Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017”

    Vă informăm că Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017” va avea loc la Unitatea 1, la data de 27.11.2017, între orele 14:00 – 18:00. 
    Obiectivul de ansamblu al exercițiului este pregătirea și antrenarea personalului centralei pentru dezvoltarea capabilității de a inteprinde acțiunile necesare în cazul unui eveniment radiologic combinat un eveniment medical și un incendiu. 
    Autoritățile publice județene și naționale nu vor fi implicate efectiv în exercițiu, fiind doar notificate în diverse etape ale exercițiului.

De interes
ANUNȚ Enel Distribuție Dobrogea SA

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor electrice, în data de 14.11.2017 în intervalul orar 09:00 - 16:00, se va întrerupe  alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate în localitatea Cernavoda, străzile INDEPENDENȚEI, OITUZ, VASILE ALECSANDRI.

ÎN ATENȚIA BENEFICIARILOR DE AJUTOR SOCIAL

    În perioada 03.11 – 07.11.2017, beneficiarii de ajutor social sunt rugați să se prezinte la casieria Primăriei din Strada Dacia nr. 5 (sediul Poliției Locale), în vederea ridicării banilor pentru încălzirea locuinței cu lemne pentru sezonul rece 2017-2018.

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE GARAJE

Primaria Orasului Cernavoda înştiinţează pe toţi deţinătorii garajelor cărora le expiră contractele de închiriere teren garaj cu data de 31.12.2017, să solicite în scris pâna pe data de 30.11.2017, către Primaria Oraşului Cernavoda–Centrul de Informare Cetăţeni, dacă mai doresc prelungirea contractelor de închiriere teren garaj. În cazul în care nu se face solicitare scrisă pentru reînoirea contractului cu cel puţin 30 de zile înaintea expirării acestuia care este clauză în contractul de închiriere, acesta nu se va mai prelungi cu o perioadă nouă de derulare.
Totodată chiriaşii garajelor sunt invitaţi să ridice actul adiţional de la compartimentul cadastru pentru actele adiţionale a căror perioadă de derulare este 01.01.2017-31.12.2017.
Persoana de contact doamnă Cioară Mirela. Detalii anunț

Ultimele stiri
Festivalul internațional de muzică corală I.D. Chirescu

    În perioada 18-19 noiembrie 2017 are loc la Cernavoda”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” aflat la cea de-a XXXVI-a ediție.
Este un festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan Dumitru Chirescu, și reunește an de an ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura pe două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 18 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin Și Elena”, duminică 19 noimebrie de la orele 16:00.
SECȚIUNEA LAICĂ, 18.noiembrie .2017, ORELE:16:00, SALA DE SPECTACOLE A CASEI DE CULTURĂ “ I.D.CHIRESCU”
1. Corul de copii “Minisong I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Rosca Doina Mihaela
2. Corul mixt “I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Balanica Manuel
3. Corul mixt “Sedyanka” Silistra Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
4. Corul mixt “Preot Ion Ionescu”- Topoloveni - Dirijor :Preot Ion Isăroiu
5. Grupul coral “Arpeggio & Roua” - Dirijor : Vasilică Amuza
6. Corul mixt “Plai Întorsurean”- Întorsura Buzaului - Dirijor : Tatiana Teacă
7. Corala Barbateasca Ortodoxă “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor : Arhidiacon Lector Dr. Iulian Dumitru
SECȚIUNEA RELIGIOASĂ 19 noiembrie2017, ORELE:16:00, BISERICA “SF. ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA”
1. Corul de copii “Minisong I.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Rosca Doina Mihaela
2. Corul mixt “i.D.Chirescu” Cernavoda - Dirijor: Balanica Manuel
3. Corul mixt “Sedyanka” Silistra Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
4. Corul mixt “Camerata Danubii”- Călărași - Dirijor: Diana Vieru Burlescu
5. Grupul coral “Arpeggio & Roua”Dirijor : Vasilică Amuza
6. Corul mixt “Plai Întorsurean”- Întorsura Buzăului - Dirijor : Tatiana Teacă
7. Corul mixt “Trison” Brăila - Dirijori : Prof. Marcica și Ștefan Lupu
8. Corala Bărbătească Ortodoxă “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor : Arhidiacon Lector Dr. Iulian Dumitru
9. Grupul Bizantin “Sf. Ierarh Vasile cel Mare” al Arhiepiscopiei Tomisului Dirijor : Drd. Marian Bostan
10. Corul “Mihail Vulpescu” al Protoeriei Călărași și Corala Bărbătească “Teodoxa” a Arhiepiscopiei Tomisului - Dirijor :Asistent Universitar Doctor, Valeriu Croitoru
11. Corul “Preludiu” București - Dirijor : Voicu Enăchescu
Această frumoasă manifestare artistică aduce anual bucurie și pace sufletească în inimile cernavodenilor.

25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMÂNE

    Azi la Cernavodă, într-o atmosferă deosebită, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române.     
    La ceremonialul militar - religios au participat primarul Liviu-Cristian Negoiță, viceprimarul Șerif Cîrjali, consilieri locali, reprezentanți ai unităților militare din zonă (jandarmi, pompieri, polițiști), cadre militare în rezervă și în retragere precum și reprezentanți ai unor societăți din oraș. 
    Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, urmat de cuvântul de deschidere al primarului orașului Cernavoda, slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, depunerea de coroane de flori dar și defilarea subunităților militare în acorduri de fanfară. 
    Ca în fiecare an, la monumentul eroilor au depus flori și elevi din cadrul instituțiilor locale de învățământ 
    Sărbătoarea s-a încheiat cu proiecția filmului istoric ”Noi, cei din linia întâi” regizat de Sergiu Nicolaescu, la sala de spectacole a Casei de cultură I.D. Chirescu.

ZIUA ARMATEI ROMÂNE

    Mâine, 25 octombrie 2017, ca în fiecare an, la Cernavoda se sărbătorește Ziua Armatei Române. 
    Această sărbătoare este strâns legată de generalul Gheorghe Avramescu, care în data de 25 octombrie 1944 a decis să pornească ofesiva pentru eliberarea ultimelor teritorii românești de sub ocupația maghiară. Gestul generalului a venit ca un dar făcut Regelui Mihai, de ziua acestuia la împlinirea vârstei de 23 de ani. 
    În anul 1959, după retragerea trupelor sovietice din România, prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, ziua de 25 octombrie a fost declarată oficial ZIUA ARMATEI ROMÂNE.
     Cu această ocazie, mâine începând cu ora 09:30, la monumentul din Parcul Central al orașului va avea loc ceremonialul militar și religios dedicat acestei sărbători. 
    Programul cuprinde o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, depunerea de coroane de flori în acordurile fanfarei și defilarea subunităților militare. 
    Sărbătoarea se va încheia cu proiecția filmului istoric ”Noi, cei din linia întâi” ce va avea loc la sala de spectacole a Casei de cultură I.D. Chirescu, începând cu ora 11:30.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • Exercițiul Anual de Urgență Radiologică ”Tomis 2017” ***
  • Festivalul internațional de muzică corală I.D. Chirescu ***
  • 25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMÂNE ***
  • ZIUA ARMATEI ROMÂNE ***
  • Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cernavoda continuă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 24/11/2017
nr. vizite: 580496
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 24 noiembrie 2017 23:54:53