Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 

Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

    Iarna deloc ușoară cu zăpadă, viscol, vânt și temperaturi scăzute a lăsat în urmă pagube serioase la Cernavoda. Cele două străzi, respectiv Răzoarelor și Pictor Grigorescu s-au surpat pur și simplu din cauza nămeților topiți ce au îmbibat solul dar și a infrastructurii fragile întrucât la procesul de evaluare a pagubelor s-a descoperit faptul că asfaltul era turnat direct pe pământ. 
    Primarul Liviu -Cristian Negoiță în calitatea sa de Președinte, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, și a solicitat sprijinul Prefectului județului Constanța în vederea constatării daunelor survenite odată cu prăbușirea celor două ziduri de sprijin de pe străzile afectate. 
    Ulterior, a fost întocmită și înaintată documentația necesară către Prefectură în vederea acordării sprijinului material pentru remediarea problemelor. 
    Surpriza nu s-a lasat prea mult așteptată, întrucât prin Hotărârea Guvernului nr. 177/2018 s-a aprobat alocarea unei sume de 614.000 lei către Cernavoda, bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2018 pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale. Această sumă acoperă în totalitate valoarea pagubelor produse. 
    Banii au intrat în cont ieri,10.04.2018 iar lucrările sunt deja în plină desfășurare și atent supravegheate pe cele două străzi deoarece zidurile nou construite trebuie să aibă o fundație solidă, capabilă să ofere siguranță cetățenilor și proprietăților acestora.

De interes
ANUNȚ în atenția proprietarilor de albine

Vă informăm că în perioada 20.04.2018 – 23.04.2018, se vor efectua tratamente fito-sanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului pe o suprafață de 12,5 ha, produsele fito-sanitare sunt toxice pentru albine, păsări și om.
• Lucrarea se va efectua – Terestru
• Produsul folosit – Insecto-fungicide
• Agregatul folosit – Tractor U 650 + Mașină de stopit
• Data începerii – 20.04.2018
• Data terminării – 23.04.2018
Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Anunț
    Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 27.03.2018 ora 9:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL 78/17.03.2016 pentru  ”Sărbătorile Pascale”. 
    Sunt invitați să se prezinte la Sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu urmatoarele documente în original:
-    actul  de identitate;
-    ultimul cupon de pensie. 

ANUNT ORGANIZARE LICITAȚIE PUBLICĂ

    Primăria orașului Cernavoda anunță organizarea de licitație publică deschisă cu strigare privind valorificarea deșeurilor feroase și neferoase provenite din casările mijloacelor fixe din inventar efectuate în cadrul UAT Cernavoda.
Detalii anunț

Ultimele stiri
 

Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță urează tuturor cernavodenilor
Paște fericit!
Fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii să vă aducă pace în suflet și gând, prosperitate și armonie în casă alături de cei dragi!
 Hristos a înviat!

Primarul orașului Cernavoda a semnat cel de-al treilea contract de finanțare din bugetul MDRAP

    Început de an promițător, 3 contracte semnate în primele 3 luni ale anului 2018.
    Primarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat împreună cu reprezentantul MDRAP, cel de-al treilea contract finanțat din bugetul MDRAP în valoare de 753.698,20 lei pentru realizarea obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Grădinița Nr. 4, str. Tudor Vladimirescu nr.12, în vederea creșterii eficienței energetice” din orașul Cernavoda. Banii au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.
    Obiectivului de investiții cuprinde lucrări precum: izolarea termică a pereților exteriori, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, inlocuirea corpurilor de încălzire, precum și dotări interioare.
    Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 785.602,00 lei, diferența fiind suportată din Bugetul Local al orașului Cernavoda.

Proiectul cu finanțare europeană ”Hamangia” a fost aprobat!

    Azi, 29.03.2018, Primăria orașului Cernavoda a primit adresa oficială cu privire la aprobarea proiectului transfrontalier„Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” – („Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) .
    Liderul proiectului cu finanțare europeană este Municipalitatea din Shabla, Bulgaria iar orașul Cernavoda este partener în acest proiect prin programul Interreg VA România – Bulgaria 2014-2020 pentru a promova produsul cultural comun ce aparține culturii Hamangia. 
    Clădirile ce fac obiectul proiectului cu finanțare europeană sunt: imobilul de pe str. Ovidiu nr 19 ( Muzeul Axiopolis) clădire destinată secției muzeale- Centrul Hamangia și imobilul de pe str. Mihai Eminescu nr. 3B, destinat atelierului de arheologie experimentală – Atelierul Gânditorul. 
    Valoarea investiției la nivelul orașului este de aproximativ 752.000 Euro,contribuția de la bugetul local fiind de 2%.
Obiectivul general al acestui proiect este reprezentat de îmbunătățirea valorificării comune a moștenirii culturale Hamangia în Dobrogea românească și bulgară în vederea dezvoltării produsului turistic comun.


Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

    ***
  •   ***
  • Primarul orașului Cernavoda a semnat cel de-al treilea contract de finanțare din bugetul MDRAP ***
  • Proiectul cu finanțare europeană ”Hamangia” a fost aprobat!

    ***
  • AVERTIZARE HIDROLOGICĂ ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 20/04/2018
nr. vizite: 642347
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 22 aprilie 2018 21:32:32