Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Birouri primarie - atributii, date contact Pagina principala
cautare avansata...
 
    Zilele Recoltei, sărbătoare caritabilă la Cernavodă

    Cernavodenii vor avea parte de un sfârşit de săptămână festiv. În perioada 10-12 octombrie, Primăria Cernavodă şi Consiliul Local organizează, conform tradiţiei anuale, Zilele Recoltei şi Festivalul Târgului şi Cântecului Popular Românesc 2014. Această manifestare, care se va desfăşura în centrul civic al oraşului, va da startul sărbătorilor de toamnă, prilej cu care cernavodenii gospodari îşi vor expune roadele muncii lor depuse în ultimul an, participând la Târgul de Toamnă 2014. Alături de ei, vor participa şi alte zeci de expozanţi din întreaga ţară, care vor comercializa produse tradiţionale alimentare (legume, fructe, brânzeturi, afumături, dulciuri de casă,etc.), confecţii din piele şi blănuri şi altele. În plin se zon de recoltă, atracţia târgului va fi îndreptată asupra comercianţilor de vinuri, care îşi vor etala cele mai noi producţii din cele mai alese soiuri. Duminică 12 octombrie degustătorii de vin sunt invitaţi să participe la Sărbătoarea Vinului 2014, ocazie cu care, conform datinei, se va desfăşura tradiţionala zdorbire a strugurilor. Cele trei zile de bâlci vor fi însoţite şi de cântecul popular, oferit de artiştii Casei de Cultură Cernavodă, care a pregătit un program artistic special pentru toată această perioadă de sărbătoare. 
    Sărbătoare caritabilă şi în acest an. Cum bine s-au obiştnuit în ultimii ani, cernavodenii sunt invitaţi şi în acest sfârşit de săptămână sa participe la o acţiune caritabilă. Primăria Cernavodă şi Clubul Rotary vor participa la Târgul de Toamnă pentru a strânge fonduri pentru dotarea secţiei de pediatrie a Spitalului Orăşenesc Cernavodă. Vor fi puse spre vânzare lampioane şi dulciuri, iar banii strânşi vor ajunge în sprijinul micuţilor internaţi la unitatea spitalicească. Clubul Rotary a mai organizat asfel de evenimente caritabile la Cernavodă pentru sprijinirea Centrului de Asistenţă Terapie Educaţională pentru copiii cu nevoi speciale. Anul trecut, la Zilele Recoltei, o delegaţie franceză din oraşul înfrăţit Saint Sebastien Sur Loire a organizat o asfel de acţiune caritabilă pentru sprijinirea copiilor cu nevoi speciale din Cernavodă, participând la târg cu produse tradiţionale din Franţa. Vânzările estimate la peste 2mii de lei au fost donate centrului de terapie pentru copiii cu nevoi speciale.
Joi, 09.201.2014
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723 657 886

De interes
Anunt curs
    Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza, in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de instalatii: 
    
    Cursul de specialitate “Auditul energetic al cladirilor noi si existente si sistemelor aferente de alimentare cu energie termica” – postuniversitar.

Persoanele interesate sunt rugate sa acceseze detaliile prezentului anunt pentru a afla mai multe informatii.
Detalii anunt
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    ANUNŢ
În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL

    Având în vedere scăderea temperaturilor nocturne şi solicitările abonaţilor, SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL va începe furnizarea căldurii, începând cu data de 10.10.2014 ora 1600. 
    Temperatura agentului termic va fi corelată cu temperaturile exterioare, pentru asigurarea confortului termic în locuinţe. 

    SC UTILITĂŢI PUBLICE CERNAVODĂ SRL 
    Tel.,Fax: (004) 0241 487 151 
    E-mail: scupcsact@yahoo.ro

    ZILELE RECOLTEI

   PROGRAMUL CULTURAL-ARTISTIC CE SE VA DESFĂSURA IN PERIOADA 10-12.10.2014, CU OCAZIA “ZILELOR RECOLTEI”

Program Zilele Recoltei 2014
    ZILELE RECOLTEI

    PRIMARIA ORAŞULUI CERNAVODĂ, CONSILIUL LOCAL CERNAVODĂ ŞI CASA DE CULTURĂ “I.D.CHIRESCU” ORGANIZEAZĂ ÎN ZILELE DE 10,11 SI 12 OCTOMBRIE 2014 PE CENTRUL CIVIC AL ORAŞULUI ZILELE RECOLTEI.
    VOR EVOLUA INTERPREŢI DE MUZICĂ POPULARĂ, ANSAMBLUL DE DANSURI “AUDEO”, INTERPREŢI DE MUZICĂ UŞOARĂ, ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE “MUGURELUL”, INVITAŢI SPECIALI ŞI COLABORATORI AI CASEI DE CULTURĂ” I.D.CHIRESCU”. 
    VĂ AŞPTEPTĂM SĂ VIZITAŢI STANDURILE PRODUCĂTORILOR DE LEGUME ŞI FRUCTE, ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE, ALE PRODUCĂTORILOR APICOLI ŞI PRODUCĂTORILOR DE VINURI. 
    PARTENER MEDIA - TELEVIZIUNEA MEDIA TV CERNAVODĂ

Ultimele comunicate de presa
Inchidere proiect „Sănătate înainte de toate”
    În data de 04 decembrie 2013, orele 10.00 în sala de şedinţe a Primăriei oraşului Cernavoda din str Ovidiu nr. 11, va avea loc conferinţa de sfârşit a proiectului cu titlul „Sănătate înainte de toate” 
    În urma semnării contractului de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi, primăria oraşului Cernavoda a implementat în calitate de beneficiar proiectul „Sănătate înainte de toate”, proiect în cadrul căruia 374 persoane cu posibilităţi materiale reduse de etnie romă au beneficiat de analize medicale de bază gratuite. 
    S-au investigat un numar de 374 persoane adulte şi copii, după cum urmează:
• 53 copii cu vârsta cuprinsă între 1 -18 ani, dintre care 29 fete si 24 baieti
• 321 adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 79 de ani, dintre care 109 bărbaţi şi 212 femei. 
    Din analiza statistica a rezultatelor s-au inregistrat urmatoarele rezultate patologice in ordine descrescândă: 
     Leucocite crescute in examenul de urina 107; 
     Hipercolesterolemii 87; 
     Hipoglicemii 28; 
     Hiperglicemii 8; 
     TGP crescute peste valoarea normală 21; 
     Hb sub valori normale 7; 
     Retenţie azotată semnificativă 1; 
     Leucocitoza 1; 
     HTA esentiale 12; 
     EKG patologice 64 dupa cum urmeaza : 
            o Ischemii subepicardice in precordialele stangi 26 
            o Sechele IMA 26 
            o HVS, BRD, BDR, FIA, bloc AV gr I 12 
    Beneficiarii proiectului au fost îndreptaţi cu rezultatele analizelor către medicii de familie pentru stabilirea unui tratament în caz de necesitate; în cazul celor care nu sunt înscrişi pe listele unui medic de familie, vor fi sprijiniti de angajatii primăriei Cernavoda în vederea integrării lor în sistemul medical primar. 
    Acţiunea este co-finanţată de Agenţia Naţională pentru Romi – Anul Cetăţenilor, obiectivul general al proiectului urmărind îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavoda, iar obiectivul specific îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. 
    Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, 90 % din sumă fiind asigurată de Agenţia Naţională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavoda.
Seră nouă de flori la Cernavodă
Oraşul Cernavodă înfloreşte şi în prag de iarnă. Deşi se află în plin proces de reabilitare, localitatea prinde viaţă zi de zi, odată cu miile de flori plantate în parcuri şi intersecţii. Forfota utilajelor din oraş pare să fie uitată de cetăţeni, în faţa armoniei de culori oferită de noua serie de crizanteme. Această acţiune a fost posibilă datorită construirii celei de a doua seră de flori din Cernavodă. Investiţia care depăşeşte 55 de mii de lei, din bugetul local, va permite adăpostirea a zeci de specii noi de flori şi plante, care vor împânzi întregul oraş în primăvara anului viitor. Lucrările au fost efectuate de către Gospodăria Comunală, folosind materiale speciale care pot asigura temperatura constantă şi propice dezvoltării plantelor, pe tot parcursul iernii. Echipele de floricultori ai întreprinderii au plantat sute de răsaduri de flori şi gard viu în interiorul noii sere, care se vor dezvolta armonios până la sosirea primăverii. Construirea şi punerea în folosinţă a celei de a doua seră va permite extinderea spaţiului floral în oraşul Cernavodă, pentru anul viitor. În urma acestei investiţii, Administraţia Locală va beneficia în permanenţă de necesarul de plante din producţia proprie, scutind asfel cheltuielile anuale pentru achiziţionarea de flori.

Buletin de presă

ÎNCEP ZILELE RECOLTEI LA CERNAVODĂ

Link fisier
Romana English
 
  •     Zilele Recoltei, sărbătoare caritabilă la Cernavodă ***
  •     ANUNŢ
    În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL
    ***
  •     ZILELE RECOLTEI - Program Zilele Recoltei 2014 ***
  •     ZILELE RECOLTEI ***
  • Sprijin şi respect pentru seniorii oraşului Cernavodă ***
    
Descrierea site-ului Registrul agricol Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 24/10/2014
nr. vizite: 182310
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 24 octombrie 2014 19:07:25