Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Platforma AVANSIS ONLINE pentru contribuabilii plătitori de impozite și taxe

    Administrația Publică Locală oferă cetățenilor prin Platforma online Avansis acces la baza de date și posibilitatea vizualizării bunurilor impozabile proprietate personală, amenzilor precum și a debitelor de plată pentru acestea. De asemenea cetățenii au posibilitatea de a declara online alte bunuri dobândite în termen de 30 zile, obligație prevăzută de reglementările legale în vigoare fără a fi necesară prezentarea la primărie. 
    Totodată pe această platformă se pot elibera certificate fiscale semnate electronic atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice. 
    Pentru a avea acces pe platformă, contribuabilii accesează link-ul https://online.primaria-cernavoda.ro/AvansisOnline  
    Autentificarea se face pe baza adresei personale de e-mail și a unei parole alese de utilizator. Odată vizualizate debitele, acestea pot fi plătite prin accesarea https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public  ( plată fără autentificare). 
    Orice alte informații referitoare la utilizarea platformei se regăsesc în manualul de utilizare disponibil pe www.primăria-cernavoda.ro .
Detalii suplimentare la telefon: 0241.487.109. 

 29 mai 2020

De interes
E-Distribuție Dobrogea
E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea parțială a alimentării cu energie electrică  în data de 29 mai 2020, intervalul orar 09:00 - 17:00 pe anumite străzi din orașul Cernavoda. Detalii anunț
E-Distribuție Dobrogea

E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea parțială a alimentării cu energie electrică perioada 25-29 mai 2020, intervalul orar 09:00 - 17:00 pe anumite străzi din orașul Cernavoda. Detalii anunț

ANUNT - Gripa aviară

Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștința crescătorilor de păsări domestice de pe raza localitații, existența unor focare de gripă aviară, confirmate pe teritoriul Ungariei. În conformitate cu informațiile primite de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, trebuie respectate cu strictețe măsurile de profilaxie pentru prevenirea virusului în exploatațiile de păsări.
Crescătorii de păsări domestice trebuie să respecte următoarele măsuri de prevenție a bolii:
• efectuarea vaccinării la întregul efectiv de păsări vaccinabile;
• controlul permanent al circulației păsărilor în teritoriu;
• supravegherea permanentă a stării de sănătate a păsărilor și notificarea medicului veterinar zonal, în cazul apariției semnelor de boală sau a mortalităților;
• ținerea păsărilor în incinta gospodăriei;
• evitarea contactului păsărilor cu luciurile de apă – atenție la palmipede – rațe, gâște;
• respectarea condițiilor de bunăstare a păsărilor (adăpost, hrană, etc.);
• depistarea și interzicerea comercializării păsărilor în târguri, piețe, etc.;
• supravegherea permanentă a păsărilor sălbatice de pe luciurile de apă și recoltarea probelor în cazul depistării de păsări bolnave sau moarte.

Ultimele stiri
 

    Administrația Publică Locală vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii de pe raza orașului Cernavoda prin crearea unor modalități adecvate de acces  în condiții de siguranță în imobilele în care își desfășoară activitatea. 
    Două platforme cu acționare electrică, pentru persoane cu dizabilități locomotorii au fost achiziționate și montate, una  la Centrul pentru Informare Cetățeni  iar cealaltă  la clădirea în care activează Direcția Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială, Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor și Casieria Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Cernavoda.
    Platformă montată la Centrul pentru  Informare cetățeni asigură accesul beneficiarilor pe verticală iar cea de la sediul Direcției de Asistență Socială este cu prindere pe trepte și scaun rabatabil,  ambele fiind dotate cu  senzori pentru  siguranță.
Aceste platforme sunt ușor de folosit și oferă persoanelor cu dizabilități locomotorii/greu deplasabile, la nevoie, accesul în cele două imobile.

  Anunț

    Vă aducem la cunoștință prevederile Legii nr.62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia în cazul prezenței acesteia pe terenurile intravilane sau extravilane și a Hotărârii nr.707 din 5 septembrie 2018 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.62/2018. 
    Ambrozia este o buruiană care produce mari cantități de polen începând de la mijlocul lunii iulie și se încheie spre finalul lunii septembrie, fiind foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor. Ambrozia generează alergii grave și se manifestă clinic ca rinoconjunctivită și astm. 
    Potrivit prevederilor art.1 din Lege, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și eliminarea în cazul prezentei pe terenuri. 
    Măsurile de combatere a buruienii ambrozia , acolo unde a fost identificată, se vor declanșa primăvara după răsărirea acestei specii până cel târziu la data de 30 iunie a fiecărui an, când apar primele inflorescențe.
Persoanele fizice sau juridice au obligația ca după distrugerea buruienii să informeze în scris autoritatea administrației publice locale pe care se află terenul infestat, în vederea verificării aplicării lucrărilor de combatere.
Verificarea și constatarea nerespectării obligațiilor de combatere a buruienii ambrozia, precum și aplicarea sancțiunilor se face de către o Comisie Mixtă constituită prin ordin al Prefectului. 
    Nerespectarea prevederilor Legii constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

 

    Administrația Publică Locală  a semnat vineri, 15 mai 2020, contractul pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului ”Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică din orașul Cernavoda pentru anul 2020”. 
    Acest program de întreținere vine în continuarea programelor din anii 2018 - 2019, obiective prin care peste 100 de locații (străzi și parcări) au fost asfaltate. 
    Valoarea totală a contractului este de 2.698.285,93 lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local. Aceste lucrări vizează 32 de locații ce însumează o suprafață totală de 34.364.5mp iar firma ce se va ocupa de asfaltare este din orașul Cernavoda. 
    Lucrările ce se vor executa sunt: frezarea, curățarea, amorsarea, egalizarea, așternerea covorului asfaltic și implicit cilindrarea stratului de uzură. În perioada următoare se va da ordinul de începerea a lucrărilor și ulterior se va demara execuția efectivă a acestora. Pe parcurs, va fi anunțată și ordinea în care vor fi asfaltate străzile.

Ultimele comunicate de presa
 

    Societatea Utilități Publice Cernavodă SRL, cu sediul în Cernavodă, Str. Fundătura Viorelelor, nr. 2A, jud. Constanța, vă aduce la cunoștință următoarele: 
    Având în vedere avariile înregistrate în mod frecvent, în anii anteriori, pe traseul conductei de alimentare cu agent termic, cu diametrul de 300 mm, delimitat de PT 14, PT 10 și PT 19, Primăria Orașului Cernavodă și SN Nuclearelectrica SA au decis pentru îmbunătățirea serviciului de furnizare a agentului termic executarea unei lucrări de înlocuire a acestui tronson de conductă. Astfel se vor îmbunătăți parametrii de furnizare a agentului termic începând cu sezonul rece 2020-2021. 
    Ca urmare a executării acestei lucrări, începând cu data de 01.06.2020, vor fi afectați de lipsa apei calde consumatorii racordați la următoarele puncte termice: PT 7, PT 10, PT 18, PT 19, PT 29, PT 30, PT 46, PT 53, PT 84, PT 848, precum și consumatorii racordați din rețeaua de agent primar cuprinși între Str. Mircea cel Batrân și Cartier Columbia.
Data publicării, 21 mai 2020

  
    Primăria orașului Cernavoda anunță proprietarii și deținătorii de terenuri că este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase, fără supravegherea atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune. Pentru a preveni efectele negative ale situațiilor de urgență specifice acestei perioade, considerăm necesară informarea și atenționarea cetățenilor, responsabililor societăților și a asociațiilor agricole care obișnuiesc să dea foc miriștilor și a resturilor de vegetație uscată, fără a urmării procesul arderii, în sensul de prevenire și combatere a practicilor ilegale și dăunătoare mediului și pădurii. Potrivit prevederilor OUG nr.195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protecția mediului, persoanele fizice și juridice au obligația de a nu arde miriștile, stuful, stufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informare în prealabil a serviciilor publice comunitare și pentru situații de urgență (art.94, alin.1, lit.n). 
    Încălcarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice și de la 25000 lei la 50000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96, alin.1, pct.9. din Legea 265/2006.
16.04.2020
MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA

    Administrația Publică Locală a predat în această săptămână către constructor amplasamentul în vederea organizării șantierului de lucru pentru realizarea obiectivului de investiții MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA, obiectiv în valoare de 10.595.741,18 lei. 
    Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17770 mp. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri ( 700 locuri pentru spectatori, 7 locuri pentru spectatori cu dizabilități precum și 14 locuri de protocol). 
    Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare. 
    Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și de atletism, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială este prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitrii, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video precum și sistem de sonorizare și adresare publică. 
    Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei cât și din strada Canalului iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central. 
    Termenul maxim de execuție al acestui obiectiv de investiții este de 18 luni.

Romana English
 
  • Platforma AVANSIS ONLINE pentru contribuabilii plătitori de impozite și taxe ***
  •   ***
  •   Anunț ***
  •   ***
  • Sistemul de iluminat public din orașul Cernavoda va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 990.743,33 Euro ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 29/05/2020
nr. vizite: 913363
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 02 iunie 2020 08:46:26