Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Formularul Digital de intrare în România

Începând din 20 decembrie 2021, formularul digital de intrare în România poate fi completat electronic, accesând site-ul https://plf.gov.ro.
Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.
Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.
Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Detalii despre modul în care se completează formularul:https://youtu.be/03NbiFgkp4k.

De interes
ANUNȚ DEZBATERE PUBLICĂ - ÎNTÂLNIRI VIRTUALE

Societatea Națională Nuclearelectrica SA - Sucursala CNE Cernavoda, anunță publicul interesatasupra organizării dezbaterii publice privind intenția de a implementa la CNE Cernavoda proiectul ”INSTALAȚIE DE DETRIERE”, organizate în conformitate cu cerințele referitoare la evaluarea impactului de mediu și social al proiectului.

Detalii anunț
AJUTOARE PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI SEZONUL RECE 2021-2022

    Începând cu data de 20.10.2021, familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei/ persoană sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare de până la 2.053 lei, pot depune cererea și declarația pe propria răspundere, însoțită de actele doveditoare, în vederea obținerii Ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței, sezon rece noiembrie 2021- martie 2022 și a Suplimentului pentru energie. 
    Suplimentul pentru energie este o măsură nou-introdusă prin Legea nr. 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. 
    Actele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Cernavoda situat pe strada Dacia nr. 5, în zilele lucrătoare, între orele 09.00-14.00.

Acte necesare, cuantumul si bunurile ce conduc la excluderea acordării ajutoarelor
Invitație pentru consultare publică
    ”Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. anunță publicul interesat cu privire la intenția de a implementa proiectul “Instalație de detritiere” la CNE Cernavoda.
    În acest sens, SNN a organizat o consultare publică pentru proiectul „Instalație de detritiere” de la CNE Cernavoda în perioada 13 august – 14 decembrie 2021.
    Documentația poate fi consultată pe site-ul www.nuclearelectrica.ro, secțiunea Instalația de Detritiere CNE Cernavoda.
    În cazul in care aveți întrebări, opinii, comentarii sau îngrijorări legate de acest proiect propus, vă invităm să participați la consultarea publică la linkul de mai jos. SNN va lua feedback-ul dumneavoastră în considerație și va publica un raport sumarizat privind feedback-ul primit în cadrul consultării publice.”
Formular de participare la consultarea publică
Ultimele stiri
 COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere prevederile H.G 1242/09.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09.12.2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si Hotărârea nr.161/09.12.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, vă informăm că, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, populația orașului Cernavoda și operatorii economici vor respecta următoarele măsuri împotriva răspândirii SARS COV-2:
- Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și/sau deschise
- Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, majorate, etc);
- Se permite participarea la competițiile sportive a spectatorilor, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00 -22:00, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane;
- Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00—5,00, cu excepțiile prevăzute în H.G 1183/2021;
- Activitatea operatorilor economici se desfășoară în intervalul orar 05:00 -22:00 cu excepțiile prevăzute în H.G 1242/2021. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, care se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare sau care prezintă rezultatul unui test negativ RT-PCR sau al unui test antigen rapid;
- în perioada 24 decembrie— 25 decembrie 2021, respectiv în perioada 31 decembrie 2021 — 1 ianuarie 2022, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții privind intervalul orar și doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2,
- Accesul persoanelor în sălile de fitness și în incinta operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permis până la 50 % din capacitatea spațiului și doar pentru persoanele vaccinate, care se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare sau care prezintă rezultatul unui test negativ RT-PCR sau al unui test antigen rapid;
- Accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR și al unui test antigen rapid; 
 
Citește întregul Comunicat de presă AICI

ANUNȚ DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE

    Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 09.12.2021 ora 9:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL nr. 51/30.01.2020, pentru Crăciun.
Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
 - actul de identitate;
 - ultimul cupon de pensie;
 - certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Măsuri împotriva răspândirii SARS COV-2 pentru populația orașului Cernavoda și pentru operatorii economici care își desfășoară activitatea pe raza orașului Cernavoda

    Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, actualizată; Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 152/24.10.2021; H.G 1130/22.10.2021 pentru modificarea anexelor 2 și 3 la HG 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10.10.2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, CLSU Cernavoda a hotărât în ședința din data de 25.10.2021, următoarele masuri împotriva răspândirii SARS COV-2 pentru populația orașului Cernavoda și pentru operatorii economici: 
    Indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile:
Masca de protecție, obligatorie peste tot.
Masca de protecție - purtată astfel încât să acopere nasul și gura - redevine obligatorie peste tot în țară, în toate spațiile publice, indiferent dacă sunt închise sau deschise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Această măsură are și excepții, care îi privesc pe copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) si sportivii; 
    Începând din data de 25.10.2021, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,(care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2) în baza certificatului verde. În magazinele esențiale - alimentare sau farmacii - va fi permis accesul și nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.
În cazul copiilor cu vârsta sub cea de la care este autorizată vaccinarea (12 ani), aceștia pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde numai dacă sunt însoțiți de adulți care sunt vaccinați. 
    
Întregul comunicat de presă poate fi vizualizat AICI
Hotărârea CLSU nr.13/25.10.2021

model declarație pe proprie raspundere
Ultimele comunicate de presa
EPIDEMII
INFORMEAZĂ-TE! FII PREGĂTIT! PROTEJEAZĂ-TE!


OPRIȚI RĂSPÂNDIREA! PROTEJAȚI SĂNĂTATEA!

Respectați măsurile impuse de autorități!
Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun!
Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați!
Dacă sunteți bolnav evitați contactul apropiat cu alte persoane pentru a preveni răspândirea!
Nu luați medicamente fără prescripția mdicului!
Evitați contactul cu peroane suspecte de boală!
Adresați-vă de urgență medicul la apariția simptomelor de boală! ( febră, dureri în gât, tuse, respirație dificilă, dureri musculare, etc.)
Învățați-vă copiii să utilizeze regulile de igienă pentru prevenirea răspândirii bolilor!

Material 
Data publicării,  16 octombrie 2020
ACORDAREA UNOR FACILITATI FISCALE LA PLATA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE PENTRU ANUL 2020

    În ședința ordinară a Consiliul Local Cernavoda din data de 30.07.2020, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.
Acest proiect a fost elaborat în conformitate cu prevederile OUG 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și instituirea unor măsuri fiscale și vine în sprijinul cetățenilor cernavodeni cu următoarele facilități:
- Reducerea impozitului aferent anului 2020 cu 20% și scutirea taxei lunare pe clădiri pentru persoanele fizice și juridice afectate de întreruperea totală sau parțială a activității pe perioada stării de urgență ( termen depunere cerere 15.09.2020);
- Anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 datorate bugetului local cu condiția plății integrale a celor din urmă (termen depunere cerere 15.12.2020).
Procedurile ce trebuie urmate pentru a beneficia de aceste facilități fiscale sunt disponibile accesand HCL nr. 187/30.07.2020, respectiv:
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de reducere a impozitului pe clădiri anual, aferent anului 2020, cu o cota de 20%;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020 datorate bugetului local al orașului Cernavoda;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de scutire a taxei lunare pe clădiri.

Festivitatea „Nunta de aur” va avea loc anul acesta în data de 21 august

    Primăria orașului Cernavodă organizează festivitatea „Nunta de aur” în cadrul căreia vor fi premiați cetățenii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. 
    Evenimentul va avea loc în 21 august 2020 la Primăria orașului Cernavoda, la orele 10:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. 
    Așadar, atât familiile, cât și persoanele văduve, domiciliate în orașul Cernavodă, care împlinesc sau ar fi trebuit să împlinească în acest an 50 de ani de căsnicie sunt rugate să se prezinte la Oficiul Stării Civile cu actele de identitate şi certificatele de căsătorie pentru înscriere, până la data de 17 august 2020, orele 16:00. 
    Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, cetățenii pot contacta biroul de Stare Civilă Cernavodă la telefon 0241 487143 sau 0732 190450.

Romana English
 
  • Formularul Digital de intrare în România ***
  •  COMUNICAT DE PRESĂ ***
  • ANUNȚ DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE ***
  • Măsuri împotriva răspândirii SARS COV-2 pentru populația orașului Cernavoda și pentru operatorii economici care își desfășoară activitatea pe raza orașului Cernavoda - model declarație pe proprie raspundere ***
  • Întrerupere alimentare cu energie electrică ***
    
Descrierea site-ului Programe și proiecte Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 14/01/2022
nr. vizite: 1103812
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 16 ianuarie 2022 12:53:24