Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
    Oamenii străzii duşi la adăposturile de iarnă

    Cernavodenii fără acoperiş deasupra capului nu vor fi nevoiţi să îndure gerurile iernii. Odată cu scăderea temperaturilor sub 0 grade Celsius, Primăria Cernavodă şi Direcţia de Asistenţă Socială au luat măsuri pentru adăpostirea, pe timp de iarnă, a tuturor oamenilor străzii. Pentru protejarea acestora de gerurile năpraznice ale iernii, Direcţia de Asistenţă Socială a demarat o acţiune de identificare a persoanelor care locuiesc pe străzi, şi de a le găzdui la Adăpostul Sfânta Maria, până la îmbunătăţirea vremii. Până în prezent, au fost identificate 9 persoane nevoiaşe, care primesc în perioada de iarnă, din partea Autorităţilor Locale, adăpost şi hrană caldă. Acţiunea de sprijinre a persoanelor fără adăpost va continua şi în perioada următoare, până la sfârşitul iernii. Această acţiune este sprijinită şi de către Spitalul Orăşenesc Cernavodă, care acordă îngrijiri medicale gratuite celor care îndură gerul în stradă. Până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgenţe, au fost înregistrate 2 cazuri de hipotermie uşoară şi aproximativ 10 cazuri de alte afecţiuni specifice frigului. Persoanele îngheţate de frig au fost ridicate de pe străzi de către echipajele de la Ambulanţă şi transportate la spital. Aceşti pacienţi au beneficiat în mod gratuit de îngrijiri medicale de urgenţă şi spitalizare timp de trei zile, timp în care le-au fost acordate servicii de tratament, investigaţii medicale, igienizare şi chiar deparazitare. În urma investigaţiilor medicale, au fost identificate două cazuri de TBC, care au fost luate sub strictă evidenţă de către medicii specialişti, care le acordă în prezent tratament specific acestui tip de virus. Persoanele nevoiaşe care au primit îngrijiri medicale, au fost preluate ulterior de către Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a le adăposti. Oamenii străzii beneficiază, de asemenea, de sprijin permanent din partea serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei Cernavodă, în vederea punerii acestora în legalitate prin eliberarea de cărţi de identitate provizorii.
22.01.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com 0723657886

De interes
ANUNȚ

Oraşul Cernavodă, organizează licitaţie publică deschisă în data de 12.02.2015, ora 10,00, în sala 10 a Primariei Cernavodă, în vederea  închirierii unui teren cu destinaţia de amplasare containere şi separatori deşeuri hidrocarburi şi spaţii comerciale cu destinaţia de spaţii alimentare-nealimentare şi prestări servicii

Detalii anunț
Programul Primăriei în perioda 9-30 ianuarie 2015

Pentru recuperarea zilelor libere de 24 și 31 decembrie 2014, programul aparatului de specialitate al Primarului orașului Cernavoda se prelungește cu o oră în perioada 9-30 ianuarie 2015 și se va desfășura în intervalul orar 8:00 - 17:00.

Dispoziția de primar nr. 1617/2014
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Anunţ

    Începând cu data de 15 ianuarie 2015, Primăria Oraşului Cernavodă îi anunţă pe cetăţeni că Avizele de intervenţie în Domeniul Public şi/sau Privat al Oraşului Cernavodă vor fi eliberate de către SC Utilităţi Publice –Gospodăria Comunală SRL, cu sediul din strada Prelungirea Seimeni, nr. 25, Cernavodă. 

    Vă mulţumim pentru întelegere!

    ANUNT 

    In atentia abonatilor SC. UPC SRL

    Va aducem la cunostinta ca abonatii SC. UPC SRL, din urmatoarele scari de bloc, nu pot beneficia de agent termic la parametrii contractuali datorita problemelor la retelele de distributie interioara :
PT 1 :
- Blocul 8 – Coloane vechi si infundate
- Blocul 1 – Coloane vechi si infundate
PT 3 :
- Blocul E7 : Scarile A,B,C – Probleme in subsol
PT 10 :
- Blocul H4 – Coloane vechi in toate apartamente si subsoluri inundate
- Blocul H5 – Coloane vechi si infundate / Subsol insalubru
- Blocul H9 : Scarile A,B – Coloane infundate
- Blocul H12 : A,B – Coloane vechi si infundate in subsol si apartamente / Subsol insalubru
- E1 : Scarile A,B - Coloane neschimbate
- E2 : Scarile A,B,C - Coloane neschimbate
- E3 – Coloane neschimbate / Modificari in instalatiile locatarilor / Subsol insalubru
- D1 : Scarile A,B – Coloane neschimbate in apartamente/ Subsol insalubru
- Blocul 15 – Coloane neschimbate in apartamente
- Blocul 14 - Coloane neschimbate in apartamente
- Blocul 12 : A,B - Coloane neschimbate in apartamente
PT 11
- Blocul E8 : Scara C - Coloana neschimbata pe un palier
- Blocul F2 - Coloane neschimbate in apartamente/ Subsol inundat
- Blocul D2 : Scara B - Coloane neschimbate in apartamente/ Subsol inundat
PT 12 :
- Blocul ANL – Coloane modificate in apartamente de catre locatari
PT 13 :
-Blocul H7 – Coloane vechi colmatate in subsol si apartamente
-Blocul S2 : Scara A,B – Intalatie colmatata in apartamente
PT 14 : Str. Mircea Cel Batran (unele locuinte) – Intalatie dezechilibrata
PT 19 :
-Blocul DS19 – Instalatie invechita
-Blocul DS20 – Instalatie invechita
- Blocul DS21 – Instalatie invechita
- Blocul DS22 – Instalatie invechita
- Blocul DS23 – Instalatie invechita
- Blocul DS24 – Instalatie invechita
- Blocul DS25 – Instalatie invechita, 

    Mentionam ca, in comformitate cu legislatia in vigoare si prevederile contractului de energie termica, punctul de delimitare reprezinta plecarea conductelor pe verticala din subsolul blocului.Conductele verticale apartin locatarilor si reprezinta obligatia acestora de a le inlocui. 
    Rugam abonatii din scarile de bloc enumerate sa intreprinda demersurile necesare pentru remedierea problemelor in instalatiile interioare. 
    
    Conducerea SC UTILITITATI PUBLICE CERNAVODA SRL

    ANUNŢ

    Informam abonatii SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL ca in perioada 29.12.2014 – 07.01.2015 agentul termic primar furnizat de SN”Nuclearelectrica”SA nu respecta parametrii tehnici in concordanta cu temperatura exterioara. 
    Acest fapt influenteaza negativ asigurarea energiei termice si apei calde menajere catre abonatii societatii noastre. 
    Se poarta discutii cu SN”Nuclearelectrica”SA pentru remedierea acestei disfunctionalitati. 

    SC Utilităţi Publice Cernavoda S.R.L.
    Tel.,Fax: (00 4) 0241 487 151
    E-mail: scupcsact@yahoo.ro

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Infrastructură nouă la Cernavodă

        Chiar dacă inundaţiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a oraşului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltorea apei au intrat rapid în program de reabilitare. La sfârşitul acestei săptămâni se va finaliza acţiunea de reabilitare a trotuarelor şi străzilor din oras.
        
Peste 370 de mii de lei au fost investiţi în lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu de reabilitări iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă. Zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program, reabilitarea clădirii Policlinica Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru ca nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinet medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a incă trei clădiri din zonele NORD şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii. 
        
Au fost investiţii 450 de mii de lei în modernizarea uneia dintre arterele principale ale oraşului.  După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecţiunilor, strada Independenţei este aproape complet reabilitată. Acţiunea a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuită întreaga reţea de încălzire şi canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparaţii deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat ultimul strat de binder, iar luni va fi din nou destinată circulaţiei.

 

 

Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com    

Proiectul Faleza Cernavodă prinde contur

    După mulţi ani de demersuri efectuate, în zadar, Primăria deţine primele veşti bune pentru realizarea proiectului de amenajare a falezei din Cernavodă. Proiectul a fost iniţiat încă din 2004, de către primarul Gheorghe Hânsă, însă obstacolele au intervenit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate, amplasată în zona falezei. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, acesta a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. După aproape 10 ani, Compania Natională de Căi Ferate SA a dat acceptul acestui proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale  pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului, către domeniul public al oraşului. Acest pas va permite Administraţiei Publice Cernavodă continuarea demersurilor pentru accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei ca dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, dar şi ca zonă de promedadă pentru locuitorii oraşului. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului. 
    Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre- Marea Neagră pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi în vizită la Cernavodă ieri după amiază. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ACNDM şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini şi a colabora pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi Hotărâri de Guvern, cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACNDM în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare  consolidării digului şi organizării sale pentru promenadă. De asemenea, în cadrul consolidării, va fi proiectat un canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolelor de inundaţii. 
    Primarul oraşului Cernavodă susţine că Administraţia Publică Cernavodă deţine relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, Compania Naţională a Căilor Ferate, dar şi  cu Apele Române.

 

Sorina Popa
Birou de presă
sorinna_p@yahoo.com

 

Romana English
ultimele 3 actualizari
2015
2014
2013
 
  •     Oamenii străzii duşi la adăposturile de iarnă ***
  •     Anunţ ***
  •     ANUNT 

        In atentia abonatilor SC. UPC SRL
    ***
  •     ANUNŢ ***
  •     Reţea nouă de termie la Cernavodă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/01/2015
nr. vizite: 200809
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 26 ianuarie 2015 20:23:21