Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Programul European Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

    Primăria orașului Cernavoda derulează, începând cu data de 13.09.2021, programul de distribuire a ajutoarelor ce conțin produse de igienă (tranșa IV) și produse alimentare (tranșa III), din Fondul de ajutor European, implementat în Programul European Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.
Sunt invitați să se prezinte la sediul Grădiniței cu program prelungit Piticot, str. Prelungirea Seimeni, nr. 29A, oraș Cernavoda, jud Constanța, următoarele categorii de persoane:
a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (AJUTOR SOCIAL) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; 
    Pentru ridicarea pachetelor cu produse de igienă și produse alimentare sunt necesare următoarele acte:
 ACTUL DE IDENTITATE (buletin de identitate, carte de identitate, carte de identitate provizorie) pentru membrii familiei care au împlinit vârsta de 14 ani - original;
 CERTIFICATELE DE NAȘTERE pentru membrii familiei care nu au împlinit vârsta de 14 ani - original.


                                                                Primar, 
                                                    Liviu-Cristian Negoiță

De interes
Invitație pentru consultare publică
    ”Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. anunță publicul interesat cu privire la intenția de a implementa proiectul “Instalație de detritiere” la CNE Cernavoda.
    În acest sens, SNN a organizat o consultare publică pentru proiectul „Instalație de detritiere” de la CNE Cernavoda în perioada 13 august – 14 decembrie 2021.
    Documentația poate fi consultată pe site-ul www.nuclearelectrica.ro, secțiunea Instalația de Detritiere CNE Cernavoda.
    În cazul in care aveți întrebări, opinii, comentarii sau îngrijorări legate de acest proiect propus, vă invităm să participați la consultarea publică la linkul de mai jos. SNN va lua feedback-ul dumneavoastră în considerație și va publica un raport sumarizat privind feedback-ul primit în cadrul consultării publice.”
Formular de participare la consultarea publică
În atenția fermierilor

    Vă informăm că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare:
• Submăsura 17.1 – prime de asigurare culturilor, a animalelor și a plantelor
• Submăsura 9.1 – înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol

Detalii anunț
Numărul unic destinat victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane

 Numărul unic, la nivel național, destinat victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane este: 
                                                    0800500333
La nivelul liniei naționale telefonice sunt oferite:
- Informații cu privire la prevederile legale și măsurile de sprijin, îndrumare, consiliere primară;
- Informații cu privire la serviciile sociale adecvate nevoilor specifice;
- Recomandări privind soluționarea situațiilor care au dus la apelarea numărului unic;
- Informații privind demersurile care pot fi inițiate în vederea depășirii situațiilor de criză.

Ultimele stiri
ANUNȚ DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE

    Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 09.08.2021 ora 9:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL nr. 51/30.01.2020, pentru sărbătoarea Sf. Maria.
Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
 - actul de identitate;
 - ultimul cupon de pensie;
 - certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Detalii anunț
A N U N Ţ privind selecția pentru 5 (cinci) poziţii de membri în Consiliul de Administrație al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L.

Consiliul Local Cernavoda, cu sediul în orașul Cernavoda, str. Ovidiu, nr.11, jud. Constanța, în calitate de autoritate publică tutelară, anunţă începerea procesului de recrutare şi selecţie pentru 5 (cinci) poziţii de membri în Consiliul de Administraţie al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L.

Etapele de desfăşurare a procesului de recrutare şi selecţie sunt:
1. Evaluarea prealabilă a dosarelor de candidatură care alcătuiesc lista lungă.
2. Evaluarea finală a candidaţilor selectaţi în lista scurtă. Interviul.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei orașului Cernavoda, str. Ovidiu, nr.11, Centrul de Informare Cetățeni sau la nr. de telefon 0241487142 int.117, precum si accesand link-urile de mai jos:

Anunt complet
Formulare
HCL nr. 222/24.10.2016

Data publicarii: vineri, 16 iulie 2021

                            ACȚIUNE DEZINSECȚIE

    Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort - țânțari, în data de 22 iulie 2021 începând cu ora 21:00.
    
Durata tratamentului este de cca. 4 ore.
    Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
    Pe perioada de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, persoanelor vârstnice precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.
    


    Viceprimar,
    Cîrjali Șerif

Ultimele comunicate de presa
EPIDEMII
INFORMEAZĂ-TE! FII PREGĂTIT! PROTEJEAZĂ-TE!


OPRIȚI RĂSPÂNDIREA! PROTEJAȚI SĂNĂTATEA!

Respectați măsurile impuse de autorități!
Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun!
Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați!
Dacă sunteți bolnav evitați contactul apropiat cu alte persoane pentru a preveni răspândirea!
Nu luați medicamente fără prescripția mdicului!
Evitați contactul cu peroane suspecte de boală!
Adresați-vă de urgență medicul la apariția simptomelor de boală! ( febră, dureri în gât, tuse, respirație dificilă, dureri musculare, etc.)
Învățați-vă copiii să utilizeze regulile de igienă pentru prevenirea răspândirii bolilor!

Material 
Data publicării,  16 octombrie 2020
ACORDAREA UNOR FACILITATI FISCALE LA PLATA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE PENTRU ANUL 2020

    În ședința ordinară a Consiliul Local Cernavoda din data de 30.07.2020, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.
Acest proiect a fost elaborat în conformitate cu prevederile OUG 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și instituirea unor măsuri fiscale și vine în sprijinul cetățenilor cernavodeni cu următoarele facilități:
- Reducerea impozitului aferent anului 2020 cu 20% și scutirea taxei lunare pe clădiri pentru persoanele fizice și juridice afectate de întreruperea totală sau parțială a activității pe perioada stării de urgență ( termen depunere cerere 15.09.2020);
- Anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 datorate bugetului local cu condiția plății integrale a celor din urmă (termen depunere cerere 15.12.2020).
Procedurile ce trebuie urmate pentru a beneficia de aceste facilități fiscale sunt disponibile accesand HCL nr. 187/30.07.2020, respectiv:
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de reducere a impozitului pe clădiri anual, aferent anului 2020, cu o cota de 20%;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020 datorate bugetului local al orașului Cernavoda;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de scutire a taxei lunare pe clădiri.

Festivitatea „Nunta de aur” va avea loc anul acesta în data de 21 august

    Primăria orașului Cernavodă organizează festivitatea „Nunta de aur” în cadrul căreia vor fi premiați cetățenii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. 
    Evenimentul va avea loc în 21 august 2020 la Primăria orașului Cernavoda, la orele 10:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. 
    Așadar, atât familiile, cât și persoanele văduve, domiciliate în orașul Cernavodă, care împlinesc sau ar fi trebuit să împlinească în acest an 50 de ani de căsnicie sunt rugate să se prezinte la Oficiul Stării Civile cu actele de identitate şi certificatele de căsătorie pentru înscriere, până la data de 17 august 2020, orele 16:00. 
    Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, cetățenii pot contacta biroul de Stare Civilă Cernavodă la telefon 0241 487143 sau 0732 190450.

Romana English
 
  • Programul European Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD ***
  • ANUNȚ DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE - Detalii anunț ***
  • A N U N Ţ privind selecția pentru 5 (cinci) poziţii de membri în Consiliul de Administrație al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L.
    ***
  •                             ACȚIUNE DEZINSECȚIE ***
  • ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE ALBINE - Detalii anunț ***
    
Descrierea site-ului Programe și proiecte Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 17/09/2021
nr. vizite: 1064445
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 20 septembrie 2021 11:51:50