Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019"

    Miercuri, 23 octombrie 2019 în intervalul orar 08:00 - 12:00 pe raza orașului Cernavoda se va desfășura exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019".
    Cu acest prilej, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va pune în aplicare Planul  de intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, măsurile de protejare a populației și va acționa sistemul de alarmare a orașului.
    Semnalul de alarmă este: ALARMĂ LA DEZASTRE 
    5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauza de 10 secunde între ele
În desfășurarea exercițiului vor fi implicate CNE Cernavoda, Primăria Cernavoda și  instituțiile de învățământ de pe raza orașului.

De interes
Avocatul Poporului la Cernavoda

În data de 22 octombrie începând cu ora 11:00 reprezentanții Avocatului Poporului - Biroul teritorial Constanța, vor fi prezenți în Cernavoda la sediul primăriei pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primii petiții.
Acordarea audiențelor este gratuită. Programări la tel: 0241550544 sau la sediul primăriei
.

Anunț
S.C. HIDROCONSTRUCȚIA S.A. face angajări în țară dar și în străinătate.
Detalii:

Ofertă de lucru  în România
Ofertă de lucru  în Germania
Ofertă de lucru  în Belgia
ANUNŢ - privind organizarea interviului candidaţilor înscriși în lista lungă în procesul privind selecţia unui număr de 3 membri în Consiliul de Administraţie al SC UTILITĂȚI PUBLICE-GOSPODĂRIA COMUNALĂ S.R.L.

I. Organizare
Interviul va avea loc în data de 26.08.2019, începând cu ora 13,00 la sediul Primăriei oraşului Cernavoda din str.Ovidiu, nr. 11, sala de şedinţe.
II. Planul de desfăşurare a interviului
In cadrul interviului vor fi evaluate după cum urmează:
a. Analiza declaraţiei de intenţie
Capacitatea de planificare strategică: max. 50 puncte
1. Măsuri strategice și acţiuni prioritare - max 25 puncte
2. Viziune privind organizarea și funcţionarea SC UTILITĂȚI PUBLICE-GOSPODĂRIA COMUNALĂ S.R.L.- max. 25 puncte
b. Criterii de evaluare personala a candidatului: max. 50 puncte
1. Sa deţină cunoştinţe privind specificul și complexitatea activității societăţii comerciale: max. 10 puncte
2. Gândire strategică: max. 10 puncte
3. Capacitate de analiză și sinteză: max. 10 puncte
4. Capacitate de luare a deciziei: max 10 puncte
5. Capacitatea de a gestiona situaţiile dificile sau complexe: max. 10 puncte
III. Promovarea interviului:
Obţinerea unui minim de 70 puncte.
IV. Modalitatea de comunicare a planului de interviu:
Prin afişare la locul desfăşurării interviului si pe site-ul autoritatii tutelare.
Comisia de selecţie:
Preşedinte: ȘERIF CÎRJALI
Membri: MARIAN IORDACHE
PRESADĂ SIMONA
UNGUREANU DOREL
HEMEȘ GHEORGHE-VIRGIL

Ultimele stiri
În atenția apicultorilor

    Vă facem cunoscut faptul  că a fost aprobată Hotărârea de Guvern nr.705/24.09.2019 privind aprobarea schemei de ,,Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol”. 
    Măsura se instituie întrucât familiile de albine nu au putut să beneficieze de hrană suficientă, din cauza diminuării timpului pentru cules, precum și a cantității mici de polen și nectar. 
    Beneficiarii acestei scheme de ajutor de minimis sunt: 
a) apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii 145/2014, valabil la data depunerii cererii;
b) apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.44/2008;
c) apicultori, persoane juridice, precum și orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică. 
    Sprijinul financiar va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate:
a) să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data de 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor;
b) să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană. 
    Termenul de depunere a cererilor și documentelor justificative este data de 31 octombrie 2019.

 

    Primăria orașului Cernavoda, derulează începând cu data de 14/10/2019 ora 9:00 programul de distribuire a tichetelor sociale conform HCL nr. 78/17.03.2016 pentru ”Ziua internațională a persoanelor vârstnice”.
    Sunt invitați să se prezinte șa sediul Direcției de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete sociale (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
- Actul de identitate
- Ultimul cupon de pensie

Modernizarea sistemului de iluminat public din Cernavoda prin fonduri europene

    Potrivit notificării primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud - Est, în luna decembrie a acestui an, Administrația Publică Locală va semna contractul de finanțare pentru proiectul cu finanțare europeană “Creșterea eficienței energetice a iluminatului public în orașul Cernavoda – Modernizarea sistemului de iluminat în orașul Cernavoda, jud. Constanța”, proiect ce a trecut de toate etapele de verificare fiind selectat în vederea finanțării. 
    Acest proiect în valoare de 990.743,33 Euro a fost depus de către Primăria orașului Cernavoda pe 17 octombrie 2018 pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 , Operațiunea C - Iluminat public. 
    Administrația Publică Locală urmărește prin acest proiect reducerea consumului de energie electrică prin montarea unui număr de 846 corpuri de iluminat LED dimabile pe un număr de 83 de străzi din orașul Cernavoda precum și în Parcul Central, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public local. 
    Lungimea sistemului de iluminat public ce urmează a fi modernizat la nivelul standardelor europene este de 24.51 km. În cadrul proiectului se vor executa lucrări precum:
- achiziționarea și instalarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public;
- montarea/înlocuirea corpurilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu alte corpuri de iluminat LED dimabile cu eficiență energetică ridicată;
- modernizarea a 16 puncte de aprindere;
- montarea unui număr de 10 stâlpi pietonali metalici prevăzuți cu panou fotovoltaic în Parcul Central;
- montarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie; 
    Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

Ultimele comunicate de presa
Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

  Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 24-25 noiembrie 2018 cea de-a XXXVII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 24 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 25 noimebrie, de la orele 16:00. La această ediție, aproximativ 12 ansambluri corale din România și Bulgaria vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile, astfel: 
    Sâmbătă, 24 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea laică (Casa de Cultură)
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Preot Manuel Bălănică
• Corul de cameră“PRELUDIU”, Bucureşti - Dirijor: Voicu Enăchescu
• Corul de cameră “PASTORALA”, Focşani - Dirijor: Prof. Dumitru Săndulachi
• Corul mixt “TRISON”, Brăila- Dirijori: Marcica şi Ştefan Lupu
• Corul mixt “PLAI ÎNTORSUREAN”, Întorsura Buzăului - Dirijor: Tatiana Teacă
• Corul mixt “CAMERATA DANUBII”, Călăraşi- Dirijor: Diana Vieru Burlescu
• Corul mixt “SEDYANKA”, Silistra, Rep. Bulgaria- Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul mixt “Preot ION IONESCU”, Topoloveni, jud. Argeş- Dirijor: preot Ion Isăroiu
• Corul de cameră “VOCES”, Oradea, jud. Bihor- Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul mixt “SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL”, Alba- Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
• Ansamblul “PATOS” Bucureşti- Dirijor: Petre Ştefănescu
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru 
    Duminică, 25 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea religioasă (Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena)

• Corul de copii “DANUBIUS”, Cernavodă- Dirijor: Lucreţia Marinescu
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Manuel Bălănică
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru
• Corul mixt “SEDYANKA” - Silistra, Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul de cameră “VOCES” Oradea, jud. Bihor - Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul “Bâlea Boar” al Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”, Hunedoara Dirijor: prof.univ. dr. Simion Maria
• Corul mixt “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Alba - Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
Această frumoasă manifestare artistică aduce de 37 de ani bucurie și pace sufletească în inimile iubitorilor de muzică corală întrucât reunește la Cernavoda atât grupuri vocale cât și pesonalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi dar și profesori universitari.
Romana English
 
  • Exercițiul anual de urgență radiologică "Europa  2019" ***
  • În atenția apicultorilor ***
  •   ***
  • Modernizarea sistemului de iluminat public din Cernavoda prin fonduri europene ***
  • Anunț privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2019 - 2020 ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 21/10/2019
nr. vizite: 845630
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 21 octombrie 2019 16:45:32