Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
PARTENERIAT PRIMĂRIE - CETĂȚEAN

    Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță aduce la cunoștința cetățenilor din Cernavoda că a inițiat o hotărâre de consiliu local, ce va fi dezbătută în ședința din data de 27/02/2017, prin care se asigură fiecărui cetățean din oraș, o subvenție de 33 lei/persoană/an, inclusiv TVA, pentru compensarea creșterii tarifului de colectare, sortare, transport și depozitare deșeuri menajere.
    Suma este necesară pentru plata taxei de mediu către Fondul de Mediu al României stabilit prin legislația națională (OUG 196/2005).
    Suma totală ce va fi suportată de primărie în acest an va fi de 460 000 lei. Măsura are în vedere păstrarea unui nivel suportabil al tarifului pentru locuitorii din orașul Cernavoda.

De interes
ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE TERENURI AGRICOLE ȘI NEAGRICOLE

    Vă informăm că în vederea creșterii suprafeței ocupate de păduri la nivel național, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul www.afir.info, anunțul privind accesarea Schemei de ajutor de stat ,, Srijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite,, aferentă Măsurii 8 – Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. 
    Această schemă de finanțare este implementată prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet www.apia.org – secțiunea Măsuri de sprijin și IACS – Măsuri delegate din PNDR. 
    Pentru mai multe informații puteți contacta pe domnul ing. Ciocan Ilie, de la Direcția Agricolă Județeană Constanța la numărul de telefon 0724241505
.

ANUNȚ

Primăria orașului Cernavoda, str.Ovidiu nr.11, jud. Constanța, telefon/fax 0241487121, 0241239578, primaria@cernavoda.ro, organizează în data de 07.03.2017, ora 1000, licitație publică pentru vânzarea unor terenuri.
Vezi întregul anunț 
AICI

Anunț de selecție în vederea ocupării postului de
Director tehnic în cadrul SC Utilități Publice Cernavoda SRL
SC Utilități Publice Cernavoda SRL organizează în perioada 27 - 28 februarie 2017, selecție în vederea ocupării postului de Director tehnic.
Condiții de participare și detalii
Ultimele stiri
Începe acțiunea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu

    Începând cu luna martie, Primăria orașului Cernavoda demarează acțiunea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu. Fiecare locuitor al orașului Cernavoda va primi, pe bază de semnătură, o doză de iodură de potasiu, constând în două comprimate/blister. 
    Distribuirea acestor tablete se va face gratuit și nu implică nici un cost din partea beneficiarilor.
    Tabletele de iodură de potasiu se depozitează în cutie, într-un loc accesibil, cunoscut de toți membrii familiei, la întuneric și ferit de umezeală. Temperatura optimă de păstrare a comprimatelor este între 00C și 300C, iar umiditatea între 40% și 90%. 
    Menționăm că administrarea tabletelor de iodură de potasiu se face numai la recomandarea autorităților sanitare, în cazul unui accident nuclear, doar sub îndrumare medicală.    
    Tabletele distribuite în 2013, a căror valabilitate expiră anul acesta, vor fi predate în momentul primirii tabletelor noi.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Cernavoda din data de 15 februarie 2017

    Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a convocat consilierii locali miercuri 15 februarie 2017, în ședința extraordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat 44 de proiecte de hotărâre, dintre care au fost adoptate doar 25, restul de 19 fiind din nou amânate.
    Unul din proiectele de hotărâre importante pentru cei peste 100 de cernavodeni prezenți în sală și care a fost aprobat în această ședință este Proiectul de hotărâre privind aprobarea repartițiilor, în vederea închirierii, a locuințelor sociale situate în blocul din strada Salciei nr. 14A, proaspăt reabilitat. 
    Imobilul a fost achiziționat de Primărie în anul 2014 cu 0,8 mil. lei, iar reabilitatea lui a costat bugetul local 2,8 mil. lei. Recepția a fost făcută în data de 15/02/2017 și consemnată în Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor înregistrat cu numărul 4501/15.02.2017. 
    Repartițiile au fost făcute conform listei de priorități întocmită de comisia de analiză a dosarelor și aprobată prin HCL nr. 282/27.12.2016.

Cernavoda, 17 februarie 2017

Delegație din Marea Britanie în vizită la Cernavoda

    În cursul zilei de ieri, 15 februarie 2017, o delegație formată din 32 cei mai tineri angajați la centrale nucleare din Marea Britanie, au vizitat Cernavoda.
    Vizita a avut ca scop un schimb de experiență cu specialiștii de la CNE Cernavoda și a vizat atât cunoștințe tehnice de specialitate precum și crearea unei punți de legătură cu tinerii specialiști ai CNE Cernavoda.
    În cadrul vizitei, delegația britanică și-a manifestat dorința de a avea o întâlnire și cu reprezentanți ai Administrației publice locale. La întâlnirea care a avut loc la Primărie, oaspeții au fost întâmpinați de primarul orașului Cernavoda Liviu-Cristian Negoiță și viceprimarul Șerif Cîrjali. În cuvântul lor, oficialii administrației publice locale au prezentat pe scurt istoria orașului, tradițiile, evenimentele, proiectele de viitor precum și gradul ridicat acceptanță al comunității locale.Tinerii britanici, s-au arătat foarte interesați de realizările locale, educația, cultura, proiectele de dezvoltare, simbolurile orașului precum și de a vizita unele din artefactele locale.
    După întâlnirea cu oficialitățile, la recomandarea domnului primar, oaspeții au vizitat Muzeului Axiopolis, unde au putut să aprecieze vestigiile istorice și să intre în contact cu semne ale culturii Hamangia și au admirat podul Carol I, construit de inginerul Anghel Saligny și considerat la momentul inaugurării, în 1895, cel mai lung pod de cale ferată din Europa.
Cernavoda, 16 februarie 2017

Ultimele comunicate de presa
Proiect privind Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală

    Redimensionarea sistemului de preluare a apelor pluviale și eliminarea riscurilor la inundații în zona centrală este unul din obiectivele importante în Strategia de Dezvoltare integrată a orașului Cernavoda pentru perioada 2015-2020 aprobată prin HCL nr. 234/2015. 
    Unul din proiectele care au termen de finalizare în acest an este ”Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală”, proiect care are în vedere retehnologizarea zonei centrale a orașului, prin mărirea capacității de colectare și evacuare a apelor pluviale care, la ploi cu intensitate mare, inundă centrul orașului. 
    Proiectul se află în acest moment la faza de obținere a avizelor de la toate instituțiile care coordonează activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, și vorbim aici atât de autoritățile de mediu cât și de cele care au legătură cu navigația și respectiv gestionarea apelor din zona orașului Cernavoda. 
                                                                           
Cernavoda, 9 septembrie 2016

Citește comunicatul de presă AICI
 Comunicat de presă

    Primarul orașului Cernavoda Liviu-Cristian Negoiță a convocat consilierii locali luni 29 august, începând cu orele 16:00, la ședința ordinară a lunii august. Pe ordinea de zi au fost 23 de proiecte de hotărâri, dintre care 20 au fost adoptate ca hotărâri.
    Unul din proiectele adoptate este cel referitor la rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții a obiectivelor și dotărilor independente a UAT Cernavoda pe 2016. Rectificarea Listei de investiții are în vedere, printre altele, finanțarea pentru:
- Modernizarea și extinderea sălii de sport a Școlii gimnaziale nr. 1;
- Sistematizare/modernizare cartier Trust (amenajare piațetă);
- Reabilitare străzi și extindere rețea de termoficare în regim de cofinanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;
- Achiziționarea de echipamente moderne pentru servicii de salubritate și deszăpezire.

30 august 2016
Primăria orașului Cernavoda

Niță Elena
nita.elena@primaria-cernavoda.ro

Citește întregul comunicat de presă
Avocatul poporului din nou la Cernavoda

    Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța acordă audiențe cetățenilor din orașul Cernavoda miercuri, 20 iulie 2016 începând cu orele 11:00 la sediul Primăriei orașului Cernavoda. Înscrierile se pot face la tel: 0241 550 544.
    Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Citește întregul comunicat de presă AICI

Romana English
 
  • PARTENERIAT PRIMĂRIE - CETĂȚEAN ***
  • Începe acțiunea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu ***
  • Ședința extraordinară a Consiliului Local Cernavoda din data de 15 februarie 2017 ***
  • Delegație din Marea Britanie în vizită la Cernavoda ***
  • Ședință extraordinară a Consiliului Local Cernavoda programată pentru data de 15 februarie 2017 - Ordinea de zi ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 24/02/2017
nr. vizite: 476430
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 25 februarie 2017 17:51:54