Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
  

    Primăria Cernavoda vă aduce la cunoștință că, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, implementează proiectul „TEAMP-UP-Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În acest sens, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști la nivelul județului Constanța. 
    Persoanele care doresc să desfășoare activitate de asistent maternal profesionist se pot adresa de luni până joi- orele 8.00-16.30 și vineri orele 8.00- 14.00, Serviciului Management de Caz pentru Copil - Biroul Alternative de tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu, nr. 2, județul Constanța sau la nr. de telefon 0241/488648, persoană de contact doamna Simona Neli Constantinescu. 
    Condițiile necesare pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist prevăzute de legislația actuală sunt :
 Solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
 Solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenți personali și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
 Solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
 Solicitanții trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței ( demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;
 Solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familie din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;
 Solicitanții să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

25.06.2020

De interes
Anunț E-Distribuție Dobrogea

Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparație și întreținere a instalațiilor electrice, vă anunțăm pe această cale că se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum din Cernavoda:
- În data de 30.06.2020 în intervalul orar 09:00-17:00 întrerupere parțială pe străzile: Ioachim Ionașcu,  Prelungirea Seimeni, Viorelelor, Brândușelor, Rovine, Zefirului, Ghioceilor. 
Lucrările ce se vor executa au ca scop creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice oferite clienților și sporirea siguranței în exploatare a instalațiilor electrice.

Anunț E-DISTRIBUȚIE Dobrogea

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparație și întreținere a instalațiilor electrice, vă anunțăm pe această cale că se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum din Cernavoda:
- În data de 22.06.2020 în intervalul orar 09:00-17:00 întrerupere parțială pe străzile: Independenței, Ghe. Doja, Maxim Gorki, Păcii, Ioachim Ionașcu, Seimeni, Prelungirea Seimeni, Viorelelor, Brândușelor, Rovine, Zefirului, Ghioceilor.
- În data de 25.06.2020 în intervalul orar 09:00-17:00 întrerupere parțială cu străzile: Anghel Saligny, Călărași, Cuza Voda, Nicolae Bălcescu.
    Lucrările ce se vor executa au ca scop creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice oferite clienților și sporirea siguranței în exploatare a instalațiilor electrice.

E-Distribuție Dobrogea
E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea parțială a alimentării cu energie electrică  în zilele de:
- 9 iunie 2020, intervalul orar 09:00 - 17:00 - partial pe strazile Unirii, Anghel Saligny, Nicolae Balcescu, Calarasi, Lt. Ioan Musat;
- 10 iunie 2020, intervalul orar 09:00 - 17:00 - partial pe strazile Ioachim Ionascu, Ghioceilor, fdt. Viorelelor, prel Seimeni, Zefirului, Branduselor, Rovine.
Detalii anunt
Ultimele stiri
     

Aparatul de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR achiziționat de Administrația Publică Locală pentru dotarea Spitalului Orășenesc Cernavoda a fost recepționat integral de la furnizor. Valoarea achiziției este de 161.454 lei, sumă alocată de la bugetul local.

Următorul pas este organizarea spațiului de lucru în cadrul laboratorului de analize din spital și autorizarea analizelor.
Aparatul va fi folosit pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor de infecție cu COVID 19 la nivel local, dar și pentru detecția virusurilor și bacteriilor specifice tractului respirator, enterovirusurilor, virusurilor hepatice, detecția HIV, detecția agenților etiologici ai bolilor cu transmitere sexuală, detecția genelor de rezistența bacteriană la antibiotice, diagnostic molecular și monitorizare în neoplazii și leucemii.

Acest echipament este un sistem complex de diagnostic molecular, cu timp de analiză a probelor foarte scurt ce are rolul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite cernavodenilor dar și pacienților din localitățile limitrofe.

24.06.2020

Acțiune de dezinsecție pe 30 iunie 2020

În data de 30.06.2020, Primăria orașului Cernavoda, va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți ( țânțari) începând cu ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice. Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

24 iunie 2020

Începe distribuirea tichetelor sociale pentru Sf. Petru și Pavel.

Primăria orașului Cernavoda, derulează începând cu data de 22.06.2020, ora 09:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL NR. 51/30.01.2020 pentru Sf. Petru și Pavel.
Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete sociale cu următoarele documente în original:
- actul de identitate;
- ultimul cupon de pensie;
- certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Ultimele comunicate de presa
Comunicat de presa
Intrarea Unitatii 1 CNE Cernavoda in programul de oprire planificata incepand cu data de 20 iunie 2020 19 iunie 2020SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata începând cu data de 20.06.2020.
Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în data de 20.06.2020, ora 11:00.
Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare.
Decizia de intrare in oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda a fost amanata fata de perioada initiala prevazuta pentru acest proiect, pe fondul contextului international generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de protectie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei. Decizia intrarii in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie a fost adoptata de Consiliul de Administratie al SNN intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1.
În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe:
 programul de mentenanță preventivă/ corectivă;
 programul de inspecţii;
 programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;
 programul de implementare modificări.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID 19.
 Data publicării, 19 iunie 2020
 

    Societatea Utilități Publice Cernavodă SRL, cu sediul în Cernavodă, Str. Fundătura Viorelelor, nr. 2A, jud. Constanța, vă aduce la cunoștință următoarele: 
    Având în vedere avariile înregistrate în mod frecvent, în anii anteriori, pe traseul conductei de alimentare cu agent termic, cu diametrul de 300 mm, delimitat de PT 14, PT 10 și PT 19, Primăria Orașului Cernavodă și SN Nuclearelectrica SA au decis pentru îmbunătățirea serviciului de furnizare a agentului termic executarea unei lucrări de înlocuire a acestui tronson de conductă. Astfel se vor îmbunătăți parametrii de furnizare a agentului termic începând cu sezonul rece 2020-2021. 
    Ca urmare a executării acestei lucrări, începând cu data de 01.06.2020, vor fi afectați de lipsa apei calde consumatorii racordați la următoarele puncte termice: PT 7, PT 10, PT 18, PT 19, PT 29, PT 30, PT 46, PT 53, PT 84, PT 848, precum și consumatorii racordați din rețeaua de agent primar cuprinși între Str. Mircea cel Batrân și Cartier Columbia.
Data publicării, 21 mai 2020

  
    Primăria orașului Cernavoda anunță proprietarii și deținătorii de terenuri că este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase, fără supravegherea atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune. Pentru a preveni efectele negative ale situațiilor de urgență specifice acestei perioade, considerăm necesară informarea și atenționarea cetățenilor, responsabililor societăților și a asociațiilor agricole care obișnuiesc să dea foc miriștilor și a resturilor de vegetație uscată, fără a urmării procesul arderii, în sensul de prevenire și combatere a practicilor ilegale și dăunătoare mediului și pădurii. Potrivit prevederilor OUG nr.195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protecția mediului, persoanele fizice și juridice au obligația de a nu arde miriștile, stuful, stufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informare în prealabil a serviciilor publice comunitare și pentru situații de urgență (art.94, alin.1, lit.n). 
    Încălcarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice și de la 25000 lei la 50000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96, alin.1, pct.9. din Legea 265/2006.
16.04.2020
Romana English
 
  •    ***
  •       ***
  • Acțiune de dezinsecție pe 30 iunie 2020 ***
  • Începe distribuirea tichetelor sociale pentru Sf. Petru și Pavel.
    ***

  • Cel de-al doilea transport cu europubele a ajuns la Cernavoda
    ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 02/07/2020
nr. vizite: 920585
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 05 iulie 2020 03:30:56