Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cernavoda continuă

    Lucrarea ce are drept scop reabilitarea și modernizarea străzii Răsăritului se apropie de final, întreaga stradă a fost asfaltată iar în aceste zile se lucrează la sistemul de canalizare. 
    Condițiile de circulație pe această stradă s-au îmbunătățit considerabil influențând în mod pozitiv nivelul de trai al cernavodenilor dar și gradul de siguranță și confort în trafic. 
    De asemenea, pe strada Nicolae Titulescu se lucrează intens pentru a se finaliza lucrările de înlocuire a trotuarelor, pasul următor fiind reabilitarea străzii și marcarea pistei pentru biciclete. 
    Programul de reparații al străzilor din Cernavoda ce constă în înlocuirea covorului asfaltic nu se oprește aici, urmează alte 5 străzi incluse în program.

De interes
ANUNȚ

    SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștința abonaților că începând cu data de 16/10/2017 societatea nu mai efectuează debranșări totale sau parțiale ale instalațiilor interioare de încălzire și/sau apă caldă menajeră.
    Potrivit prevederilor art.3 0 alin. 4 din Legea nr. 325/2006 - Legea serviciului public de alimentare cu energie termică, deconectările/debranșările nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.

Conducerea SC Utilități Publice Cernavoda SRL

PROGRAM DE LUCRU CASIERII SC UTILITĂȚI PUBLICE CERNAVODA
Începând cu data de 09/10/2017 programul de lucru al casieriilor SC Utilități Publice Cernavoda va fi:

Luni-Vineri 9:00-17:00

Conducerea
Adresa ACNAIR SA

În urma Adresei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA facem     cunoscută lista imobilelor ce vor fi supuse analizei comisiei de verificare a dreptului de proprietate sau a altui drept real referitor la Obiectivul de investiții ”Autostrada București - Constanța, tronsonul 6, Cernavoda-Constanța” în perioada 12.10.2017-13.10.2017. Detalii anunț

Ultimele stiri
Extindere și modernizare iluminat public Dealul Vifor

    Proiectul "Extindere rețea de joasă tensiune pentru iluminat public și consumatori casnici Dealul Vifor Cernavoda " s-a finalizat cu succes. 
    Pe întreaga zonă au fost amplasate pe stâlpi de beton dar și pe stâlpi metalici, corpuri de iluminat realizate din materiale ușoare, rezistente la intemperii, ultraviolete și la șocuri mecanice, iar lămpile montate sunt cu un consum redus de energie electrică. De asemenea, a fost realizată rețeaua necesară alimentării utilizatorilor casnici. 
    Ambele rețele, cea pentru alimentarea iluminatului stradal și cea pentru alimentarea consumatorior casnici, au fost executate în subteran.
    Pentru realizarea acestorrețele electrice, pe un traseu cu o lungime de cca. 1,23 km de-a lungul drumului de exploatare DE 440, a fost necesară realizarea a două puncte de aprindere, unul la postul de transformare de pe Dealul Vifor 1 și altul pe dealul Vifor 2.  
    Înainte de proiectarea și executarea acestei lucrări, în zona de lotizări aferentă transformatorului dealul Vifor 1 exista o rețea aeriană pentru iluminat și consumatori casnici, dar nu existau corpuri de iluminat public iar în zona dealul Vifor 2 nu exista nici rețea de iluminat public dar nici pentru utilizatorii casnici.

VĂ INVITĂM SĂ INTRAȚI ÎN RÂNDUL DONATORILOR DE SÂNGE!

SESIUNEA DE RECOLTARE VA AVEA LOC SAMBATA 14.10.2017 ÎN SEDIUL SPITALULUI ORASENESC DIN LOCALITATEA CERNAVODA ORELE: 08:30 -13:30.

SÂNGELE ESTE UN DAR CE NU POATE FI ÎNLOCUIT!
ESTE NEVOIE DE MAI MULȚI DONATORI!
CHEAMĂ-ȚI ȘI PRIERENII!

MULȚUMIM ANTICIPAT CELOR CARE VOR CONTRIBUI
LA SALVAREA DE VIEȚI OMENEȘTI!

PENTRU DONATORII DIN LOCALITĂȚILE ÎNVECINATE SE DECONTEAZĂ BILETUL DE MICROBUZ DIN LOCALITATEA DE DOMICILIU PÂNĂ ÎN CERNAVODA 

DETALII ANUNȚ
Zilele Recoltei 2017

În perioada 29.09.2017-01.10.2017, comercianții din toate colțurile țării se întâlnesc la Cernavodă, în centrul civic al orașului să-și comercializeze produsele în cadrul târgului organizat de Primăria și Consiliul Local Cernavoda cu ocazia “Zilelor Recoltei”.
Cu această ocazie, vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producători o gamă largă de produse precum: legume, fructe, dulcețuri, sucuri naturale, brânzeturi, preparate din carne, miere de albine, conserve din legume, must, vin dar și produse tradiționale românești.
Pe parcursul celor 3 zile de sărbătoare vor avea loc spectacole artistice de muzică și dans oferite de artiștii invitați, precum: Formația de muzică de petrecere macedonească „ Ianina”, Ansamblul „Mugurelul”, Elena Chirica, Lucian Costea, Angela Mogala, și Marius Cristel Marin - în prima zi a târgului, vineri, 29.09.2017 în intervalul orar 18:00 - 22:00.
Sâmbătă, 30.09.2017, în intervalul 09:00-11:00 publicul va fi încântat de: Mariana și Mihai Călin, Irina Culea, Mihai Oprea și Maria Zamfir, iar în intervalul 18:00-22:00 de: Ansamblul „Audeo”, Ansamblul „Kids Dance”, „Trio Cantado”, Mariana și Mihai Calin, Rodica Tudor și Nelu Zidaru.
Artiștii: Mariana Edulescu, Mariana și Mihai Călin, Nicolae Pavel, și Veronica Apetrei sunt cei care vor încheia ultima zi de sărbătoare dedicată toamnei de Zilele Recoltei anul acesta.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cernavoda continuă ***
  • Extindere și modernizare iluminat public Dealul Vifor ***
  • VĂ INVITĂM SĂ INTRAȚI ÎN RÂNDUL DONATORILOR DE SÂNGE! - DETALII ANUNȚ ***
  • Zilele Recoltei 2017 ***
  • UNITATE ÎN DIVERSITATE LA CERNAVODA ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 20/10/2017
nr. vizite: 565720
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 21 octombrie 2017 16:40:30