Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
„Caravana filmului românesc” ajunge la Cernavoda în perioada 15 - 21 iulie 2019

    Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti la Cernavoda, în săptămâna 15-21 iulie 2019.
Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piaţeta Centrului Civic. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc în Sala de Spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu. 
    Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaptelea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.
„Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor. 
Detalii:
    Programul complet al Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale la Cernavodă.

De interes
Anunț - 17 IULIE 2019 audiențe Avocatul Poporului la Cernavoda

În data de 17 IULIE reprezentanții Avocatului Poporului - Biroul teritorial Constanța, vor fi prezenți în Cernavoda la sediul primăriei pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primii petiții.
Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Cernavoda, începând cu ora 11:00.
Acordarea audiențelor este gratuită. Pentru primirea în audiență este necesară programarea la tel: 0241550544 sau la sediul primăriei.

Anunț - privind începerea procesului de recrutare şi selecţie pentru 3 (trei) poziţii de membri în Consiliul de Administraţie al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L.

    Consiliul Local Cernavoda, cu sediul în orașul Cernavoda, str. Ovidiu, nr.11, jud. Constanța, în calitate de autoritate publică tutelară, anunţă începerea procesului de recrutare şi selecţie pentru 3 (trei) poziţii de membri în Consiliul de Administraţie al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L. 
    Documentele necesare în procesul de recrutare / selecţie, formularele de declaraţii si detaliile complete se regăsesc în HCL NR.108/2019 și HCL 109/2019 mai jos atașate şi pe pagina de internet a S.C ”Utilități Publice -Gospodăria Comunală” S.R.L. https://gospcomuncvd.wixsite.com/gospodariacomunala. 
    Dosarul de candidatură se va depune până la data de 26.07.2019, ora 16,00 la registratura Primăriei orașului Cernavoda.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei orașului Cernavoda, str. Ovidiu, nr.11, Centrul de Informare Cetățeni sau la nr. de telefon 0241487142 int.117. 
HCL 108/2019
HCL 109/2019

Anunț - Registrul Agricol - În atenția proprietarilor de albine

    Vă informăm că în perioada 23.06.2019 – 26.06.2019, se vor efectua tratamente fitosanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului, pe o suprafață de 8 ha cais și prun, cu produse insecto-fungicide, toxice pentru albine, păsări și om. 
    Lucrarea se va efectua – Terestru 
    Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului (fosta ferma 3) 
    Produsul folosit – Insecto-fungicide 
    Agregatul folosit – Tractor U 650 + mașină de stopit 
    Data începerii tratamentului – 23.06.2019 
    Data terminării tratamentului– 26.06.2019 
    Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale și păsări. 
    Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Ultimele stiri
ANUNȚ- ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE ȘI PĂSĂRI

Vă aducem la cunostință că în perioada 08.07.2019 - 10.07.2019, se vor efectua tratamente în livada la fosta Ferma 3 pomicolă limitrofă a orașului cu produse insecto-fungicide toxice pentru om , animale si albine, păsări .
Lucrarea se va efectua terestru .
Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului ( fosta ferma 3)
Data începerii tratamentului: 08.07.2019
Data terminării tratamentului: 10.07.2019
Produse folosite ( substanţe):Insecto-fungicide
Agregatul folosit : Tractor U650 , mașina de stropit tractată .
Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale, păsări.

 DEZINSECȚIA amânată din cauza prognozei meteo

    Din cauza prognozei meteo pentru zilele următoare, acțiunea de aplicare tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort , țânțari, din interiorul orașului programată  în data de 26.06.2019 începând cu ora 21:00  a fost amânată pentru data de 27.06.2019 ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

Anunț:

În data de 26.06.2019, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți ( țânțari) începând cu ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

Ultimele comunicate de presa
Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

  Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 24-25 noiembrie 2018 cea de-a XXXVII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 24 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 25 noimebrie, de la orele 16:00. La această ediție, aproximativ 12 ansambluri corale din România și Bulgaria vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile, astfel: 
    Sâmbătă, 24 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea laică (Casa de Cultură)
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Preot Manuel Bălănică
• Corul de cameră“PRELUDIU”, Bucureşti - Dirijor: Voicu Enăchescu
• Corul de cameră “PASTORALA”, Focşani - Dirijor: Prof. Dumitru Săndulachi
• Corul mixt “TRISON”, Brăila- Dirijori: Marcica şi Ştefan Lupu
• Corul mixt “PLAI ÎNTORSUREAN”, Întorsura Buzăului - Dirijor: Tatiana Teacă
• Corul mixt “CAMERATA DANUBII”, Călăraşi- Dirijor: Diana Vieru Burlescu
• Corul mixt “SEDYANKA”, Silistra, Rep. Bulgaria- Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul mixt “Preot ION IONESCU”, Topoloveni, jud. Argeş- Dirijor: preot Ion Isăroiu
• Corul de cameră “VOCES”, Oradea, jud. Bihor- Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul mixt “SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL”, Alba- Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
• Ansamblul “PATOS” Bucureşti- Dirijor: Petre Ştefănescu
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru 
    Duminică, 25 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea religioasă (Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena)

• Corul de copii “DANUBIUS”, Cernavodă- Dirijor: Lucreţia Marinescu
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Manuel Bălănică
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru
• Corul mixt “SEDYANKA” - Silistra, Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul de cameră “VOCES” Oradea, jud. Bihor - Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul “Bâlea Boar” al Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”, Hunedoara Dirijor: prof.univ. dr. Simion Maria
• Corul mixt “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Alba - Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
Această frumoasă manifestare artistică aduce de 37 de ani bucurie și pace sufletească în inimile iubitorilor de muzică corală întrucât reunește la Cernavoda atât grupuri vocale cât și pesonalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi dar și profesori universitari.
Primăria Cernavodă organizează prima ediție a Festivalului Folcloric Concurs „Aneta Stan”
Primăria Cernavodă organizează, în perioada 17-18 noiembrie 2018, la sala Casei de Cultură, prima ediție a Festivalului Folcloric Concurs „Aneta Stan”.
Scopul acestui proiect cultural este descoperirea și promovarea tinerelor talente, atât din Dobrogea, cât și din întreaga țară. Totodată, evenimentul se dorește a deveni o tradiție locală, menită să promoveze orașul Cernavodă și Dobrogea, prin intermediul cântecului popular. Festivalul este un concurs de interpretare a tinerelor talente ale folclorului românesc.
Proiectul va reuni la Casa de Cultură din Cernavodă artiști profesioniști și personalități culturale ale folclorului românesc, care vor face parte din juriu, cum ar fi: Aneta Stan, Viorica Flintașu, Elisabeta Turcu, Ștefania Rareș, Roxana Daniela Gibescu și profesor universitar Elize Stan, dar și maestrul dirijor Cristian Obrejan al Ansamblului Folcloric „Izvoare dobrogene” din Constanța.
Concursul se va desfăşura pe trei sectiuni de vârstă:
- sectiunea I – copii cu vârste cuprinse între 6 – 9 ani
- sectiunea II – copii cu vârste cuprinse între 10 – 13 ani
- sectiunea III – copii cu vârste cuprinse între 14 - 19 ani
Evenimentul se va desfășura în două etape respectiv:
- preselecția concurenților, la data de 17 noiembrie 2018, între orele 10:00 – 13:00, la Casa de Cultură Cernavodă, și repetiția alături de orchestră, între orele 15:00-19:00.
- Concursul de interpretare, la data de 18 noiembrie 2018, la sala Casei de Cultură Cernavodă, între orele 16:00-21:00.
Taxa de participare este de 50 lei (achitată până la data concursului), la casieria Primăriei Cernavodă, sau prin CONT: RO56TREZ23221360250XXXXX (Taxa de participare festival folcloric Aneta Stan, Beneficiar Oraş Cernavodă prin Trezoreria Medgidia, CUI:4304568, str. Ovidiu nr.11);

Premiile festivalului sunt:
- Trofeul festivalului - 500 lei
- Premiul I - 400 lei
- Premiul II - 300 lei
- Premiul III - 200 lei
- Menţiune - 100 lei
Juriul va mai acorda concurenţilor, în cadrul evenimentului, două distincţii: Cel mai autentic port popular şi Premiul pentru popularitate.
Se asigură cazare în data de 17.11.201

Regulament
Fișă de participare
Romana English
 
  • „Caravana filmului românesc” ajunge la Cernavoda în perioada 15 - 21 iulie 2019 ***
  • ANUNȚ- ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE ȘI PĂSĂRI ***
  •  DEZINSECȚIA amânată din cauza prognozei meteo ***
  • Anunț: ***
  • Sportivul cernavodean Rusu Tiberiu este campion național la atletism ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 19/07/2019
nr. vizite: 817079
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 21 iulie 2019 00:02:39