Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
”Românii au talent” în județul Constanța 

    Cu bucurie vă anunțăm că în perioada iunie-iulie 2017 echipa ”Românii au talent” va veni în județul Constanța în căutarea talentelor românești. Echipa își dorește ca sezonul al 8-lea să fie cel puțin la fel de impresionant ca cele de până acum, de aceea caută să cunoască cât mai mulți oameni deosebiți și talentați pe care să îi ajute să fie văzuți și apreciați. Imaginați-vă că cel mai talentat român poate fi chiar lângă dumneavoastră!     
    Relații și înscrieri la tel: 0744.832.275.

De interes
Program de lucru SC Utilități Publice Cernavoda SRL
SC Utilități Publice Cernavoda SRL anunță abonații că în data de 1 mai 2017 atât sediul societății cât și casieriile vor fi închise.
Competiție de idei în domeniul ”clean technology”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură în calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate KIC invită tinerii să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției de idei ClimateLaunchPad, care va avea loc în Cipru, în luna octombrie 2017.
Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.
Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchPad - cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de CLIMATE KIC şi organizată în România de către CCIA Timiş.
Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.
Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.
Anul acesta au intrat în competiție peste 30 de țări.
Cele mai bune idei vor fi selectate iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, la Timișoara, la sediul CCIAT, în perioada 19 – 20
iunie 2017. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).
Finala naţională ClimateLaunchPad va avea loc în data de 22 august 2017, iar top 3 idei naţionale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre în finala din Cipru.
Aplicaţia este deschisă, iar termenul limită este 28 mai 2017.

Detalii despre posibilitatea de acces la program:
www.climatelaunchpad.org
www.climate-kic.org
Persoană de contact: Cosmina Mirea, tel. +40-372-185284, e-mail:
cmirea@cciat.ro.
Social media
Facebook
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/Climate Launchpad Romania 2017

Angajări

    Societatea Comercială Alfa Ilie SRL, cu sediul în Constanța, str. Pandurului nr. 48, tel/fax 0241680819, mobil 0729676777, face angajări în domeniul construcțiilor. Firma angajează, cu contract de muncă permanent persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani, pentru meseriile: zidar, zugrav, dulgher, faianțar, rigipsar, tâmplar, instalator sanitar, lăcătuș confecții metalice, sudor, muncitor necalificat. Se asigură cazare pentru persoanele care locuiesc la o distanță mai mare de 50 km de Constanța. Firma suportă jumătate din abonamentul de transport pentru persoanele care locuiesc la mai mult de 30 km de Constanța.
Relații la tel. 0241680819, mobil 0729676777, de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00, sâmbăta între orele 8:00 și 13:00.

Ultimele stiri
 

Primarul orașului Cernavoda, domnul Liviu-Cristian Negoiță urează tuturor cernavodenilor Paște fericit alături de cei dragi!

Depunerea dosarelor pentru obținerea unei locuințe de tip ANL

Primăria orașului Cernavoda reamintește persoanelor interesate că în perioada 15 martie -15 aprilie 2017 se primesc cereri pentru locuințe ANL.
Cererile, completate conform modelului aprobat prin 
HCL 232/2016, anexa 4 vor fi însoțite de documentele prevăzute în Anexa nr. 2 la HCL nr. 232/31.10.2016 și depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni.
Relații suplimentare puteți obține la tel: 0241 487176

Locuințe noi pentru 52 de familii din orașul Cernavoda 

    Începând de astăzi, 24 martie 2017, 52 de familii din orașul Cernavoda au o locuință nouă. Spațiile locative sunt situate în strada Salciei din Cernavoda, în fostul cămin de nefamiliști, construcție ce a fost reabilitată, recompartimentată și amenajată ca bloc de locuințe. Clădirea cuprinde un număr de 9 garsoniere și 45 de apartamente, cu baie proprie. 
    Începând cu ora 9:30, în sala Casei de cultură I.D. Chirescu, beneficiarii de locuințe sociale repartizate prin HCL nr. 43/2017 au semnat atât contractele de închiriere pentru noile locuințe, cât și contractele pentru furnizarea serviciilor de termoficare și colectare a gunoiului menajer. 
    Noii locatari, împreună cu primarul orașului, dl. Liviu-Cristian Negoiță, viceprimarul orașului dl. Cîrjali Șerif și alți reprezentanți ai administrației publice locale, s-au deplasat la blocul de locuințe, unde, după inaugurare, au intrat în posesia apartamentelor în care se vor putea muta începând chiar de astăzi.

Cernavoda, 24 martie 2017

Ultimele comunicate de presa
Deschidere totală pentru cooperarea transfrontalieră România-Bulgaria

    La începutul săptămânii, Primăria orașului Cernavoda a fost gazda a două întâlniri cu caracter lucrativ, pentru restartarea parteneriatelor Româno-Bulgare, a relațiilor tradiționale și respectiv pentru realizarea de noi parteneriate între Cernavoda și comunitățile locale asemănătoare din nordul Bulgariei. 
    Prima întânire, la care au fost prezenți reprezentanții primăriei Shabla și ai Fundației PROJECTA, s-a axat pe continuarea parteneriatului existent, știind că INTERREG RO-BG a respins toate proiectele depuse în sesiune a II-a și lansează a III-a sesiune de proiecte. Primăria orașului Cernavoda, reprezentată de domnul Primar Liviu-Cristian Negoiță, domnul Viceprimar Șerf Cîrjali și Doamna Laura Nicolescu - șef Serviciu Strategie și Proiecte, a expus principalele proiecte locale, precum și obiectivele posibil de atins cu finanțare INTERREG având în vedere că nivelul resurselor va fi mai scăzut (se preferă finanțare de până la 750.000 Euro/partener). Delegația de la Shabla compusă din Peter Atanasov, Șef Serviciu Programe și Dezvoltare Economică și Alexandra Pavlova – președinte Fundația PROJECTA a agreat depunerea unui proiect comun pentru reabilitarea unei clădiri și transformarea în anexă a Muzeului de istorie și arheologie ”Axiopolis” Cernavoda. Primăria orașului Cernavoda a demarat pregătirile pentru depunerea cererii de finanțare și a documentelor ce vor face obiectul unor hotărâri de consiliu, necesar a fi adoptate la începutul lunii mai. 
    Cel de-al doilea eveniment a fost reprezentat de vizita unei delegații din orașul Kozlodui formată din doamna Primar Marinela Nikolova și domnul Viceprimar Yurik Marinov, în data de 11 aprilie 2017. Vizita a avut în vedere similaritățile celor două orașe: număr de locuitori, grad de dezvoltare, existența unei centrale nucleare, nivel local de inițiativă publică și faptul că primarii celor două orașe se află la primul mandat. Pe parcursul zilei au fost vizitate obiective locale (Centrala nucleară, Gara fluvială, Muzeul ”Axiopolis”) și Primăria orașului Cernavoda. În urma discuțiilor au rezultat mai multe concluzii: necesitatea asocierii orașelor ”nucleare” din România, Bulgaria, Serbia și din alte țări europene, dezvoltarea de proiecte comune, utilizarea oportunităților cum sunt porturile dunărene și industria energetică, crearea unei punți de legătură între comunități la nivelul cetățenilor, tinerilor și copiilor, firmelor și instituțiilor și nu în ultimul rând al administrațiilor publice locale.
Cernavoda, 13 aprilie 2017

Suspecți de tâlhărie, depistați și reținuți cu ajutorul Poliției Locale Cernavoda

    În data de 26/02/2017, în jurul orelor 8:30, polițiștii locali din cadrul Compartimentului     Ordine, Liniște Publică, Circulație Rutieră au fost sesizați de către ofițerul de serviciu al Poliției orașului Cernavoda, cu privire la faptul că anumite persoane, suspectate de săvârșirea unor fapte penale, se sustrag audierilor. Astfel, în urma verificărilor efectuate în teren, polițiștii locali au depistat pe raza orașului Cernavoda pe numiții I.N.G și C.V., care au fost predați lucrătorilor din cadrul Poliției orașului Cernavoda, în vederea continuării cercetărilor. 
    Precizăm faptul că persoanele menționate mai sus sunt suspecte de comiterea infracțiunii de tâlhărie în data de 24/02/2017.

Cernavoda, 27 februarie 2017

Focare de gripă aviară în județul Constanța
    În urma informării primite de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor Constanța, în localitatea Almalău, comuna Ostrov s-au confirmat două focare de influență aviară H5N8 HPAI la păsările domestice. 
    Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de păsări domestice, Primăria Cernavoda anunță deținătorii de păsări de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări. 
    Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate păsările din gospodării să fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, iar palmipedele (gâște, rațe, etc.) să nu aibă acces la luciul de apă. De asemenea, hrănirea și adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice. 
    Mișcarea păsărilor, circulația sau transportul acestora trebuie făcută sub supraveghere sanitar veterinară, în localitățile care nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare. Orice suspiciune de boală la păsări sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu precum și la DSVSA Constanța. 
    Specialiștii recomandă să nu se atingă păsările moarte fără mănușă și să se respecte indicațiile medicului veterinar sau ale medicului de familie, după caz. 
    Virusul gripei aviare este foarte sensibil la temperatură și poate fi distrus în 2-10 minute, la temperaturi de peste 60-70°C. Păsările, ouăle și alte produse din pasăre preparate termic pot fi întrebuințate în hrană fără nicio problemă. 
    La om, virusul se poate transmite dacă acesta intră în contact direct cu pasărea infectată, sau în situația în care consumă carne insuficient preparată.
Romana English
 
  • ”Românii au talent” în județul Constanța  ***
  •   ***
  • Depunerea dosarelor pentru obținerea unei locuințe de tip ANL ***
  • Locuințe noi pentru 52 de familii din orașul Cernavoda  ***
  • Depunerea dosarelor pentru locuințe de tip ANL ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 27/04/2017
nr. vizite: 504577
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
joi, 27 aprilie 2017 15:52:41