Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
    Dan Puric ar putea deveni cetăţean de onoare al Oraşului Cernavodă

    Actorul Dan Puric a efectuat ieri o vizită surpriză edilului-șef al orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, chiar la sediul primăriei. Întâlnirea a fost intermediată de către colegii actori din Cernavodă, membri ai Organizaţiei Clubul Pensionarilor. Artistul a mărturisit, în cadrul vizitei, că are legături de rudenie în urbe, provenite de la bunicul acestuia Ioan Purec, primar la Cernavodă în perioada 1913-1914. Onorat de ospeţie, edilul Gheorghe Hânsă i-a propus musafirului său titulatura de cetăţean de onoare al Oraşului Cernavodă, urmând ca în cadrul primei ședințe a Consiliului Local să fie supus aprobării un proiect de hotărâre în acest sens. Onorat de această propunere, Dan Puric a susţinut că va pregăti un program cultural pentru cetăţenii cernavodeni, care prevede o serie de conferinţe culturale, prestaţii artistice şi lansări de carte, care vor avea loc în acest an. Aşadar, următoarea întâlnire cu artistul va avea loc la finalul lunii mai, în cadrul unei conferințe culturale, care va fi urmată de o prestaţie artistică, pe scena Casei de Cultură Cernavodă. În cadrul întâlnirii, edilul i-a îndeplinit dorinţa actorului, conducându-l pe acesta la casa în care a locuit primarul Ioan Purec, în urmă cu un secol. Îndrăgostit de orașul de pe malul Dunării, Dan Puric susţine că doreşte să revină şi la toamnă cu spectacolele “Suflet Românesc” şi “Visul”, cu promisiunea că se va implica în promovarea turistică şi istorică a zonei.
26.02.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinapopa83@gmail.com
0723657886

De interes
În atenţia proprietarilor/chiriaşilor ce deţin spaţii pe strada Dacia, în Centrul Civic al Oraşului Cernavodă

Atribuirea terenurilor cu destinaţia de terasă în zona Centru Civic - strada Dacia se va face numai cu contract de închiriere, pe durata sezonului, respectiv 01.05.2015 – 30.09.2015, cu respectarea Regulamentului de amplasare a teraselor aprobat prin HCL nr. 89/25.03.2013.

Nerespectarea prevederilor Regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 lei.

Detalii anunț

 29 ianuarie 2015

Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
ANUNT

    Primaria orasului Cernavoda, deruleaza in perioada 02-04 martie 2015 programul de distribuire a tichetelor sociale pentru evenimentul "Lasata de sec (inceputul postului Sfintelor Pasti)". Pensionarii care au depus documentatia in termen si au intrunit conditiile de acordare a tichetelor sociale, sunt rugati sa se prezinte cu actul de identitate si ultimul cupon de pensie, la Casa de Cultura I.D.Chirescu din cadrul Primariei Cernavoda, dupa cum urmeaza:
    - Persoanele ale caror nume incepe cu litera A si pana la Litera L, sunt asteptate in data de 02 Martie 2015, intre orele 08-15;
    - Persoanele ale caror nume incepe cu litera M si pana la litera Z, sunt asteptate in data de 03 Martie 2015, intre orele 08-15.

    Anunţ de presă

    Primăria Cernavodă prin viceprimar Pleşa Ştefan, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “MODERNIZARE STR. VASILE ALEXANDRI, STR. SALCIEI, STR. MIHAI EMINESCU, STR. GHEORGHE DOJA, STR. ENERGIEI, STR. CĂLĂRAŞI, STR. NICOLAE BĂLCESU, DRUM DE CENTURĂ, STR. MEDGIDIEI, STR. CRIŞAN(ÎNTRESTR. ING. A. SALIGNY ŞI STR. DACIA), STR. PANAIT CERNA, STR. NICOLAE TITULESCU, STR. OVIDIU, STR. CANALULUI- ORAŞ CERNAVODA”, propus a fi amplasat în oraşul Cernavod, str. Vasile Alecsandri, Salciei, Mihai Eminescu, Gheorghe Doja, Energiei, Călăraşi, Nicolae Bălcescu, drum de centură, Medgidiei, Crişan(între str. Ing. A.Salingy şi str. Dacia), Panait Cerna, Nicolae Titulescu, Ovidiu, Canalului, jud. Constanţa. 
    Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului CONSTANŢA, str. Unirii , nr.23, Constanţa, jud. Constanţa, zilnic între orele 9:00-13:00 şi domiciliul beneficiarului Primăria Cernavodă, de luni până vineri între orele 9:00-13:00. 
    Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, str. Unirii, nr.23, Constanţa, Jud. Constanţa, între orele 9:00-13:00.
17.02.2015
Sorina Popa,
Birou de presa şi Relaţii Publice Primăria Cernavodă
sorinna_p@yahoo.com 0723657886

    Zona Canalului termoficată

    Începând de săptămâna viitoare, peste 30 de familii şi agenţi economici din zona Canalului vor petrece restul iernii la căldură. Prima etapă a amplului program de extindere a reţelei de termoficare în oraşul Cernavodă este în curs de finalizare. Recepţia lucrărilor va avea loc în următoarele zile, iar locuitorii arondaţi străzilor Canalului, Dumbrăvii, Portului, dar şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona Piaţa Faleză, vor fi racordaţi la reţeaua de termoficare. Lucrările presupun realizarea reţelei de distribuţie agent termic secundar, prin Punctul Termic 18 din zona centrală a oraşului. Instalaţia este realizată cu materiale şi echipamente moderne, de cea mai bună calitate, conducte izolate şi prevăzute cu dispozitive digitale de localizare a defecţiunilor. Locuitorii din zonă vor beneficia de căldură până la sfârşitul acestei ierni, la un preţ foarte redus. Preţul gigacaloriei la Cernavodă este de 97,31 lei, iar familiile cu venituri mici beneficiază de ajutoare din partea Primăriei şi a Consiliului Local conform OUG 70/2011. La aceste ajutoare Administraţia Locală adaugă şi o subvenţie de 6,2 lei/ gigacalorie/ lună, valabilă pentru apă caldă şi căldură, din bugetul local, conform HCL207/2013, de care beneficiază toate persoanele fizice consumatoare de energie termică din oraşul Cernavodă.
09.02.2015
Sorina Popa
Birou de Presă si Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723657886

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Infrastructură nouă la Cernavodă

        Chiar dacă inundaţiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a oraşului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltorea apei au intrat rapid în program de reabilitare. La sfârşitul acestei săptămâni se va finaliza acţiunea de reabilitare a trotuarelor şi străzilor din oras.
        
Peste 370 de mii de lei au fost investiţi în lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu de reabilitări iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă. Zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program, reabilitarea clădirii Policlinica Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru ca nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinet medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a incă trei clădiri din zonele NORD şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii. 
        
Au fost investiţii 450 de mii de lei în modernizarea uneia dintre arterele principale ale oraşului.  După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecţiunilor, strada Independenţei este aproape complet reabilitată. Acţiunea a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuită întreaga reţea de încălzire şi canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparaţii deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat ultimul strat de binder, iar luni va fi din nou destinată circulaţiei.

 

 

Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com    

Proiectul Faleza Cernavodă prinde contur

    După mulţi ani de demersuri efectuate, în zadar, Primăria deţine primele veşti bune pentru realizarea proiectului de amenajare a falezei din Cernavodă. Proiectul a fost iniţiat încă din 2004, de către primarul Gheorghe Hânsă, însă obstacolele au intervenit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate, amplasată în zona falezei. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, acesta a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. După aproape 10 ani, Compania Natională de Căi Ferate SA a dat acceptul acestui proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale  pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului, către domeniul public al oraşului. Acest pas va permite Administraţiei Publice Cernavodă continuarea demersurilor pentru accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei ca dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, dar şi ca zonă de promedadă pentru locuitorii oraşului. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului. 
    Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre- Marea Neagră pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi în vizită la Cernavodă ieri după amiază. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ACNDM şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini şi a colabora pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi Hotărâri de Guvern, cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACNDM în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare  consolidării digului şi organizării sale pentru promenadă. De asemenea, în cadrul consolidării, va fi proiectat un canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolelor de inundaţii. 
    Primarul oraşului Cernavodă susţine că Administraţia Publică Cernavodă deţine relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, Compania Naţională a Căilor Ferate, dar şi  cu Apele Române.

 

Sorina Popa
Birou de presă
sorinna_p@yahoo.com

 

Romana English
 
  •     Dan Puric ar putea deveni cetăţean de onoare al Oraşului Cernavodă ***
  • ANUNT ***
  •     Anunţ de presă ***
  •     Zona Canalului termoficată ***
  • Administraţia Locală oferă sprijin de urgenţă cernavodenilor afectaţi de ploi ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 02/03/2015
nr. vizite: 211003
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 02 martie 2015 14:42:29