Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA

    Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștință publică faptul că Registrul electoral permanent poate fi consultat de către alegători la sediul Primăriei Cernavoda, în fiecare zi lucrătoare, între orele 14:00-16:00.
    Deasemenea, pot fi verificate de către alegători și Listele electorale permanente și cele complementare în același interval de timp. 
    Întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrisurilor greșite și a oricăror erori din liste se fac în scris și se depun la Centrul de informare pentru cetățeni, în atenția primarului.

Anunț privind consultarea Registrului Electoral
Anunț privind Listele electorale permanente
Anunț privind Listele electorale complementare

De interes
ANUNȚ
    Vă informăm că în data de 21/05/2018, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul localității pentru combaterea insectelor de disconfort adulți (țânțari).
    Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, 24 de ore din momentul aplicării.
Lucrarea se va efectua - terestru
Produsul folosit - K-OTHRINE PROFI EC 250
Data aplicării - 21/05/2018
Durata aplicării - 4 ore, începând cu ora 21:00
    Proprietarii de albine sunt rugați să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.
    Deasemenea, pe perioada de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.
    Relații suplimentare la tel 02410487122.
Detalii anunț
ANUNȚ
    Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile (ploaie), acțiunea de aplicare tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort - țânțari, preconizată a se desfășura în data de 10/05/2018, ora 21:00, se va amâna la o dată viitoare, care va fi aleasă în funcție de condițiile atmosferice.
ANUNȚ în atenția proprietarilor de albine

    Vă informăm că în perioada 12-14 mai 2018, se vor efectua tratamente fito-saniare în livadă, la fosta Fermă 3, pomicola limitrofă a orașului pe o suprafață de 2,5 ha și una de 8 ha. Produsele fito-sanitare sunt toxice pentru albine, păsări și om.
Lucrarea se va efectua - terestru
Produsul folosit - Insecto-fungicide
Agregatul folosit - tractor U650+mașină de stropit
Data începerii - 12 mai 2018
Data terminării - 14 mai 2018
    Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Detalii anunț
Ultimele stiri
ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC

    Pentru remedierea unei avarii pe magistrala de termoficare urbană pe str. A. Saligny, C.N.E. Cernavoda va întrerupe furnizarea agentului termic în zona centrală și cartier Columbia în data de 15 mai 2018, între orele 8:00 și 16:00.

Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din CernavodaPrimarul orașului Cernavoda, Liviu – Cristian Negoiță a semnat ieri 08.05.2018 împreună cu reprezentantul MDRAP alte două contracte finanțate din bugetul MDRAP, respectiv contractul pentru”Reabilitare și personalizare curte și Grădinița Nr. 3, str. George Coșbuc ”, din orașul Cernavodă, în valoare de 996.842,00 lei și contractul în valoare de 350.648,03 lei pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2, str. Mihail Sadoveanu nr 7 în vederea creșterii eficienței energetice”.
Obiectivul de investiții ”Reabilitare și personalizare curte și Grădinița Nr. 3, str. George Coșbuc” cuprinde lucrări precum: reabilitarea termică a clădirii, amenajarea și personalizarea curții gradiniței, izolarea termică a pereților exteriori, înlocuire tâmplarie exterioară și interioare , termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea ușilor de acces în clădire, înlocuirea coloanelor de distribuție inclusiv termoizolarea din subsol, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, înlocuirea corpurilor de încălzire, precum și dotări interioare.
Obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2 , str. Mihail Sadoveanu nr. 7 în vederea creșterii eficienței energetice” cuprinde lucrări precum: consolidarea și reabilitarea termică a clădirii, izolarea termică a pereților exteriori, montare tâmplarie exterioară performantă energetic, , înlocuirea ușilor de acces , inlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, montarea corpurilor de iluminat cu consum redus de energie, inlocuirea corpurilor de încălzire, dar și dotări interioare.
Banii pentru aceste obiective de investiții au fost alocați în baza Ordinului 3420/2017 al viceprim-ministrului ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

            PLATFORME GOSPODĂREȘTI SUBTERANE, 
                                CU SISTEM HIDRAULIC

Au sosit la Cernavoda cele 10 platforme subterane cu sistem hidraulic. Locațiile în care acestea urmează să fie amplasate coincid cu locațiile în care sunt amplasate în prezent o parte din containerele clasice.
Acest proiect, respectiv ”Amenajarea unui număr de 10 platforme gospodărești subterane cu sistem hidraulic în orașul Cernavoda” vine în sprijinul cetățenilor prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curațenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile iar gunoiul este colectat de operatorul de salubritate prin ridicarea containerelor cu o instalație hidraulică, la nivelul solului. Mai exact, deșeurile menajere sunt depozitate sub pământ, igienic și fără să ocupe spațiu.
Platformele sunt compuse din două părți: partea subterană în care este prevăzută cuva de beton, impermeabilă, cu structură metalică elevatoare, în care se amplasează 4 containere de colectare deșeuri , și o parte supraterană, adică platformă metalică prevăzută cu 4 coșuri de inserție deșeuri, confecționate din inox și prevăzute cu sistem de rabatare a capacului.
De menționat este faptul că, autoritatea publică locală intenționează ca în timp, să înlocuiască toate containerele clasice de colectare (containere în țarcuri metalice) cu platforme subterane. Din acest motiv, în anumite zone din oraș se va păstra încă sistemul clasic de colectare.
Următorul pas este montarea celor 10 containere subterane cu sistem hidraulic în locațiile deja amenajate și darea în folosință către cetățeni.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
 • ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA ***
 • ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC ***
 • Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din Cernavoda ***
 •             PLATFORME GOSPODĂREȘTI SUBTERANE, 
                                  CU SISTEM HIDRAULIC
  ***
 • Primarul orașului Cernavoda a obținut sprijin financiar de la Guvern pentru cele două străzi surpate

  ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 22/05/2018
nr. vizite: 653626
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
miercuri, 23 mai 2018 07:53:00