Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Ziua drapelului și ziua iei sărbătorite la Cernavoda

    Primăria și Consiliul Local Cernavodă au sărbătorit azi, 26 iunie 2017, începând cu ora 09:00 în Parcul Central al orașului: „Ziua Universală a Iei Românești” și „Ziua Drapelului Românesc”. 
    Dublul eveniment a debutat cu intonarea Imnului de stat și arborarea drapelului românesc, ce este sărbătorit, în fiecare an pe 26 iunie. La eveniment au participat domnul viceprimar al orașului, domnul Șerif Cîrjali, cetățeni ai orașului Cernavodă și reprezentanți ai primăriei.   
    Atmosfera a fost întreținută de elevii de clasa a III-a din cadrul Liceului Teoretic “Anghel Saligny” îndrumați de doamna învățătoare Lucreția Marinescu, ce au susținut un program artistic presărat cu dans, cântec, și voie bună.
    Evenimentul s-a încheiat cu o vizită la expoziția din holul primăriei, unde toți cei prezenți la sărbătoare au putut admira colecția proprie de ii și costume populare pusă la dispoziție de familia Rotariu din București.

Cernavoda, 26 iunie 2017

De interes
ANUNȚ DE SELECȚIE ÎN VEDEREA OCUPĂRII POSTULUI DE INSPECTOR RESURSE UMANE ÎN CADRUL S.C. UTILITĂȚI PUBLICE CERNAVODA S.R.L

SC UTILITĂȚI PUBLICE CERNAVODA SRL, organizează selecție în vederea ocupării postului de inspector resurse umane cu atribuții de contabilitate.  

Detalii anunț

ANUNȚ

SC Utilități Publice Cernavoda SRL, aduce la cunoștința abonaților că luni, 12.06.2017 între orele 8:00-16:00, datorită unor lucrări de reparații la bara de alimentare cu abur a PT U1 CNE Cernavoda, funcționarea sistemului de termoficare urbană se va face cu parametrii diminuați.

Finalizarea programului de oprire planificată aUnității 2 a CNE Cernavoda

    Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) anunta ca lucrările aferente opririi planificate a Unitatii 2 CNE Cernavoda se vor finaliza in data de 02 iunie 2017, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional se va realiza in aceeasi zi.
    Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.
    Anterior intrarii in programul de oprire planificata, Unitatea 2 CNE Cernavoda a functionat continuu de la ultima oprire planificata din anul 2015, timp de 704 zile, ceea ce reprezinta o performanta in industria nucleara, performanta asociata profesionalismului personalului si calitatii programelor si proceselor centralei.

Comunicat de presă SNN
Ultimele stiri
ANUNȚ PUBLIC

PRIMĂRIA ORAȘULUI CERNAVODA vă aduce la cunoștință că în baza Ordinului Comun (Ord.45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 al Ministerului Mediului; 15b/3404/1991 al Departamentului pentru Administrație Locală și 127/1991 al Asociației Crescătorilor de Albine din Romania, 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor), a Legii apiculturii nr.383/2013, că în zilele de 14 - 15.06.2017 se vor aplica TRATAMENTE în interiorul localității începând cu ora 21.00, pentru combaterea insectelor de disconfort adulți. Durata aplicării tratamentului este de cca 6 ore/noapte.
 PRODUSUL ESTE TOXIC PENTRU ALBINE, PEȘTI ȘI ORGANISME ACVATICE.
 Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei sărbătorite la Cernavoda

    Primăria Orașului Cernavoda organizează în data de 09 mai 2017 începând cu ora 15:30 un spectacol artistic prilejuit de Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei.
    Având în vedere vremea nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu. 
    Pe scenă vor evolua ansamblurile de dans Mugurelul, Audeo, Kids dance și grupul vocal Trio cantado.

Probleme cetățenești în atenția Consilierilor Locali din Cernavoda

    Vineri 28.04.2017, începând cu orele 16:00 Consiliul Local al orașului Cernavoda a luat în discuție, în plen, problematica propusă de domnul primar Liviu-Cristian Negoiță, cuprinsă în 22 de proiecte de hotărâre. 
    În urma votului au fost aprobate 16 proiecte, fiind respins un număr de 6. 
    Unul din subiectele cele mai arzătoare a fost proiectul referitor la punerea în aplicare a măsurilor legale privitoare la situația chiriașilor Primăriei, ale căror contracte au expirat și care înregistrează datorii la chirie și la plata utilităților. 
    Rău-platnicii au restanțe totale de peste 318.000 lei, din care 202.000 la chirii, iar diferența la încălzire, apă caldă și servicii de apă și canalizare. 
    Premergător propunerii, angajații Primăriei au notificat în scris chiriașii solicitându-le intrarea în legalitate prin plata integrală sau eșalonarea debitelor în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, cei 48 de chiriași nu au început formalitățile de eșalonare și nici nu au achitat vreo sumă pentru plata restanțelor. 
    Având în vedere prevederile legale în domeniu, Primăria este nevoită să demareze procesul de evacuare cu toate consecințele juridice, sociale și economice. 
    Chiriașii rău-platnici, reprezentând cca 10% din totalul chiriașilor Primăriei, se pun în situația riscantă de a nu mai beneficia de o locuință cu chirie, fiind direct răspunzători de situația creată. Totodată, prin sustragerea de la plata chiriei, aceștia prejudiciază bugetul local fiind un exemplu negativ în raport cu ceilalți cetățeni corecți din orașul Cernavoda 
    În urma votului, s-a decis amânarea hotărârii de evacuare, pentru o nouă verificare a fiecărei situație în parte de către o comisie specială.

Cernavoda, 2 mai 2017

Ultimele comunicate de presa
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor la Cernavoda

    În cursul zilei de azi, ca în fiecare an, la Cernavoda s-au sărbătorit Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului.
    Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea eroilor care și-au jertfit viața în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei
Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. 
    La evenimentul care a avut loc la monumentul din Parcul Central au participat primarul și viceprimarul orașului Cernavoda, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, reprezentanți ai veteranilor de război, cadre militare în rezervă, elevi ai instituțiilor de învățământ din oraș precum și numeroși cetățeni. 
    Evenimetul a debutat cu intonarea Imnului de stat și arborarea steagului tricolor.     
    Cuvântul de deschidere a aparținut primarului orașului, care a reamintit tuturor celor prezenți de însemnătatea acestei zile. 
    Potrivit obiceiului, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.    
    După depunerea coroanelor de flori evenimetul s-a încheiat cu defilarea subunităților militare participante.

1 IUNIE - SĂRBĂTOAREA COPILĂRIEI

    Având în vedere faptul că, în perioada 1-5 iunie toți angajații beneficiază de o minivacanță și pentru a asigura o cât mai mare prezență a copiilor la evenimentele organizate pentru sărbătorirea zilei de 1 Iunie, primăria orașului Cernavoda a hotărât ca acestea să înceapă de luni, 29 mai. 
    Suita de evenimente va debuta cu Festivalul de teatru pentru copii și tineret ”Pinocchio”, ajuns deja la ediția a XI-a. Pe parcursul a trei zile, pe scena Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor urca atât actori profesioniști cât și actori amatori. Vor participa trupe de teatru din Constanța, Brăila, Cernavoda, Chișinău - Republica Moldova, dar și mici actori cernavodeni de la Grădinița Prichindel, Școala gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” și Casa de Cultură ”I.D.Chirescu” 
    Ziua de 31 mai 2017 va debuta cu concursul de pescuit ce se va desfășura pe lacul Țibrinu; începând cu ora 9:30 în Parcul Central al orașului vor avea loc două concursuri: unul de șah și altul de desene pe asfalt, iar la ora 17:00, artiștii Casei de Cultură ”I.D.Chirescu” vor susține un spectacol de muzică și dans, spectacol la care vor participa trupele de dans ”Audeo”, ”Mugurelul”, ”Kids Dance”, și grupul vocal ”Trio Cantado”. 
    În data de 1 iunie vor avea loc concursuri sportive cu și pentru copii. Vor fi organizate concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, și pescuit sportiv.
 

Programul Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineret ”PINOCCHIO” 

Programul spectacolului oferit de artiștii Casei de Cultură I.D.CHIRESCU
 

Programul activităților sportive

Cernavoda, 26 mai 2017

Premianți în drum spre vacanță

Emoții, cântec, flori și veselie. În această atmosferă a avut loc vineri, 16.06.2017 începând cu ora 09:00, festivitatea de sfârșit de an școlar de la Școala Gimnazială Nr.1 din orașul Cernavodă.
Părinți, profesori, bunici, prieteni, cu toții emoționați, au venit să-și susțină  elevii ce au fost premiați pentru munca depusă în acest an școlar, dar și pentru rezultatele obținute la olimpiade. Cu gandul la vacanță, emoționați și fericiți elevii și-au etalat victorioși diplomele de merit în curtea școlii.
Cea de-a doua casă a lor, Școala Gimnazială Nr.1, a beneficiat în toamna anului trecut și în primavara acestui an de finanțări consistente, ce au avut în vedere schimbarea în întregime a mobilierului, dotarea cu videoproiectoare și ecrane pentru fiecare clasă, modernizarea sălii de sport și extinderea acesteia cu sală de forță, vestiare și dușuri. De asemenea toți elevii și cadrele didactice au beneficiat cu ocazia “Săptămana școala altfel” de excursii gratuite de documentare.
La invitația conducerii școlii, la festivitate au participat și reprezentanți ai primăriei, viceprimarul orașului domnul  Șerif Cîrjali și domnul Marian Iordache consilierul personal al primarului, ce au felicitat elevii pentru rezultatele dobândite și le-a urat succes celor ce au terminat clasa a VIII-a și începând de luni, vor susține prima probă a examenul de Evaluare Națională.
Discursurile emoționante ale domnului director, domnilor diriginți au marcat importanța acestui eveniment care încheie pentru elevii de clasa a VIII-a un ciclu de învățământ și deschid o nouă etapă în viața lor: viața de liceeni. 

Cernavoda, 19 iunie 2017

Romana English
ultimele 3 actualizari
Licitaţii terenuri păşuni
c
Raport 2016
 
  • Ziua drapelului și ziua iei sărbătorite la Cernavoda ***
  • ANUNȚ PUBLIC ***
  • Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei sărbătorite la Cernavoda
    ***
  • Probleme cetățenești în atenția Consilierilor Locali din Cernavoda ***
  • ANUNȚ PUBLIC ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 27/06/2017
nr. vizite: 525702
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
joi, 29 iunie 2017 03:10:24