Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Birouri primarie - atributii, date contact Pagina principala
cautare avansata...
 
    Oraşul Cernavodă are un nou viceprimar

    Aleşii locali au votat au votat o nouă schimbare cu privire la conducerea Administraţiei Locale Cernavodă, schimbarea din funcţia de viceprimar a domnului Suliman Ecrem şi numirea domnului Ştefan Pleşa în funcţia de viceprimar. În cadrul şedinţei ordinare de consiliu de azi 27.10.2014, zece dintre aleşii locali au propus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la schimbarea din funcţie a domnului Suliman Ecrem, viceprimar din iunie 2012 până astăzi 27 octombrie 2014. Motivele expuse de către consilieri au vizat lipsa de implicare a acestuia, din ultima perioadă, în derularea proiectelor iniţiate de către primarul Gheorghe Hânsă, chiar dacă acestea presupuneau accesarea de fonduri europene. Edilul oraşului Cernavodă a declarat în cadrul şedinţei că domnul Suliman Ecrem a renunţat în ultima vreme la spiritul de echipă şi că a neglijat activităţile care vizau interesele comunităţii, motivându-şi atitudinea în faţa cetăţenilor cu afirmaţii nefondate “nu pot să vă ajut, nu vrea primarul”. Această conduită a fostului viceprimar a adus prejudicii de imagine a autorităţii locale în faţa populaţiei. De asemenea, primarul Gheorghe Hânsă a susţinut că deşi activitatea în administraţia publică nu trebuie să fie influenţată de apartenenţa politică, fostul viceprimar a refuzat să voteze un proiect de hotărâre cu privire la alocarea bugetară pentru implementarea unui proiect cu rambursare din fonduri europene, în cadrul şedinţei extraordinare de consiliu din 09 octombrie 2014, asemeni colegilor săi din cadrul Partidului Conservator (unde a migrat în luna septembrie 2014). Toate aceste aspecte i-au convins pe aleşii locali să desemneze un nou viceprimar prin vot secret, conform prevederilor legii 215/2002. În urma alegerilor, 11 consilieri din 17 au decis ca Ştefan Pleşa să ocupe scaunul de viceprimar până la următoarele alegeri locale din 2016. Ştefan Pleşa este în prezent preşedintele Filialei PSD Cernavodă, şi se află la al treilea mandat de viceprimar, având deja o experienţă în acest domeniu din perioada 1992-2000, când a format o echipă alături de primarul de atunci Tiberiu Birda. Tot de atunci, Ştefan Pleşa îşi desfăşoară activitatea în cadrul Consiliului Local Cernavodă, implicându-se permanent în proiecte care vizează obţinerea de noi finanţări şi investiţii în oraşul Cernavodă.

28.10.2014

Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

De interes
Anunt curs
    Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza, in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de instalatii: 
    
    Cursul de specialitate “Auditul energetic al cladirilor noi si existente si sistemelor aferente de alimentare cu energie termica” – postuniversitar.

Persoanele interesate sunt rugate sa acceseze detaliile prezentului anunt pentru a afla mai multe informatii.
Detalii anunt
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Atenţie se opreşte apa!

    Lucrările de investiţii derulate de SC RAJA SA şi Primăria Cernavodă în cadrul proiectului “Alimentare cu apă de la Medgidia” vor afecta, în perioada 27.10.2014 ora 08:00 -28.10.2014 ora 08:00, consumatorii situaţi pe străzile Canalului, Colonia ACH, Octav Băncilă, Zborului, Lt. Muşat, Luntraşilor, Plopilor, Avram Iancu, Dacia, Ing. Anghel Saligny şi Nicolare Bălcescu. De asemenea, cartierul Columbia va fi alimentat din Rezervoare 2x1000 cu o presiune scăzută. Lucrările presupun racordarea magistralei PEHD cu diametrul de 500mm la sistemul centralizat de distribuţie, execuţie care are loc în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, contract de lucrări “Staţie de pompare nouă, extindere aducţiune şi reţea de canalizare şi bazin nou de egalizare, localitatea Cernavodă, judeţul Constanţa”, în valoare de 24,6 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanţare de 7,05 milioane lei, iar Administraţia Locală va asigura un procent de 5% din această investiţie. În cadrul acestui proiect, s-a realizat pe o lungime de 20 de km, o conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă a oraşului Cernavodă din sursele subterane ale zonei Medgidia. În urma acestei investiţii, cetăţenii cernavodeni vor beneficia de apă de cea mai bună calitate, extrasă din izvor subteran, de la o adâncime de 200 m. Proiectul cuprinde şi extinderea reţelelor de canalizare pe o rază de 5 km. Totodată, scopul acestei investiţii este îmbunătăţirea calităţii vieţii cernavodenilor, care vor beneficia de apă plată de izvor, chiar de la robinet. Reprezentanţii SC RAJA SA îi asigură pe cetăţeni că lucrările se finaliza în cel mai scurt timp şi le recomandă acestora să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru perioada sistării.
27.10.2014
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

    Zilele Recoltei, sărbătoare caritabilă la Cernavodă

    Cernavodenii vor avea parte de un sfârşit de săptămână festiv. În perioada 10-12 octombrie, Primăria Cernavodă şi Consiliul Local organizează, conform tradiţiei anuale, Zilele Recoltei şi Festivalul Târgului şi Cântecului Popular Românesc 2014. Această manifestare, care se va desfăşura în centrul civic al oraşului, va da startul sărbătorilor de toamnă, prilej cu care cernavodenii gospodari îşi vor expune roadele muncii lor depuse în ultimul an, participând la Târgul de Toamnă 2014. Alături de ei, vor participa şi alte zeci de expozanţi din întreaga ţară, care vor comercializa produse tradiţionale alimentare (legume, fructe, brânzeturi, afumături, dulciuri de casă,etc.), confecţii din piele şi blănuri şi altele. În plin se zon de recoltă, atracţia târgului va fi îndreptată asupra comercianţilor de vinuri, care îşi vor etala cele mai noi producţii din cele mai alese soiuri. Duminică 12 octombrie degustătorii de vin sunt invitaţi să participe la Sărbătoarea Vinului 2014, ocazie cu care, conform datinei, se va desfăşura tradiţionala zdorbire a strugurilor. Cele trei zile de bâlci vor fi însoţite şi de cântecul popular, oferit de artiştii Casei de Cultură Cernavodă, care a pregătit un program artistic special pentru toată această perioadă de sărbătoare. 
    Sărbătoare caritabilă şi în acest an. Cum bine s-au obiştnuit în ultimii ani, cernavodenii sunt invitaţi şi în acest sfârşit de săptămână sa participe la o acţiune caritabilă. Primăria Cernavodă şi Clubul Rotary vor participa la Târgul de Toamnă pentru a strânge fonduri pentru dotarea secţiei de pediatrie a Spitalului Orăşenesc Cernavodă. Vor fi puse spre vânzare lampioane şi dulciuri, iar banii strânşi vor ajunge în sprijinul micuţilor internaţi la unitatea spitalicească. Clubul Rotary a mai organizat asfel de evenimente caritabile la Cernavodă pentru sprijinirea Centrului de Asistenţă Terapie Educaţională pentru copiii cu nevoi speciale. Anul trecut, la Zilele Recoltei, o delegaţie franceză din oraşul înfrăţit Saint Sebastien Sur Loire a organizat o asfel de acţiune caritabilă pentru sprijinirea copiilor cu nevoi speciale din Cernavodă, participând la târg cu produse tradiţionale din Franţa. Vânzările estimate la peste 2mii de lei au fost donate centrului de terapie pentru copiii cu nevoi speciale.
Joi, 09.201.2014
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723 657 886

    ANUNŢ
În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL

    Având în vedere scăderea temperaturilor nocturne şi solicitările abonaţilor, SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL va începe furnizarea căldurii, începând cu data de 10.10.2014 ora 1600. 
    Temperatura agentului termic va fi corelată cu temperaturile exterioare, pentru asigurarea confortului termic în locuinţe. 

    SC UTILITĂŢI PUBLICE CERNAVODĂ SRL 
    Tel.,Fax: (004) 0241 487 151 
    E-mail: scupcsact@yahoo.ro

Ultimele comunicate de presa
Inchidere proiect „Sănătate înainte de toate”
    În data de 04 decembrie 2013, orele 10.00 în sala de şedinţe a Primăriei oraşului Cernavoda din str Ovidiu nr. 11, va avea loc conferinţa de sfârşit a proiectului cu titlul „Sănătate înainte de toate” 
    În urma semnării contractului de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi, primăria oraşului Cernavoda a implementat în calitate de beneficiar proiectul „Sănătate înainte de toate”, proiect în cadrul căruia 374 persoane cu posibilităţi materiale reduse de etnie romă au beneficiat de analize medicale de bază gratuite. 
    S-au investigat un numar de 374 persoane adulte şi copii, după cum urmează:
• 53 copii cu vârsta cuprinsă între 1 -18 ani, dintre care 29 fete si 24 baieti
• 321 adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 79 de ani, dintre care 109 bărbaţi şi 212 femei. 
    Din analiza statistica a rezultatelor s-au inregistrat urmatoarele rezultate patologice in ordine descrescândă: 
     Leucocite crescute in examenul de urina 107; 
     Hipercolesterolemii 87; 
     Hipoglicemii 28; 
     Hiperglicemii 8; 
     TGP crescute peste valoarea normală 21; 
     Hb sub valori normale 7; 
     Retenţie azotată semnificativă 1; 
     Leucocitoza 1; 
     HTA esentiale 12; 
     EKG patologice 64 dupa cum urmeaza : 
            o Ischemii subepicardice in precordialele stangi 26 
            o Sechele IMA 26 
            o HVS, BRD, BDR, FIA, bloc AV gr I 12 
    Beneficiarii proiectului au fost îndreptaţi cu rezultatele analizelor către medicii de familie pentru stabilirea unui tratament în caz de necesitate; în cazul celor care nu sunt înscrişi pe listele unui medic de familie, vor fi sprijiniti de angajatii primăriei Cernavoda în vederea integrării lor în sistemul medical primar. 
    Acţiunea este co-finanţată de Agenţia Naţională pentru Romi – Anul Cetăţenilor, obiectivul general al proiectului urmărind îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavoda, iar obiectivul specific îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. 
    Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, 90 % din sumă fiind asigurată de Agenţia Naţională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavoda.
Seră nouă de flori la Cernavodă
Oraşul Cernavodă înfloreşte şi în prag de iarnă. Deşi se află în plin proces de reabilitare, localitatea prinde viaţă zi de zi, odată cu miile de flori plantate în parcuri şi intersecţii. Forfota utilajelor din oraş pare să fie uitată de cetăţeni, în faţa armoniei de culori oferită de noua serie de crizanteme. Această acţiune a fost posibilă datorită construirii celei de a doua seră de flori din Cernavodă. Investiţia care depăşeşte 55 de mii de lei, din bugetul local, va permite adăpostirea a zeci de specii noi de flori şi plante, care vor împânzi întregul oraş în primăvara anului viitor. Lucrările au fost efectuate de către Gospodăria Comunală, folosind materiale speciale care pot asigura temperatura constantă şi propice dezvoltării plantelor, pe tot parcursul iernii. Echipele de floricultori ai întreprinderii au plantat sute de răsaduri de flori şi gard viu în interiorul noii sere, care se vor dezvolta armonios până la sosirea primăverii. Construirea şi punerea în folosinţă a celei de a doua seră va permite extinderea spaţiului floral în oraşul Cernavodă, pentru anul viitor. În urma acestei investiţii, Administraţia Locală va beneficia în permanenţă de necesarul de plante din producţia proprie, scutind asfel cheltuielile anuale pentru achiziţionarea de flori.

Buletin de presă

ÎNCEP ZILELE RECOLTEI LA CERNAVODĂ

Link fisier
Romana English
 
  •     Oraşul Cernavodă are un nou viceprimar ***
  •     Atenţie se opreşte apa! ***
  •     Zilele Recoltei, sărbătoare caritabilă la Cernavodă ***
  •     ANUNŢ
    În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL
    ***
  •     ZILELE RECOLTEI - Program Zilele Recoltei 2014 ***
    
Descrierea site-ului Registrul agricol Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 31/10/2014
nr. vizite: 183502
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 31 octombrie 2014 10:56:26