Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 

    În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, stabilite conform art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, Primăria Orașului Cernavoda, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, identifică persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. 

    Persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, sunt rugate să sune la Direcția de Asistență Socială, pentru a furniza detalii cu privire la situație, adresă sau alte elemente sociale. 

    În vederea realizării unei evidențe operaționale, adresăm rugămintea tuturor cetățenilor orașului care au cunoștință de situația persoanelor în vârstă de peste 65 ani fără susținători sau altă formă de ajutor, să anunțe Direcția de Asistență Socială la numerele de telefon:

 0241 487 146
 0241 487 133
 0241 487 158

De interes
Audiențe Avocatul Poporului - 18 martie 2020

    Miercuri, 18 martie 2020, începând cu ora 11:00, reprezentanţii instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanţa, vor fi prezenți, la sediul Primăriei Cernavodă pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.
    Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi cu documente justificative, în copie. Pentru programare persoanele interesate, pot suna la TEL.0241 550 544.

Detalii anunț
Anunț - Gripa aviară

Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștința crescătorilor de păsări domestice de pe raza localitații, existența unor focare de gripă aviară, confirmate în țările vecine și pe teritoriul țării noastre. În conformitate cu informațiile primite de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, trebuie respectate cu strictețe măsurile de profilaxie pentru prevenirea virusului în exploatațiile de păsări.
Crescătorii de păsări domestice trebuie să respecte următoarele măsuri de prevenție a bolii:
• efectuarea vaccinării la întregul efectiv de păsări vaccinabile;
• controlul permanent al circulației păsărilor în teritoriu;
• supravegherea permanentă a stării de sănătate a păsărilor și notificarea medicului veterinar zonal, în cazul apariției semnelor de boală sau a mortalităților;
• ținerea păsărilor în incinta gospodăriei;
• evitarea contactului păsărilor cu luciurile de apă – atenție la palmipede – rațe, gâște;
• respectarea condițiilor de bunăstare a păsărilor (adăpost, hrană, etc.);
• depistarea și interzicerea comercializării păsărilor în târguri, piețe, etc.;
• supravegherea permanentă a păsărilor sălbatice de pe luciurile de apă și recoltarea probelor în cazul depistării de păsări bolnave sau moarte.

Anunț E- DISTRIBUȚIE Dobrogea

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor    electrice, E-distribuție Dobrogea va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în Cernavoda pe str. Medgidiei ( Bl. H1, H2, Peco Moll), str. Cazărmii (bl. H3, H4, H5, H6, Centrala Termică) și Fundătura Cazărmii în data de 03.02.2020, în intervalul orar: 09:00 - 17:00.
Lucrările ce urmează a se efectua au ca scop creșterea calității serviciilor de distribuție a energiei electrice oferite clienților precum și sporirea siguranței distribuției de energie electrică cu riscuri cât reduse în exploatarea instalațiilor.

Ultimele stiri
Hotărârea nr. 2/25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență

    Astăzi, 25.03.2020, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență ( CLSU), Liviu – Cristian Negoiță a convocat toți membrii pentru a stabili conform Ordonanței Militare nr. 2/21.03.2020 și Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020 măsurile prin care se va asigura sprijin persoanelor în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor în această perioadă. 
    Astfel, prin Hotărârea Nr. 2/ 25.03.2020, CLSU Cernavoda a hotărât faptul că persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor de pe raza orașului Cernavoda vor fi identificate de personalul din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS), ce le vor asigura sprijin, după un program stabilit, pentru achiziția necesarului de alimente și medicamente. De asemenea, aceste persoane vor fi contactate telefonic sau vizitate zilnic de către agenții Poliției Locale însoțiți de un reprezentant al DAS.

Hotărârea nr. 2/25.03.2020

Precizări privind conduita în autoizolare
Având în vedere necesitatea unor clarificări suplimentare asupra recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus ( COVID-19), punem la dispoziție răspunsuri pentru o serie se întrebări ridicate în spațiul public precum:
1. Care este diferența dintre carantină și autoizolare la domiciliu?
2. Dacă soțul este în autoizolare, măsura se aplică și pentru soție și/ sau copii? 
3. Ce măsuri de igienă individuală trebuie să respecte persoanele autoizolate?
4. Cum sunt sprijinite persoanele aflate în autoizolare?
5. Cum ajung alimentele și bunurile necesare la persoanele aflate în autoizolare?
6. După perioada de autoizolare, persoanele pot părăsi domiciliul?
7. Aceste persoane beneficiază de scutiri sau concedii medicale??

Răspunsurile la toate aceste întrebări se regăsesc  AICI

25.03.2020
 

    În conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19 începând de ieri, 23.03.2020, în intervalul orar 22:00 – 06:00 în orașul Cernavoda patrulează mai multe echipaje ale Poliției Locale, Poliției Naționale, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră cu scopul de a se asigura că cetățenii respectă prevederile privind interzicerea circulației pe timpul nopții. 
    Polițiștii au legitimat și au verificat dacă cetățenii aveau asupra lor adeverințele sau declarațiile pe proprie răspundere privind deplasările pe timpul nopții și au fost aplicate un număr de 9 sancțiuni persoanelor ce se aflau în afara locuinței din motive ce nu fac obiectul Art. 4 din Ordonanța Militară Nr. 2/21.03.2020.

Ultimele comunicate de presa
MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA

    Administrația Publică Locală a predat în această săptămână către constructor amplasamentul în vederea organizării șantierului de lucru pentru realizarea obiectivului de investiții MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA, obiectiv în valoare de 10.595.741,18 lei. 
    Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17770 mp. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri ( 700 locuri pentru spectatori, 7 locuri pentru spectatori cu dizabilități precum și 14 locuri de protocol). 
    Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare. 
    Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și de atletism, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială este prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitrii, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video precum și sistem de sonorizare și adresare publică. 
    Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei cât și din strada Canalului iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central. 
    Termenul maxim de execuție al acestui obiectiv de investiții este de 18 luni.

Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

Romana English
 
  • ***
  • Hotărârea nr. 2/25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență ***
  • Precizări privind conduita în autoizolare ***
  •   ***
  • Comunicare din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 30/03/2020
nr. vizite: 895151
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 30 martie 2020 15:34:28