Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Birouri primarie - atributii, date contact Pagina principala
cautare avansata...
 
ÎN ATENŢIA PROPRIETARILOR DE ANIMALE/FERMIERI

    Avand in vedere comunicatul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta din 26.08.2014, privind confirmarea a 28 de focare (73 bovine si 5 ovine) diagnosticate cu “ BOALA LIMBII ALBASTRE“ ( Bluetongue) in judetul Buzau, pentru prevenirea unor asemenea evenimente pe raza judetului nostru, va informam asupra urmatoarelor masuri : 
    - Proprietarul de animale este obligat sa anunte medical veterinar, de aparitia unor prime semne de boala, de la primele cazuri de moarte sau taieri de necesitate, iar pana la sosirea personalului sanitar veterinar, sa izoleze animalele bolnave si sa pastreze pe loc cadavrele pentru investigatii postmortem. 
    - Orice miscare a efectivelor de rumegatoare va fi avizata de DSVSA Constanta. 
    - Proprietarul de animale are obligatia sa permita medicului veterinar oficial sa verifice starea sanatate a rumegatoarelor din gospodarie/exploatatie si sa-l sprijine in efectuarea operatiunilor sanitar veterinare. 
    - Proprietarul de animale este obligat sa anunte medicul veterinar de libera practica pentru orice introducere de rumegatoare nou achizitionate in efectivul deja construit, in scopul supravegherii sanitar veterinare, in termen de maxim 7 zile de la producerea evenimentului. 
    - Vinzarea, trecerea in proprietatea altor personale, taierea pentru consumul public, participarea la expozitii se va face numai cu documente doveditoare ale proprietatii si sanatatii animalelor. 
    - La transportul cu mijloace auto, feroviare, navale, aeriene, proprietarii de animale sunt obligati sa detina documente doveditoare ale proprietatii si sanatatii acestora; 
    - Pentru prevenirea infectarii cu virusul “ BOALA LIMBII ALBASTRE“ (Bluetongue) detinatorii de animale li se recomanda, curatirea mecanica a adaposturilor si efectuarea de dezinsectii.

Compartimentul "Registru Agricol"

De interes
Organizare concurs de recrutare pe data de 13.10.2014
   Primaria Cernavoda organizeaza concurs de recrutare in vederea ocuparii functiilor publice de executie vacante. Pentru mai multe detalii accesati detaliile prezentului anunt.
Detalii Anunt
Anunt curs
    Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza, in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de instalatii: 
    
    Cursul de specialitate “Auditul energetic al cladirilor noi si existente si sistemelor aferente de alimentare cu energie termica” – postuniversitar.

Persoanele interesate sunt rugate sa acceseze detaliile prezentului anunt pentru a afla mai multe informatii.
Detalii anunt
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Investiţii de peste 7 miliarde lei vechi în Spitalul Orăşenesc Cernavodă

    Anul 2012 a adus numeroase schimbări unităţii spitaliceşti din Cernavodă. Primăria Cernavodă şi Consiliul Local au efectuat numeroase investiţii, care au îmbunătăţit calitatea serviciilor medicale, extrem de utile pentru cernavodeni. Începând cu anul 2012, spitalul a fost acreditat pentru gradul VI de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor şi deţine două linii de gardă. Acest lucru a fost posibil în urma dotării unităţii cu aparatură modernă şi în urma suplimentării numărului de medici specialişti (de la 10 la 25), fiind astfel acoperite mai multe domenii de servicii medicale. Medicii contractaţi beneficiază lunar de transport gratuit şi primă anuală de 500 de euro, din partea Consiliului Local Cernavodă. Investiţiile efectuate în ultimii doi ani, au permis creşterea veniturilor lunare ale unităţii spitaliceşti de la 2,3 miliarde lei vechi la 3,5 miliarde lei vechi de la Casa de Asigurări Sociale, dar şi venituri proprii de aproximativ 20 de mii de lei. În prezent spitalul deţine un ambulatoriu de specialitate (policlinică), care până în august 2012 funcţiona în parametri minimi şi nu producea niciun venit.
• Spitalul deţine un laborator de analize nou, începând din februarie 2013, în urma unei investiţii de 2,7 miliarde lei vechi alocate din Bugetul Local. Timp de patru ani, până în august 2012, laboratorul a fost externalizat, nu deţinea contract cu CAS, iar serviciile contra cost erau greu accesibile pentru pacienţi. În prezent, laboratorul se află din nou în administrarea spitalului, deţine aparatură modernă şi cadre de specialitate, care oferă cernavodenilor asiguraţi medical, servicii de calitate gratuite.
• Spitalul a beneficiat, în ultimii doi ani, de reparaţii capitale şi sterilizare generală, în valoare de aproximativ 17 mii de lei, alocaţi din bugetul local.
• A fost reînfiinţată secţia de anatomie patologică (morgă), în urma unor investiţii de aproximativ 50 de mii de lei, care funcţionează cu aparatură modernă şi cadre de specialitate.
• Blocul operator a fost dotat cu o lampă scialitică în valoare de peste 70 de mii de lei, dar şi o masă de operaţie nouă în valoare de peste 45 de mii de lei.
• Secţia de cardiologie este dotată cu un electrocardiocraf nou în valoare de peste 20 de mii de lei, dar şi de un ecograf cardiac şi de vase în valoare de aproximativ 110 mii de lei.
• Secţia de ginecologie este dotată cu un ecograf genital nou în valoare de 45 de mii de lei.
• Secţia de urologie este dotată cu un cistoscop nou în valoare de 35 de mii de lei, pentru completarea liniei de clioscopie pentru operaţii urologice.
Bugetul Local alocă anual spitalului aproximativ 10 miliarde vechi, bani care sunt destinaţi către investiţii, administrare, utilităţi şi transportul cadrelor medicale.
Joi, 21.08.2014
Sorina Popa
Biroul de Presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

Festival concurs de interpretare muzică uşoară ,,Axiopolis’’ - 2014

                                                   EDIŢIA a-VI-a 
                                                  REGULAMENT:
 
    Festivalul se doreşte a fi un instrument motivaţional menit să catalizeze apariţia de noi valori în sfera interpretării muzicale, propunându-şi valorificarea acestui potenţial interpretativ în sensul promovării tinerelor talente din domeniul muzicii uşoare.
1. Inscrierile se fac până la data de 12 August 2014, pe adresa Casei de Cultură ,,I.D.Chirescu’’ Cernavoda, str. Ovidiu nr 11.
2. Fiecare concurent se va prezenta în concurs cu două piese muzicale din care juriul va alege una pentru interpretare.
3. Piesele vor fi înregistrate pe CD - format audio (NEGATIVE)
4. Concursul de interpretare vă avea loc pe data de 14 August 2014, orele 10.00 pe scena Casei de Cultură Cernavodă.
5. Gala laureaţilor va avea loc pe data de 14 August 2014 orele 20.00 6. Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni de vârstă:
-sectiunea I –copii cu vârsta între 6 - 9 ani;
-sectiunea II –copii cu vârsta între 10 - 14 ani ;
-sectiunea III –copii cu vârsta între 15 -19 ani.
7. Taxa de participare va fi de 75 lei (achitată până la data concursului)
8. Se asigură cazare pentru cei interesaţi în data de 14.08.2014.
9. Premiile festivalului sunt:
-Trofeul festivalului - 500 lei ;
-Premiul I - 400 lei ;
-Premiul II - 300 lei ;
-Premiul III - 200 lei ;
-Menţiune - 100 lei .
Juriul are latitudinea de a redistribui premiile în limita fondului de premiere aprobat.
10. Juriul va fi compus din personalităţi ale vieţii culturale din judeţul Constanţa.

Date de contact: 0241/487.140 / 0730.760.324
Email: casadeculturacernavoda@yahoo.com

Fisa de participare
                                                    ANUNŢ

    Primãria oraşului Cernavoda, deruleazã în perioada 06-08 August 2014, programul de distribuire a tichetelor sociale pentru evenimentul “Sf. Maria”. 
    Pensionarii care au depus documentaţia în termen şi au întrunit condiţiile de acordare a tichetelor sociale, sunt rugaţi sã se prezinte cu actul de identitate, la Sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, din str. Ovidiu, nr.11, dupã cum urmeazã: 
     Persoanele al cãror nume începe cu litera A şi pânã la litera L, sunt aşteptate în data de 6 August 2014, între orele 08 – 16
     Persoanele al cãror nume începe cu litera M şi pânã la litera Z, sunt aşteptate în data de 7 August 2014, între orele 08 – 16.

Ultimele comunicate de presa
Inchidere proiect „Sănătate înainte de toate”
    În data de 04 decembrie 2013, orele 10.00 în sala de şedinţe a Primăriei oraşului Cernavoda din str Ovidiu nr. 11, va avea loc conferinţa de sfârşit a proiectului cu titlul „Sănătate înainte de toate” 
    În urma semnării contractului de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi, primăria oraşului Cernavoda a implementat în calitate de beneficiar proiectul „Sănătate înainte de toate”, proiect în cadrul căruia 374 persoane cu posibilităţi materiale reduse de etnie romă au beneficiat de analize medicale de bază gratuite. 
    S-au investigat un numar de 374 persoane adulte şi copii, după cum urmează:
• 53 copii cu vârsta cuprinsă între 1 -18 ani, dintre care 29 fete si 24 baieti
• 321 adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 79 de ani, dintre care 109 bărbaţi şi 212 femei. 
    Din analiza statistica a rezultatelor s-au inregistrat urmatoarele rezultate patologice in ordine descrescândă: 
     Leucocite crescute in examenul de urina 107; 
     Hipercolesterolemii 87; 
     Hipoglicemii 28; 
     Hiperglicemii 8; 
     TGP crescute peste valoarea normală 21; 
     Hb sub valori normale 7; 
     Retenţie azotată semnificativă 1; 
     Leucocitoza 1; 
     HTA esentiale 12; 
     EKG patologice 64 dupa cum urmeaza : 
            o Ischemii subepicardice in precordialele stangi 26 
            o Sechele IMA 26 
            o HVS, BRD, BDR, FIA, bloc AV gr I 12 
    Beneficiarii proiectului au fost îndreptaţi cu rezultatele analizelor către medicii de familie pentru stabilirea unui tratament în caz de necesitate; în cazul celor care nu sunt înscrişi pe listele unui medic de familie, vor fi sprijiniti de angajatii primăriei Cernavoda în vederea integrării lor în sistemul medical primar. 
    Acţiunea este co-finanţată de Agenţia Naţională pentru Romi – Anul Cetăţenilor, obiectivul general al proiectului urmărind îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavoda, iar obiectivul specific îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. 
    Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, 90 % din sumă fiind asigurată de Agenţia Naţională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavoda.
Seră nouă de flori la Cernavodă
Oraşul Cernavodă înfloreşte şi în prag de iarnă. Deşi se află în plin proces de reabilitare, localitatea prinde viaţă zi de zi, odată cu miile de flori plantate în parcuri şi intersecţii. Forfota utilajelor din oraş pare să fie uitată de cetăţeni, în faţa armoniei de culori oferită de noua serie de crizanteme. Această acţiune a fost posibilă datorită construirii celei de a doua seră de flori din Cernavodă. Investiţia care depăşeşte 55 de mii de lei, din bugetul local, va permite adăpostirea a zeci de specii noi de flori şi plante, care vor împânzi întregul oraş în primăvara anului viitor. Lucrările au fost efectuate de către Gospodăria Comunală, folosind materiale speciale care pot asigura temperatura constantă şi propice dezvoltării plantelor, pe tot parcursul iernii. Echipele de floricultori ai întreprinderii au plantat sute de răsaduri de flori şi gard viu în interiorul noii sere, care se vor dezvolta armonios până la sosirea primăverii. Construirea şi punerea în folosinţă a celei de a doua seră va permite extinderea spaţiului floral în oraşul Cernavodă, pentru anul viitor. În urma acestei investiţii, Administraţia Locală va beneficia în permanenţă de necesarul de plante din producţia proprie, scutind asfel cheltuielile anuale pentru achiziţionarea de flori.

Buletin de presă

ÎNCEP ZILELE RECOLTEI LA CERNAVODĂ

Link fisier
Romana English
 
  • ÎN ATENŢIA PROPRIETARILOR DE ANIMALE/FERMIERI
    ***
  •     Investiţii de peste 7 miliarde lei vechi în Spitalul Orăşenesc Cernavodă ***
  • Festival concurs de interpretare muzică uşoară ,,Axiopolis’’ - 2014 - Fisa de participare ***
  •                                                     ANUNŢ ***
  • "Zilelor Orasului Cernavoda" - Program cultural-artistic ***
    
Descrierea site-ului Registrul agricol Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 11/09/2014
nr. vizite: 175722
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
joi, 18 septembrie 2014 22:44:39