Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
ANUNȚ
În atenția abonaților SC Utilități Publice Cernavoda SRL

    Aducem la cunoștință debitorilor care nu au dat curs somațiilor pentru debranșare că vom continua această acțiune. 
    Deoarece debitorii acţionaţi în instanţă şi aflaţi în executare silită, conform listei anexate nu ne-au contactat în vederea debranşării de la utilităţi, vom debranşa întreaga scară de bloc până la achitarea integrală a debitelor.
    Debitorii care nu au permis accesul în locuință pentru debranșare sau au refuzat debranșarea, vor fi sancționați contravenţional cu amendă de la 500 la 1000 lei în baza prevederilor Legilor 51/2006 și 325/2006

  
Conducerea
S.C. Utilitati Publice Cernavoda S.R.L.

Lista debitorilor care nu au permis debranșarea

De interes
Anunț privind intenția de elaborare Plan Urbanistic Zonal
- Lot I - Orașul Cernavoda - Zona Dealul Sofia, str. Petru Rareș
- Lot II - Orașul Cernavoda - Zona Columbia, Drum de Centură
Detalii anunț și Calendarul de informare și consultare a publicului
În atenţia proprietarilor/chiriaşilor ce deţin spaţii pe strada Dacia, în Centrul Civic al Oraşului Cernavodă

Atribuirea terenurilor cu destinaţia de terasă în zona Centru Civic - strada Dacia se va face numai cu contract de închiriere, pe durata sezonului, respectiv 01.05.2015 – 30.09.2015, cu respectarea Regulamentului de amplasare a teraselor aprobat prin HCL nr. 89/25.03.2013.

Nerespectarea prevederilor Regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 lei.

Detalii anunț

 29 ianuarie 2015

Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Oraşul Cernavodă comemorează Eroii Neamului Românesc

    Cetăţenii cernavodeni sunt invitaţi, joi 21 Mai 2015, să participe, alături de oficialităţile Administraţiei Locale, la ceremonialul militar şi religios dedicat “Zilei Eroilor Neamului”. Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor din Parcul Central al oraşului, începând cu orele 10:30, odată cu sosirea subunităţilor de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali, care vor defila însoţiţi de acordurile Fanfarei Axiopolis. După intonarea Imnului de Stat, edilul oraşului Gheorghe Hânsă va deschide ceremonialul cu un discurs istoric care va marca însemnătatea acestei zile dar şi a jertfei celor căzuţi pe front pentru a oferi posibilitatea românilor de azi de a gândi liber. Discursul va fi continuat şi de alte personalităţi locale, veterani de război şi profesori. Eroii Neamului vor fi pomeniţi şi în cadrul unui ceremonial religios oficiat de către un sobor de preoţi. În memoria celor jertfiţi, vor fi depuse zeci de coroane de flori, la monumentul din Parcul Central, de către reprezentanţi ai Primăriei, a Consiliului Local, a partidelor politice, a unităţilor militare, a organizaţiilor non-guvernamentale, a agenţilor economici, dar şi a grupurilor de elevi. Evenimentul va culmina cu momentul mult aşteptat de către cetăţeni: defilarea subunităţilor militare, însoţită de acordurile Fanfarei Copiilor “Axiopolis”.
21.05.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
Sorinna_p@yahoo.com

ANUNŢ

În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL

    Având în vedere acumularea de debite mari la plata facturilor emise de către SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL pentru serviciile furnizate, începând cu data de 04.05.2015 a început acţiunea de debranşare a debitorilor cu datorii mai vechi de 45 zile, in conformitate cu prevederile art. 38, alin. 1, lit. a) şi c) din Legea 325/2006. 
    Debitorii care nu vor permite accesul în locuinţe în vederea debranşării vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 500 la 1000 lei, în baza prevederilor art. 47, alin. 1, lit a) din Legea 51/2006. 
    Concomitent cu acţiunea de debranşare, se vor întocmi dosare de recuperare a debitelor, conform prevederilor art. 42, alin. 11 din Legea 51/2006, pentru abonaţii care nu achită sau nu încheie angajament de eşalonare pentru plata datoriilor.

Tel/Fax: 0241-487 151 E-mail: scupcsact@yahoo.ro

Conducerea
SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL

ANUNŢ

Primarul Gheorghe Hânsă îi invită, joi orelele 17:00, pe platoul din cartierul TRUST, pe locatarii blocurilor B1,B2,F1şi F2 de pe strada Panait Cerna, la o dezbatere publică împreună cu reprezentanţii Administraţiei Publice Locale. Tema de discuţii va fi noua destinaţie pe care o vor alege locatarii pentru platoul dintre blocurile din zona Trust, programat pentru reabilitările care vor avea loc în următoarea perioadă. Programul de reabilitare al zonei, prevede două posibilităţi de schimbare a formei acelui platou: fie parcare utilă locatarilor, fie piaţetă prevăzută cu mobilier urban, loc de promenadă, loc de joacă şi fântână arteziană. În cadrul întâlnirii, edilul îi va ruga pe cetăţenii din zonă să îşi exprime liber destinaţia dorită pentru platoul din zona Trust, şi vor fi rugaţi să completeze un chestionar în acest sens. În urma opţiunilor liber exprimate de către locatarii din zonă, Primăria Cernavodă va stabili noua destinaţie (cu majoritate de voturi) a platoului, pentru a putea demara lucrările.
06.05.2015
Sorina Popa
Birou Relaţii Publice

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Oraşul Cernavodă prinde din nou viaţă, după necazurile produse de inundaţii

 “Ceea ce nu te doboară te face mai puternic”. Se poate spune şi despre oraşul Cernavodă, care se află în amplu program de reabilitare, după puternicele inundaţii din 30 iunie 2013. În ultimele cinci zile, echipele Primăriei, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabile şi în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi şi din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor şi au reabilitat reţele termice afectate. Aceste lucrări se desfăşoară şi în present, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii. Viitura puternică a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, şi a distrus în calea sa reţele întregi de canalizare şi termie aflate în lucru. Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, în infrasctructură. Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi în urma craterelor produse în carosabile, în lurările pentru utilităţi afectate şi la apoximativ 30 de mii au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul din zidurile de sprijin ale oraşului. Din fericire, acest episod va trece uşor în domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în present toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun final proiectele aflate în lucru şi de asemenea va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen. 
                Comercianţii de pe Centru îşi vor amplasa gratis terasele şi tonetele pe aleea pietonală. Având în vedere lipsa fondurile insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul  Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea acestora de taxe de amplasare a teraselor pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii. Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianţi, pentru a-şi recupera o bună parte din pagubele suferite după inundaţii. Asfel că, agenţii economici vor amplasa, fără taxe, terasele şi tonetele, pe parcursul întregii veri. 
                 Primăria Cernavodă va oferi sprijin Comunei Rasova. Natura nu s-a dezlănţuit doar la Cernavodă, ci şi la Rasova. Craterele adânci de peste 4 metri, produse de viitură în drumurile comunei, i-au adus la disperare pe localnici dar şi pe primarul Mihalache Neamţu. Impresionat de situaţia gravă din această localitate, edilul Gheorghe Hânsă a sosit, în urmă cu două zile, alături de prefectul Eugen Bola, la Rasova. În cadrul vizitei, primarul oraşului Cernavodă şi-a exprimat în faţa primarului comunei Rasova, disponibilitatea de a-l sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare.

 

Joi, 04.07.2013
Sorina Popa

Pachete pentru pensionarii din Cernavodă

           Vara aceasta mesele pensionarilor cernavodeni vor fi  mai bogate. Sfinţii Pentru şi Pavel vor fi sărbătoriţi aşa cum se cuvine, deoarece Primăria va oferi săptămâna aceasta ajutoare alimentare pentru 1338 de bătrâni cu venituri mici din Cernavodă. Pachetele conţin alimente în valoare de 40 de lei(1kg de zahăr,1kg de făină,1 kg de orez, 1 l de ulei şi un pui), iar beneficiari vor fi 1289 de persoane cu pensii mai mici de 600 de lei şi persoane cu handicap, şi 49 de persoanele asistate social care au vârste de minim 60 de ani. Beneficiarii sunt aşteptaţi azi şi mâine, între orele 08:00 şi 16:00, la sediul fostei Case a Pionierului, cu actul de identitate, pentru a-şi ridica pachetul alimentar. Acţiunea face parte din iniţiativa edilului Gheorghe Hânsă, de a oferi persoanelor vârstnice cu venituri mici ajutoare alimentare de 6 ori pe an.

 

 

 

Miercuri, 26.06.2013
Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com

Romana English
 
 • ANUNȚ
  În atenția abonaților SC Utilități Publice Cernavoda SRL
  ***
 •     Oraşul Cernavodă comemorează Eroii Neamului Românesc ***
 • ANUNŢ

  În atenţia abonaţilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL
  ***
 • ANUNŢ ***
 • PRIMĂRIA ORAŞULUI CERNAVODA, CONSILIUL LOCAL si CASA DE CULTURĂ “I.D.CHIRESCU"
  ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 22/05/2015
nr. vizite: 239309
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 24 mai 2015 13:56:58