Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA

    Ieri, 12.09.2017, începând cu ora 15:00 a avut loc la Cernavoda, în sala de spectacole a Casei de Cultura I.D.Chirescu un spectacol inedit de muzică și dansuri tradiționale indiene oferit de ansamblul Bhangra Dance din statul Punjab - India. 
    Întrucât anul acesta în luna august, orașul Cernavoda a primit vizita oficială a Ambasadorului Indiei la București, s-a concretizat o relație de colaborare în vederea dezvoltării economice a orașului prin aducerea unor investitori străini. 
    Cei 11 membri ai ansamblului sunt polițiști ai statului Punjab și se află în această perioadă într-un turneu mondial, sponsorizat exclusiv de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) și de Ambasada Indiei la București, motiv pentru care acest spectacol tradițional indian a fost oferit cernavodenilor în mod gratuit. 
    Ansamblul a avut programate două reprezentații în România. Primul spectacol al ansamblului Bhangra Dance a avut loc la București în 10 septembrie iar cel de-al doilea la Cernavodă, în data de 12 septembrie 2017. 
    Costumele tradiționale viu colorate, turbanele, bijuteriile dar și instrumentele specifice precum Dhol (tamburul), Algoja (flaut), Khunde (bastoanele folosite de dansatori) au încântat publicul cernavodean ce a primit cu entuziasm dansul bhangra, un dans vechi de secole ce sărbătorește venirea primăverii și a recoltei. În acest dans oamenii cântă și se mișcă cu o energie debordantă pe bătăile ritmice ale tobei. Veselia și bucuria oglindite pe fețele lor au molipsit imediat publicul ce a aplaudat și a dansat alături de ei depășind astfel bariera lingvistică. 
    Drept urmare, spectacolul a fost un real succes, demonstrând încă o dată faptul că orașul Cernavodă este un oraș multicultural, cu oameni toleranți de culturi diferite ce coexistă în armonie de sute de ani.

Cernavoda, 13 septembrie 2017

De interes
ANUNȚ - în atenția comercianților din piețele din Cernavoda

    În perioada 29.09-01.10.2017, în piețele orașului Cernavoda se vor desfășura acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, motiv pentru care acestea vor fi inchise. 
    În această perioadă toți comercianții sunt invitați să-și comercializeze produsele în cadrul târgului organizat de Primăria și Consiliul Local Cernavoda cu ocazia “Zilelor Recoltei”, în centrul civic al orașului, în aceeași perioadă. 
    Cu această ocazie, vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producatori o gamă largă de produse precum: legume, fructe, dulcețuri, sucuri naturale, brânzeturi, preparate din carne, miere de albine, conserve din legume, must, vin dar și produse tradiționale românești. 
    Comercianții interesați sunt așteptați începând cu data de 17.09.2017 la sediul Primăriei orașului Cernavodă pentru a depune o cerere de participare.

Persoana de contact: Nemțeanu Irina
Număr de contact: 0736 333 348

Redeschidere Creșa nr. 2

    Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Cernavoda vă aduce la cunoștință că activitatea Centrului de zi Creșa 2 din orașul Cernavoda, str. 9 Mai nr. 10A va ăncepe în data de 11/09/2017.

ANUNȚ

    În perioada 06.09.2017 – 07.09.2017 Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului începând cu ora 21:00 pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți (țânțari ). 
    Durata tratamentului este de cca 4 ore. 
    Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

Ultimele stiri
Natura ne aseamănă, educația este cea care ne deosebește!

    Primăria Cernavoda, Direcția Asistență Socială mulțumește cetățenilor care s-au implicat în ,,CAMPANIA DE STRÂNGERE DE RECHIZITE, ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE’’ și anunță prelungirea termenului de derulare a acțiuni până pe data de 30 septembrie 2017.

POȚI INTRA ȘI TU ÎN COMUNITATEA CELOR CARE AJUTĂ,
DONEAZĂ!

Întrerupere alimentare cu energie electrică

Enel-Distribuție Dobrogea anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținerea instalațiilor electrice, în data de 29/08/2017 în intervalul orar 09:00 - 17:00 se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în Cernavoda - Colonie Tabără.

ANUNȚ OPRIRE APĂ CALDĂ

    SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștința abonaților că în perioada 27 august - 15 septembrie 2017, conform planificării comunicată de SN Nuclearelectrica SA, ca urmare a programului anual de întreținere preventivă, se va sista furnizarea apei calde.
    Pe această cale, rugăm abonații societății care au boilere să separe coloanele de alimentare pentru a nu influența înregistrarea contorilor
.


Ultimele comunicate de presa
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Deconectarea automată a Unității 2 de la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că ”Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara de 20 iulie 2017, ora 17:40, din cauza unui tranzient în partea clasică a centralei. 
    În prezent, reactorul Unității 2 este la putere, iar specialiștii CNE Cernavoda efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. 
    Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unității 2 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Național se va realiza în cateva ore. 
    Sistemele centralei funcționează conform proiectului și realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător. ”

Cernavoda, 21 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA ***
  • Natura ne aseamănă, educația este cea care ne deosebește! ***
  • Întrerupere alimentare cu energie electrică ***
  • ANUNȚ OPRIRE APĂ CALDĂ ***
  • Finalul celei de-a XVI-a ediție a Zilelor orașului Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 25/09/2017
nr. vizite: 555980
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 25 septembrie 2017 20:06:00