Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
ZIUA ETNIEI TĂTARE DIN ROMÂNIA

    Ziua etniei tătare din România este sărbătorită anual pe 13 Decembrie.  Această zi a fost declarată oficial drept ”Sărbătoarea Etniei Tătare din România” printr-o lege adoptată de Parlamentul României în anul 2006.
    Cu acest prilej, Primarul orașului Cernavoda, Liviu -Cristian Negoiță și Viceprimarul Șerif Cîrjali urează tuturor tătarilor ”La Mulți Ani!”

Pace și bună-înțelegere în suflet!

De interes
Oprire programată și controlată a Unității 2 CNE Cernavoda

    Societatea Națională Nuclearelectrica SA anunță că a adoptat proactiv decizia de a opri programat și controlat Unitatea 2 CNE Cernavoda în seara zilei de 07.12.2017 în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare și control și eventual intervenții punctuale asupra sistemelor Unității 2 în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioada de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanță preventivă.
Efectuarea verificării și intervențiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securităţii nucleare, a personalului de exploatare, populaţiei sau mediului încojurător.

Cosmin Ghiță
Director General

Comunicatul de presă al SNN
ANUNȚ

    Începând cu data de 06.12.2017, ora 900, se vor distribui tichetele sociale pentru persoane vârstnice conform HCL 78/17.03.2016. Sunt invitați să se prezinte la Sediul Direcției de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu actul de identitate și ultimul cupon de pensie, în original.

ANUNȚ Enel Distribuție Dobrogea SA

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor electrice, în data de 14.11.2017 în intervalul orar 09:00 - 16:00, se va întrerupe  alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în localitatea Cernavoda, străzile INDEPENDENȚEI, OITUZ, VASILE ALECSANDRI.

Ultimele stiri
            Începe distracția pe gheață la Cernavoda

    A venit momentul mult așteptat. Începând de maine, 09.12.2017 ora 10:00, la Cernavoda începe dansul pe gheță. Cernavodenii sunt așteptați cu mic, cu mare să se distreze la patinoarul amplasat în fața Primăriei. Programul de funcționare este următorul:
Luni - Joi în intervalul 10:00 – 22:00
Vineri – Duminică în intervalul 10:00 – 00:00 
    Administrația Publică Locală oferă elevilor și studenților cernavodeni gratuitate pentru 1ora/zi/copil în baza prezentării carnetului de elev/student vizat de instituția de învățământ din care face parte. Cei ce doresc să se bucure de gheață mai mult de o oră pe zi vor plăti, la fel ca și adulții suma de 20 lei/60 min. 
    Așadar, începând de maine, cernavodenii sunt așteptați în număr cât mai mare la patinaj!

                    Moș Crăciun sosește la Cernavoda

    Moș Crăciun sosește și în acest an la copiii cernavodeni, încărcat cu pachete cu dulciuri oferite din partea Administrației Publice Locale, anunță Primarul Orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță. 
    Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, începând din data de 12.12.2017, un număr de 4060 de pachete cu dulciuri în valoare de 120.000 lei( fără TVA) vor fi distribuite copiilor înscriși în sistemul de învățământ din orașul Cernavoda, Centrul de zi Recuperare Copii cu Dizabilități, Casa de Cultură, Clubul Sportiv Axiopolis Sport Cernavoda dar și colindătorilor (ansambluri școlare și de tineret). 
    Conform HCL 314/31.10.2017, lista privind repartizarea pachetelor cu dulciuri este următoarea:
- Liceul Teoretic Anghel Saligny – 833 pachete
- Liceul Axiopolis – 520 pachete
- Școala Gimnazială Mircea Eliade – 619 pachete
- Școala Gimnazială Nr.2 – 408 pachete
- Școala Gimnazială Nr. 1 – 523 pachete
- Centrul de zi recuperare copii cu dizabilități – 90 pachete
- Creșa Nr. 1 – 25 pachete
- Creșa Nr.2 – 22 pachete
- Clubul Sportiv Axiopolis Sport Cernavoda – 450 pachete
- Casa de Cultură I.D. Chirescu – 270 pachete
- Colindători – 300 pachete 
    Așadar, tradiția continuă și anul acesta, Moș Crăciun îi vizitează pe copiii cernavodeni cu sacul plin de daruri.

Ziua Națională a României sărbătorită la Cernavoda

    Ziua de 1 decembrie 1918 reprezintă unul din cele mai importante evenimente din istoria României, moment în care la Marea Adunare de la Alba-Iulia fost votată unirea Transilvaniei cu Romania, solicitându-se un singur stat național. 
    De asemenea Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat rezoluția în care este atestată unirea românilor din Transilvania și Banat cu România, rezoluție ce a fost citită la 1 decembrie 1918 de către Vasile Goldiș. 
    Cu acest prilej, vineri 1 decembrie 2017 începând cu ora 09:00 la Cernavoda, în Parcul Central al orașului, va avea loc un ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României. 
    Programul va debuta cu intonarea imnului național al României, urmat de cuvântul domnului Primar, Liviu Cristian Negoiță ce va vorbi despre importanța acestei zile, și slujba religioasă oficiată de către un sobor de preoți din Cernavoda. 
    Un alt moment special al acestui eveniment, este reprezentat de programul oferit de violonistul Oruna Tudor Ștefan, ce va interpreta două cântece patriotice dedicate acestei zile. 
    Ca în fiecare an, în acordurile fanfarei se vor depune coroane și flori la monumentul din Parcul Central al orașului și va avea loc defilarea subunităților militare. 
    Începând cu ora 11:00, cernavodenii sunt invitați să savureze o porție din tradiționala fasole cu cârnați și o cană de vin fiert, oferite din partea Primăriei și a Consiliului Local Cernavoda. 
    La finalul zilei, orașul se va îmbrăca în lumini de sărbătoare, luminițele de Crăciun vor fi aprinse, iar evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un minunat foc de artificii.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • ZIUA ETNIEI TĂTARE DIN ROMÂNIA ***
  •             Începe distracția pe gheață la Cernavoda ***
  •                     Moș Crăciun sosește la Cernavoda ***
  • Ziua Națională a României sărbătorită la Cernavoda ***
  • Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017” ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 15/12/2017
nr. vizite: 588605
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 15 decembrie 2017 21:51:19