Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Primăria a premiat elevii pasionaţi de istoria Oraşului Cernavodă

    Şcoala altfel a reprezentat un prilej pentru autoritatea locală de a implica cei silitori elevi, de clasele V-VIII din cadrul celor patru şcoli din localitate, într-o competiţie de cultură generală. Concursul “Cine ştie, câştigă”, organizat de către Primăria şi Casa de Cultură Cernavodă, a oferit ocazia micilor pasionaţi de istorie şi turism să câştige premii precum: o bicicletă, o cameră foto şi două rucsace, care le vor servi unor călătorii pentru vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. După câteva runde de întrebări de cultură generală şi istoria oraşului, o elevă de clasa a cincea a reuşit să obţină titlul de câştigător al competiţiei, reuşind să obţină şi aprecierile primarului Gheorghe Hânsă, iniţiatorul acestei acţiuni. Micuţa a mărturisit ca a studiat intens istoria oraşului Cernavodă înainte de a participa la acest concurs, iar cunoştiinţele dobândite îi vor servi mai târziu pentru a sprijini promovarea turistică a zonei. De asemenea, câştigătoarea i-a promis edilului că îşi va folosi premiul dobândit(bicicleta) pentru a-l însoţi pe acesta şi pe ceilalţi participanţi la concurs, într-o călătorie prin circuitul turistic al zonei Cernavodă. 
    Concursul organizat în cadrul proiectului “Cernavodă turistică”, a avut scopul de a continua campania de promovare a istoriei arheologice şi tehnologice a oraşului, reprezentând un plan de dezvoltare a oraşului, alături de proiectul cu finanţare europeană “Centrul Naţional de Promovare şi Informare Turistică”.
Deoarece concursul s-a dovedit a fi un real succes, desfăşurat alături de elevi pregătiţi şi preocupaţi de viitorul turistic al zonei, organizatorii vor relua această iniţiativă şi la 1 iunie, când va avea loc o reafirmare a istoriei, iar participanţii îl vor însoţi pe edilul oraşului într-o vizită a circuitului turistic al zonei. 
    Strategia de promovare a turismului în Cernavodă a fost iniţiată în urmă cu doi ani, de cărte primarul Gheorghe Hânsă, în cadrul căreia este vizată reabilitarea patrimoniului cultural şi creearea unor circuite turistice la nivelul oraşului care să permită vizitatorilor să cunoască atracţiile turistice locale.
09.04.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

De interes
În atenţia proprietarilor/chiriaşilor ce deţin spaţii pe strada Dacia, în Centrul Civic al Oraşului Cernavodă

Atribuirea terenurilor cu destinaţia de terasă în zona Centru Civic - strada Dacia se va face numai cu contract de închiriere, pe durata sezonului, respectiv 01.05.2015 – 30.09.2015, cu respectarea Regulamentului de amplasare a teraselor aprobat prin HCL nr. 89/25.03.2013.

Nerespectarea prevederilor Regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 lei.

Detalii anunț

 29 ianuarie 2015

Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
ANUNT PROGRAM DE LUCRU
SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL
IN PERIOADA 11.04.2014 – 13.04.2015

SEDIU:
LUNI 13.04.2015 INCHIS

CASIERII:
11.04.2015 – 13.04.2015 INCHIS

SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada 11 – 13 aprilie 2015, echipa de interventie a societatii va acţiona cu promptitudine, pentru ca toate avariile sau disfuncţionalităţile apărute în sistemul de alimentare cu apă calda si caldura să fie remediate în timp util, iar abonaţii societăţii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.
ECHIPA DE INTERVENTII – Pers. de contact SULIMAN GENGHIZ : 0736.338.096

Tel.,Fax: (00 4) 0241 487 151
E-mail: scupcsact@yahoo.ro

SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL va ureaza:
“ PASTE FERICIT!”

Anunţ scădere penalităţi

    Incepand cu 01 Aprilie 2015 pana la 30 Septembrie 2015, beneficiarii serviciilor de apa calda si caldura care au acumulat datorii la plata facturilor emise de SC UTILITATI PUBLICE SRL, vor fi scutiti partial de plata penalitatilor de intarziere, cf prev art. 1541 din legea 297/2009 privind Codul civil, in urma analizarii solvabilitatii, astfel: 
    - 50% daca achita restanta intr-o singura rata, in perioada mentionata; 
    - 25 % daca achita restanta esalonat, pana la 30 Septembrie 2015 (valabil pentru cei care nu au avut esalonari nerespectate). 
    Scaderea penalitatilor se va face dupa achitarea integral a restantei, in baza unei cereri depusa la sediul SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL

    Secţie nouă de radiologie la Spitalul Orăşenesc din Cernavodă

    Investiţiile curg şi anul acesta la unitatea spitalicească din oraşul Cernavodă. După doi ani prosperi, în care au fost reabilitate şi modernizate secţia de anatomie patologică, laboratorul laboratorul de analize, policlinica şi blocul operator, spitalul a deschis porţile unei noi secţii de radiologie. Unitatea se mândreşte cu o achiziţie de peste 30 de mii de euro, din bugetul local, privind dotarea secţiei cu un aparat radiologic de ultimă generaţie din Germania, care deţine o capacitate de fiabilitate foarte mare. Calitatea aparaturii va permite să servească în permanenţă Unitatea de Primiri Urgenţe, pacienţii internaţi în secţiile unităţii care necesită investigaţii medicale, dar şi celor din afara unităţii, care pot beneficia contra cost de aceste servicii. Echipamentul oferă servicii de radiologie completă (radiografie şi radioscopie), de care pot beneficia atât cetăţenii din Cernavodă, cât şi cei din localităţile limitrofe. Această investiţie poate produce o creştere a veniturilor proprii ale unităţii, totodată o serie de beneficii pentru locuitorii oraşului, care nu vor mai fi nevoiţi să obţină astfel de servicii medicale în alte oraşe. 
    În perioada 2012-2014, Spitalul Orăşenesc Cernavodă a beneficiat de investiţii de peste 7 miliarde vechi (achiziţii echipamente medicale, reabilitări şi sterilizări, etc.) care au produs atât o creştere a calităţii serviciilor medicale, cât şi a veniturilor proprii ale unităţii cu peste 30 la sută. 
    Administraţia Spitalului Cernavodă se mândreşte şi cu o creştere a efectivului de cadre medicale. În ultimele săptămâni, şase medici din Constanţa s-au alăturat unităţii, pe secţiile pediatrie, chirurgie, laborator de analize medicale, morga, iar ambulatoriul beneficiază în prezent de serviciile unui medic cardiolog şi ale unui medic psihiatru.
25.03.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Oraşul Cernavodă prinde din nou viaţă, după necazurile produse de inundaţii

 “Ceea ce nu te doboară te face mai puternic”. Se poate spune şi despre oraşul Cernavodă, care se află în amplu program de reabilitare, după puternicele inundaţii din 30 iunie 2013. În ultimele cinci zile, echipele Primăriei, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabile şi în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi şi din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor şi au reabilitat reţele termice afectate. Aceste lucrări se desfăşoară şi în present, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii. Viitura puternică a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, şi a distrus în calea sa reţele întregi de canalizare şi termie aflate în lucru. Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, în infrasctructură. Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi în urma craterelor produse în carosabile, în lurările pentru utilităţi afectate şi la apoximativ 30 de mii au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul din zidurile de sprijin ale oraşului. Din fericire, acest episod va trece uşor în domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în present toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun final proiectele aflate în lucru şi de asemenea va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen. 
                Comercianţii de pe Centru îşi vor amplasa gratis terasele şi tonetele pe aleea pietonală. Având în vedere lipsa fondurile insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul  Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea acestora de taxe de amplasare a teraselor pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii. Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianţi, pentru a-şi recupera o bună parte din pagubele suferite după inundaţii. Asfel că, agenţii economici vor amplasa, fără taxe, terasele şi tonetele, pe parcursul întregii veri. 
                 Primăria Cernavodă va oferi sprijin Comunei Rasova. Natura nu s-a dezlănţuit doar la Cernavodă, ci şi la Rasova. Craterele adânci de peste 4 metri, produse de viitură în drumurile comunei, i-au adus la disperare pe localnici dar şi pe primarul Mihalache Neamţu. Impresionat de situaţia gravă din această localitate, edilul Gheorghe Hânsă a sosit, în urmă cu două zile, alături de prefectul Eugen Bola, la Rasova. În cadrul vizitei, primarul oraşului Cernavodă şi-a exprimat în faţa primarului comunei Rasova, disponibilitatea de a-l sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare.

 

Joi, 04.07.2013
Sorina Popa

Pachete pentru pensionarii din Cernavodă

           Vara aceasta mesele pensionarilor cernavodeni vor fi  mai bogate. Sfinţii Pentru şi Pavel vor fi sărbătoriţi aşa cum se cuvine, deoarece Primăria va oferi săptămâna aceasta ajutoare alimentare pentru 1338 de bătrâni cu venituri mici din Cernavodă. Pachetele conţin alimente în valoare de 40 de lei(1kg de zahăr,1kg de făină,1 kg de orez, 1 l de ulei şi un pui), iar beneficiari vor fi 1289 de persoane cu pensii mai mici de 600 de lei şi persoane cu handicap, şi 49 de persoanele asistate social care au vârste de minim 60 de ani. Beneficiarii sunt aşteptaţi azi şi mâine, între orele 08:00 şi 16:00, la sediul fostei Case a Pionierului, cu actul de identitate, pentru a-şi ridica pachetul alimentar. Acţiunea face parte din iniţiativa edilului Gheorghe Hânsă, de a oferi persoanelor vârstnice cu venituri mici ajutoare alimentare de 6 ori pe an.

 

 

 

Miercuri, 26.06.2013
Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com

Romana English
 
 • Primăria a premiat elevii pasionaţi de istoria Oraşului Cernavodă ***
 • ANUNT PROGRAM DE LUCRU
  SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL
  IN PERIOADA 11.04.2014 – 13.04.2015
  ***
 • Anunţ scădere penalităţi ***
 •     Secţie nouă de radiologie la Spitalul Orăşenesc din Cernavodă ***
 •     Primul puţ de apă pentru situaţii de urgenţă la Cernavodă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 17/04/2015
nr. vizite: 227679
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 19 aprilie 2015 02:32:27