Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Birouri primarie - atributii, date contact Pagina principala
cautare avansata...
 
                          “Târg de Florii” la Cernavodă

    Odată cu încălzirea vremii, se va da startul târgurilor de primăvară la Cernavodă. Sărbătoarea Floriilor va deschide sezonul acestor manifestări, în perioada 10-13 aprilie. Timp de trei zile, Centrul Civic al oraşului va găzdui zeci de comercianţi din diferite zone ale ţării, participanţi la Târgul de Florii, care vor pune la dispoziţia cernavodenilor diverse produse, fie vestimentare din piele, blănuri, încălţăminte, fie produse de artizanat sau produse alimentare tradiţionale. Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, vizitatorii târgului vor avea ocazia să întâmpine printre exponate şi obiecte de cult, produse confecţionate cu tematica acestor sărbători, dar şi preparate specifice Paştelui. Primăria Cernavodă îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la acest eveniment, asigurându-le acestora tarabele şi mesele necesare exponatelor, sprijinul Poliţiei Locale care va asigura ordinea publică, dar şi un spectacol din partea Casei de Cultură. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de către artiştii cernavodeni, dar şi de către invitaţi surpriză. Interpreţi de muzică populară, ansamblurile de dansuri ale Casei de Cultură, dar şi interpreţi de muzică uşoară, vor urca pe scena din piaţeta centrului civic, pentru a oferi un spectacol surpriză tuturor cernavodenilor şi comercianţilor care vor participa la târgul de Florii.
Marti, 08.04.2014
Sorina Popa, Biroul de Presă şi Relaţii Publice
0723657886

De interes
Organizare concurs
Primaria orasului Cernavoda, organizeaza concurs de recrutare in data de 28.05.2013 - proba scrisa si in data de 30.05.2013 - proba de interviu. Pentru a afla mai multe detalii, precum si posturile vacante accesati detaliile prezentului anunt.
Detalii Anunt
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
ANUNŢ

    Primaria orasului Cernavoda organizeaza selectie de oferte pentru achizitia directa de lucrari conform norme interne: 
    Racorduri la reteaua de canalizare menajera pe strazile Seimeni (intre str. Unirii si 24 Ianuarie), lt. I.Musat, Muncii, Cernavoda – executie 
    Documentatia va fi intocmita conform cerintelor din caietul de sarcini, documentelor atasate si fisa de date, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. 
    Depunere oferte: 15.04.2014, ora 10.00, Birou CIC, str. Dacia, nr. 5, Primaria Cernavoda 
    Deschidere oferte: Primaria Cernavoda, str. Ovidiu, nr.11, Sala 10, 15.04.2014, ora 13.00 
    Documentatia se poate ridica de la Compartiment Achizitii, persoana de contact Rodica Cojocaru, nr.telefon 0241/487.118 sau accesand linkul Detalii anunt

Detalii anunt
                                       ANUNŢ

    Reprezentantii Primariei Orasului Cernavoda organizeaza in perioada 10-13 Aprilie 2014 “Targul de Florii”. Evenimentul se va desfasura in Centrul Civic al Orasului Cernavoda. 
    Sunt invitati sa participe comerciantii de haine din piele, blanuri, incaltaminte, produse de artizanat, produse alimentare traditionale, obiecte de cult si flori.
Pentru a se inscrie la targ, potentialii expozantii trebuie:
• sa completeze si sa semneze "Formularul de cerere" si sa-l transmita la Centrul Informare Cetateni ( nr. de fax 0241 239 578) inainte de termenul limita;
• sa ataseze Certificatul de Inregistrare / Certificatul de Producator, la cerere. 
    Primaria vine in sprijinul comerciantilor cu tarabe, mese rustice (din lemn), sprijinul Politiei Locale, care vor asigura paza si protectia comerciantilor.
Pe toata perioada targului vor avea loc si spectacole sustinute de artistii locali.

Persoana de contact: Milea Daniela
Tel:
0736333345

                Marş Albastru de Ziua Autismului la Cernavodă

Oraşul Cernavodă îi invită pe toţi cetăţenii să participe la o amplă acţiune, care se va desfăşura pe 2 aprilie 2014, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Evenimentul este organizat de către Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională Cernavodă împreună cu Rotary Club, cu scopul de a promova alături de cernavodeni campania “Împreună de Ziua Autismului”. Programul acestei acţiuni va începe la orele 10:00, la sediul Centrului de Terapie şi Asistenţă Socială, care îşi va deschide “porţile” pentru toţi cetăţenii. Cei care îşi doresc să viziteze instituţia în care copiii speciali primesc terapie şi învaţă lucruri noi, sunt aşteptaţi cu drag. La orele 14:00, toţi vizitatorii şi participanţii la eveniment vor porni Marşul Albastru, din faţa centrului de terapie, prin întregul oraş până în piaţeta din faţa primăriei. Printre manifestanţi se vor număra, copii speciali, părinţi, terapeuţi, oficiali, dar şi persoane care îşi doresc să fie alături de persoanele cu probleme. Marşul se va finaliza odată cu montarea unui puzzle gigant, de către copii şi tineri, în forma fundiţei simbol a campaniei internaţionale de conştientizare a autismului “Crează Albastru de Ziua Autismului”. Pe tot parcursul evenimentului, copiii speciali vor avea parte de activităţi surpriză, printre care compania unui covn colorat, plimbare cu poneii, distracţie pe tobogane gonflabile, şi nu în ultimul rând un spectacol special organizat de către artiştii Casei de Cultură, pe o scenă amplasată în piaţeta din faţa primăriei. La eveniment sunt aşteptaţi toţi cernavodenii care vor să fie alături de copiii cu autism, unde vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre această afecţiune care le umbreşte copilăria. Important de ştiut este că în România, la fiecare şapte ore se naşte un copil cu autism, iar aproximativ 30 de mii de persoane suferă de o tulburare din spectrul Autismului TSA. Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri cu privire la nevoile pe care le întâmpină persoanele care suferă de această afecţiune.
Marti, 01.04.2014
Sorina Popa, Biroul de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723657886

Ultimele comunicate de presa
Inchidere proiect „Sănătate înainte de toate”
    În data de 04 decembrie 2013, orele 10.00 în sala de şedinţe a Primăriei oraşului Cernavoda din str Ovidiu nr. 11, va avea loc conferinţa de sfârşit a proiectului cu titlul „Sănătate înainte de toate” 
    În urma semnării contractului de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi, primăria oraşului Cernavoda a implementat în calitate de beneficiar proiectul „Sănătate înainte de toate”, proiect în cadrul căruia 374 persoane cu posibilităţi materiale reduse de etnie romă au beneficiat de analize medicale de bază gratuite. 
    S-au investigat un numar de 374 persoane adulte şi copii, după cum urmează:
• 53 copii cu vârsta cuprinsă între 1 -18 ani, dintre care 29 fete si 24 baieti
• 321 adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 79 de ani, dintre care 109 bărbaţi şi 212 femei. 
    Din analiza statistica a rezultatelor s-au inregistrat urmatoarele rezultate patologice in ordine descrescândă: 
     Leucocite crescute in examenul de urina 107; 
     Hipercolesterolemii 87; 
     Hipoglicemii 28; 
     Hiperglicemii 8; 
     TGP crescute peste valoarea normală 21; 
     Hb sub valori normale 7; 
     Retenţie azotată semnificativă 1; 
     Leucocitoza 1; 
     HTA esentiale 12; 
     EKG patologice 64 dupa cum urmeaza : 
            o Ischemii subepicardice in precordialele stangi 26 
            o Sechele IMA 26 
            o HVS, BRD, BDR, FIA, bloc AV gr I 12 
    Beneficiarii proiectului au fost îndreptaţi cu rezultatele analizelor către medicii de familie pentru stabilirea unui tratament în caz de necesitate; în cazul celor care nu sunt înscrişi pe listele unui medic de familie, vor fi sprijiniti de angajatii primăriei Cernavoda în vederea integrării lor în sistemul medical primar. 
    Acţiunea este co-finanţată de Agenţia Naţională pentru Romi – Anul Cetăţenilor, obiectivul general al proiectului urmărind îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavoda, iar obiectivul specific îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. 
    Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, 90 % din sumă fiind asigurată de Agenţia Naţională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavoda.
Seră nouă de flori la Cernavodă
Oraşul Cernavodă înfloreşte şi în prag de iarnă. Deşi se află în plin proces de reabilitare, localitatea prinde viaţă zi de zi, odată cu miile de flori plantate în parcuri şi intersecţii. Forfota utilajelor din oraş pare să fie uitată de cetăţeni, în faţa armoniei de culori oferită de noua serie de crizanteme. Această acţiune a fost posibilă datorită construirii celei de a doua seră de flori din Cernavodă. Investiţia care depăşeşte 55 de mii de lei, din bugetul local, va permite adăpostirea a zeci de specii noi de flori şi plante, care vor împânzi întregul oraş în primăvara anului viitor. Lucrările au fost efectuate de către Gospodăria Comunală, folosind materiale speciale care pot asigura temperatura constantă şi propice dezvoltării plantelor, pe tot parcursul iernii. Echipele de floricultori ai întreprinderii au plantat sute de răsaduri de flori şi gard viu în interiorul noii sere, care se vor dezvolta armonios până la sosirea primăverii. Construirea şi punerea în folosinţă a celei de a doua seră va permite extinderea spaţiului floral în oraşul Cernavodă, pentru anul viitor. În urma acestei investiţii, Administraţia Locală va beneficia în permanenţă de necesarul de plante din producţia proprie, scutind asfel cheltuielile anuale pentru achiziţionarea de flori.

Buletin de presă

ÎNCEP ZILELE RECOLTEI LA CERNAVODĂ

Link fisier
Romana English
 
  •                           “Târg de Florii” la Cernavodă ***
  • ANUNŢ - Detalii anunt ***
  •                                        ANUNŢ ***
  •                 Marş Albastru de Ziua Autismului la Cernavodă ***
  • Cernavodenii sunt invitaţi la teatru ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 17/04/2014
nr. vizite: 150067
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 18 aprilie 2014 13:47:38