestui obiectiv de investiții este de 18 luni.

De interes
Audiențe Avocatul Poporului - 19 februarie 2020

    Miercuri, 19 februarie 2020,începând cu ora 11:00, reprezentanţii instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanţa, vor fi prezenți, la sediul Primăriei Cernavodă pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.
    Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi cu documente justificative, în copie. Pentru programare persoanele interesate, pot suna la TEL.0241 550 544.

Anunț E- DISTRIBUȚIE Dobrogea

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor    electrice, E-distribuție Dobrogea va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în Cernavoda pe str. Medgidiei ( Bl. H1, H2, Peco Moll), str. Cazărmii (bl. H3, H4, H5, H6, Centrala Termică) și Fundătura Cazărmii în data de 03.02.2020, în intervalul orar: 09:00 - 17:00.
Lucrările ce urmează a se efectua au ca scop creșterea calității serviciilor de distribuție a energiei electrice oferite clienților precum și sporirea siguranței distribuției de energie electrică cu riscuri cât reduse în exploatarea instalațiilor.

Anunț Registrul Agricol - Situația actualizată a focarelor confirmate de gripă aviară înalt patogenă ( HPAI) la nivel național și european

    Vă aducem la cunoștință situația actualizată a focarelor confirmate de gripa aviară înalt patogenă (HPAI), la nivel național și european:
- România – în data de 14.01.2020 a fost confirmat un focar la o fermă de găini ouătoare din localitatea Sieni, județ Maramureș;
- Slovacia – un focar la păsări domestic într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Zbehy, zona Nitra;
- Ungaria – un focar la o fermă de curcani din localitatea Acs, regiunea Komarom-Esztergom; 
    Având în vedere acest context epidemiologic și faptul că suntem în zonă cu risc crescut de apariție a gripei aviare, se impune menținerea stării de vigilență cu respectarea strictă condițiilor de biosecuritate.

Ultimele stiri
Proiectul social “Respect și sprijin pentru seniorii și persoanele aflate în dificultate ale orașului nostru” continuă și în anul 2020

    Începând cu data de 06.02.2020, Primăria orașului Cernavoda, derulează proiectul social “Respect și sprijin pentru seniorii și persoanele aflate în dificultate ale orașului nostru” conform HCL 51/30.01.2020, prin acordarea unui sprijin material sub forma unor tichete sociale în valoare de maximum 100 lei/persoana.

Pot fi beneficiari ai Programului social, următoarele categorii de persoane:
 - Pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri nete lunare cumulate, nu depășesc 704 lei;
 - Persoanele încadrate într-un grad de handicap, neinstituționalizate, ale căror venituri nete lunare cumulate, nu depășesc 704 lei;
 - Persoanele vârstnice peste 60 ani care nu realizează venituri;
 - Persoanele vârstnice peste 60 ani beneficiare de venit minim garantat.
Pentru acordarea tichetelor sociale fiecare persoană care se încadrează în program, depune la sediul Direcției de Asistență Socială din orașul Cernavoda, situat pe strada Dacia nr. 5, în zilele lucrătoare, între orele 09.00-16.00, un dosar însoțit de următoarele acte:
 - cerere și declarație pe proprie răspundere;
 - actul de identitate, original și xerocopie;
 - acte doveditoare venituri, după caz, original și xerocopie;
 - certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul, original și xerocopie.
Menționăm că persoanele care au beneficiat de tichete sociale în luna decembrie 2019, au obligația de a depune un nou dosar, pentru a putea beneficia de ajutor.

Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării tichetelor sociale

În perioada 28 ianuarie- 28 februarie 2020 se primesc dosare pentru locuințele ANL

    Primăria orașului Cernavoda vă face cunoscut faptul că în perioada 28 ianuarie -28 februarie 2020 la Centrul de Informare pentru Cetățeni se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL în vederea întocmirii listei de priorități. 
    Cererile, completate conform modelului aprobat prin HCL 232/2016, anexa 4, vor fi însoțite de următoarele documente:
1. Dosar cu şină;
2. Cerere – formular;
3. Copii ale actelor de identitate ale tuturor membrilor familiei;
4. Alte acte de stare civilă- certificat de naştere, de căsătorie, de deces;
5. Contractul de închiriere/ vânzare-cumpărare al părinţilor pentru solicitanţii care locuiesc împreună cu aceştia (în copie), incluziv copii de pe actele de identitate ale tuturor persoanelor care locuiesc la acea adresă;
6. Contractul de închiriere/subînchiriere pentru domiciliul actual al solicitantului valabil pentru anul în curs înregistrat la ANAF - punct de lucru Medgidia (va fi depus doar de către titularul cererii, care este chiriaş în spaţiu locativ privat, în copie);
7. Declarație pe proprie răspundere a solicitantului din care să rezulte suprafaţa utilă a imobilului, în care este tolerat împreună cu familia, și numărul persoanelor care locuiesc efectiv la acea adresă (se va depune în cazul în care solicitantul şi membrii familiei sale sunt toleraţi într-un imobil); Declarația va cuprinde acordul solicitantului de a se efectua anchetă socială la adresa la care locuiește; 
8. Certificate medicale care să ateste gradul de invaliditate cu/ fără însoțitor

Citește anunțul complet

  Informații transmise   de OMS Romania legate de infecția cu 2019-nCoV ( noul coronavirus din China)

Recomandări pentru protejarea sănătății:
Acestea sunt recomandările standard ale OMS:
- Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;
- Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;
- Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;
- Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent;
- Când mergeți la piețele cu animale vii aflate în zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus nou, evitați contactul direct și neprotejat cu animale vii și cu suprafețele aflate în contact cu animalele;
- Evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea cu alimentele gătite.
Pregătirea pentru 2019-nCoV în Regiunea Europeană
Recomandări pentru călătorii din Regiunea Europeană:
Pe baza informațiilor disponibile în prezent, OMS nu recomandă restricții pentru călătorii sau comerț. Este necesar ca autoritățile de sănătate publică și personalul medical să ofere călătorilor din zonele afectate (în prezent orașul Wuhan) informații pentru a reduce riscul general de infecție respiratorie acută, prin:
📌 evitarea contactului apropiat cu persoane care suferă de infecții respiratorii acute și cu animale (vii sau moarte) sălbatice sau domestice;
📌 spălarea frecventă a mâinilor, în special după contact direct cu persoanele bolnave sau cu obiectele acestora;
📌 acoperirea nasului și a gurii in timpul tusei și a strănutului, cu un șervețel sau cu pliul cotului, și contactarea medicului sau a autorităților naționale de sănătate în caz de simptome de infecție respiratorie acută.
În general, se consideră că screeningul la intrare în țară oferă beneficii reduse, necesitând în același timp resurse considerabile. În cazul simptomelor specifice bolilor respiratorii înainte, în timpul sau după călătorie, călătorii sunt rugați să meargă la medic și să spună acestuia că a călătorit recent.
OMS nu recomandă aplicarea restricțiilor de călătorie sau comerț cu China, pe baza informațiilor disponibile în acest moment. 

 

Ultimele comunicate de presa
MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA

    Administrația Publică Locală a predat în această săptămână către constructor amplasamentul în vederea organizării șantierului de lucru pentru realizarea obiectivului de investiții MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA, obiectiv în valoare de 10.595.741,18 lei. 
    Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17770 mp. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri ( 700 locuri pentru spectatori, 7 locuri pentru spectatori cu dizabilități precum și 14 locuri de protocol). 
    Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare. 
    Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și de atletism, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială este prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitrii, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video precum și sistem de sonorizare și adresare publică. 
    Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei cât și din strada Canalului iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central. 
    Termenul maxim de execuție al acestui obiectiv de investiții este de 18 luni.

Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

Romana English
 
  • MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA ***
  • Proiectul social “Respect și sprijin pentru seniorii și persoanele aflate în dificultate ale orașului nostru” continuă și în anul 2020 ***
  • În perioada 28 ianuarie- 28 februarie 2020 se primesc dosare pentru locuințele ANL ***
  • Ziua Culturii sărbătorită la Cernavoda ***
  •   Informații transmise   de OMS Romania legate de infecția cu 2019-nCoV ( noul coronavirus din China) ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 21/02/2020
nr. vizite: 883159
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 24 februarie 2020 06:40:18