Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Atenție, se oprește apa în Cernavoda

        Pentru executarea unor lucrări de investiții din cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu la sistemul de alimentare cu apă potabilă, se va opri furnizarea apei potabile în localitatea Cernavoda, în perioada 01/07/2015 ora 2100 -  02/07/2015 ora 800
        
        Vor fi afectați consumatorii din cartierul Trust și cei de pe străzile: Medgidiei, Unirii, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, Mircea cel Bătrân, Răsăritului, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Ovidiu, Miron Costin, Dacia, A.. Saligny, Seimeni, Gh. Asachi, Ion Creangă, N. Grigorescu, Cazărmii, Canalului, Portului și Octav Băncilă.

Detalii anunț

Niță Elena,
Centrul de Informare Cetățeni
30 iunie 2015


De interes
Anunț privind intenția de elaborare Plan Urbanistic Zonal
- Lot I - Orașul Cernavoda - Zona Dealul Sofia, str. Petru Rareș
- Lot II - Orașul Cernavoda - Zona Columbia, Drum de Centură

Detalii anunț și Calendarul de informare și consultare a publicului
În atenţia proprietarilor/chiriaşilor ce deţin spaţii pe strada Dacia, în Centrul Civic al Oraşului Cernavodă

Atribuirea terenurilor cu destinaţia de terasă în zona Centru Civic - strada Dacia se va face numai cu contract de închiriere, pe durata sezonului, respectiv 01.05.2015 – 30.09.2015, cu respectarea Regulamentului de amplasare a teraselor aprobat prin HCL nr. 89/25.03.2013.

Nerespectarea prevederilor Regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 lei.

Detalii anunț

 29 ianuarie 2015

Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
ANUNȚ
SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștință faptul că luni, 15/05/2015 în intervalul orar 8:00-18:00 nu va putea furniza apă caldă menajeră, datorită unor probleme tehnice apărute la rețeaua de agent primar a SNN SA.

Conducerea SC Utilități Publice Cernavoda SRL

 12 iunie 2015
În atenția abonaților SC Utilități Publice Cernavoda
Aducem la cunoștință debitorilor care nu au dat curs notificărilor anterioare, lista abonaților ce vor fi acționați în instanță in luna iunie 2015.
La debitul acumulat se vor adăuga și cheltuielile de judecată.

Lista abonați cu debite
Masă rotundă la Primăria Cernavodă pe tema situaţiei câinilor fără stăpân

    Peste zece primari din judeţul Constanţa s-au reunit azi la sediul Primăriei Cernavodă, în cadrul unei şedinţe de dezbateri, pentru a-şi uni forţele în vederea soluţionării problemei animalelor fără stăpân. La iniţiativa asociaţiei Save the Dogs and Other Animals şi a Administraţiei Locale Cernavodă, edilii localităţilor Cernavodă, Medgidia, Rasova, Saligny, Seimeni, Mircea Vodă, Cuza Vodă, Tortomanu, Castelu, Peştera au efectuat şi o vizită la adăpostul de animale “Footprints of Joy”, obiectiv turistic al oraşului, care potejează sute de patrupede abandonate anual. În cadrul mesei rotunde, reprezentanţii asociaţiei au prezentat oficialilor primele rezultate ale cercetării efectuate cu privire la numărul de câini nesterilizaţi din zonă, care poate produce creşterea comunităţii canine de pe străzile din localităţi. Pe parcursul dezbaterilor, edilii au propus înfiinţarea, în viitorul apropiat, a unei asociaţii a localităţilor învecinate din zona Medgidia-Cernavodă, pentru a gestiona situaţia câinilor fără stăpân. Administratiile locale vor sprijini organizaţia Save the Dogs în derularea activităţilor de prevenire a înmulţirii animalelor fără stăpân, care sterilizează săptămânal sute de animale cu sau fără stăpân din Cernavodă, Medgidia şi din zonele rurale. Până în prezent, clinica mobilă a organizaţiei a sterilizat gratuit peste 28 de mii de animale şi a trimis spre adopţie peste alte 5 mii. Administraţiile locale vor sprijini activităţile organizaţiei prin implicarea Poliţiei Locale pentru informarea cetăţenilor cu privire la fenomenului de înmulţire a animalelor abandonate, dar şi prin achiziţionarea dispozitivelor necesare microcipării patrupedelor. Save the dogs deţine un parteneriat cu Administraţia Locală Cernavodă din anul 2002, perioadă în care populaţia canină de pe străzile din localitate a scăzut de la 4500 de exemplare la 250. Acest fenomen a fost posibil datorită sterilizării şi adopţiei animalelor.
10.06.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Oraşul Cernavodă prinde din nou viaţă, după necazurile produse de inundaţii

 “Ceea ce nu te doboară te face mai puternic”. Se poate spune şi despre oraşul Cernavodă, care se află în amplu program de reabilitare, după puternicele inundaţii din 30 iunie 2013. În ultimele cinci zile, echipele Primăriei, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabile şi în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi şi din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor şi au reabilitat reţele termice afectate. Aceste lucrări se desfăşoară şi în present, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii. Viitura puternică a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, şi a distrus în calea sa reţele întregi de canalizare şi termie aflate în lucru. Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, în infrasctructură. Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi în urma craterelor produse în carosabile, în lurările pentru utilităţi afectate şi la apoximativ 30 de mii au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul din zidurile de sprijin ale oraşului. Din fericire, acest episod va trece uşor în domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în present toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun final proiectele aflate în lucru şi de asemenea va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen. 
                Comercianţii de pe Centru îşi vor amplasa gratis terasele şi tonetele pe aleea pietonală. Având în vedere lipsa fondurile insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul  Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea acestora de taxe de amplasare a teraselor pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii. Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianţi, pentru a-şi recupera o bună parte din pagubele suferite după inundaţii. Asfel că, agenţii economici vor amplasa, fără taxe, terasele şi tonetele, pe parcursul întregii veri. 
                 Primăria Cernavodă va oferi sprijin Comunei Rasova. Natura nu s-a dezlănţuit doar la Cernavodă, ci şi la Rasova. Craterele adânci de peste 4 metri, produse de viitură în drumurile comunei, i-au adus la disperare pe localnici dar şi pe primarul Mihalache Neamţu. Impresionat de situaţia gravă din această localitate, edilul Gheorghe Hânsă a sosit, în urmă cu două zile, alături de prefectul Eugen Bola, la Rasova. În cadrul vizitei, primarul oraşului Cernavodă şi-a exprimat în faţa primarului comunei Rasova, disponibilitatea de a-l sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare.

 

Joi, 04.07.2013
Sorina Popa

Pachete pentru pensionarii din Cernavodă

           Vara aceasta mesele pensionarilor cernavodeni vor fi  mai bogate. Sfinţii Pentru şi Pavel vor fi sărbătoriţi aşa cum se cuvine, deoarece Primăria va oferi săptămâna aceasta ajutoare alimentare pentru 1338 de bătrâni cu venituri mici din Cernavodă. Pachetele conţin alimente în valoare de 40 de lei(1kg de zahăr,1kg de făină,1 kg de orez, 1 l de ulei şi un pui), iar beneficiari vor fi 1289 de persoane cu pensii mai mici de 600 de lei şi persoane cu handicap, şi 49 de persoanele asistate social care au vârste de minim 60 de ani. Beneficiarii sunt aşteptaţi azi şi mâine, între orele 08:00 şi 16:00, la sediul fostei Case a Pionierului, cu actul de identitate, pentru a-şi ridica pachetul alimentar. Acţiunea face parte din iniţiativa edilului Gheorghe Hânsă, de a oferi persoanelor vârstnice cu venituri mici ajutoare alimentare de 6 ori pe an.

 

 

 

Miercuri, 26.06.2013
Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com

Romana English
 
  • Atenție, se oprește apa în Cernavoda ***
  • ANUNȚ ***
  • În atenția abonaților SC Utilități Publice Cernavoda ***
  • Masă rotundă la Primăria Cernavodă pe tema situaţiei câinilor fără stăpân ***
  • ANUNȚ ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 30/06/2015
nr. vizite: 250498
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
miercuri, 01 iulie 2015 19:51:37