Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
                    ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA 2017
                           

    Având în vedere faptul că ieri, 15.08.2016, din cauza unei avarii ENEL zona centrală a orașului Cernavoda a devenit nefuncțională, o parte din programul artistic alocat acestei zile, s-a reprogramat în zilele ce urmează astfel: 
    Premierea sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Axiopolis va avea loc joi, 17.08.2017 începând cu ora 17:00, pe scena special amenajată din fața Primăriei. 
    Vernisajul de pictură - Anamaria Cristina Nițulescu va avea loc duminică, 20.08.2017 începând cu ora 10:00 în holul Primăriei.

Programul de desfășurare al evenimentului
De interes
ANUNȚ distribuire tichete sociale pentru pensionari

    Primăria oraşului Cernavoda, derulează în perioada 09.08.2017 - 11.08.2017 programul de distribuire a tichetelor sociale pentru ” Sf. MARIA”. 
    Pensionarii (literele A-Z) care au depus documentaţia în termen şi au întrunit condiţiile de acordare a tichetelor sociale conform HCL 78/17.03.2016, sunt rugaţi să se prezinte cu actul de identitate în original şi ultimul cupon de pensie la Sediul Direcţiei Asistenţă Socială începând cu ora 08:00.

În atenția agenților economici

    În perioada 15-20 august 2017, Primăria și Consiliul Local Cernavodă organizează evenimentul cultural-artistic “Zilele orașului Cernavoda”. 
    În această perioadă invităm agenții economici din Cernavoda ce doresc să comercializeze produse alimentare, nealimentare sau să organizeze standuri de alimentație publică, să depună o cerere în acest sens până în data de 06.08.2017 la sediul Primăriei, urmând ca în data de 07.08.2017, la ora 10:00 să se stabilească alături de organizatori detaliile privind amplasarea standurilor. 
    Persoanele interesate sunt rugate să anexeze la cererea depusă următoarele documente:
- Autorizația de funcționare
- Certificat constatator ORC
- Autorizație sanitar-veterinară de funcționare 
    Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Nemțeanu Irina – din cadrul Serviciului Administrare Domeniu Public și Privat, Tel. 0736.333.348

NUNTA DE AUR

    În cadrul manifestărilor prilejuite de ”Zilele orașului Cernavoda”, organizate în perioada 15-20 august 2017, va avea loc și festivitatea ”Nunta de Aur”.
    Rugăm familiile și persoanele văduve cu domiciliul în orașul Cernavoda, care împlinesc 50 de ani de căsnicie anul acesta și nu s-au înscris încă, să se prezinte la oficiul stării civile cu actele de identitate și certificatul de căsătorie pentru înscriere, până pe data de 10 august 2017.
    Relații suplimentare la tel: 0241 487143 sau 0732 190450, biroul de stare civilă.

Ultimele stiri
ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA
14-20 august 2017

În săptămâna 14-20 august, orașul Cernavoda va îmbrăca haine de sărbătoare cu ocazia celei de-a XVI-a ediție a manifestărilor cultural-artistice „Zilele orașului Cernavoda”.
Se anunță zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans, expoziție de pictură, lansare de carte, spectacole de teatru, festivități de premiere, activități sportive, concerte de muzică populară, muzică folk, dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului.
O activitate nouă și inedită anul acesta este reprezentată de parada cu torțe, ce va traversa centrul orașului și podul Sfânta Maria. Aproximativ o mie de lumini purtate de tinerii localnici și invitați ai orașului vor lumina feeric orașul în seara de sâmbată.
Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică ușoară precum: Andra, Alina Eremia, Direcția 5, Akcent, Matteo, Elena Ionescu, Nick (N&D), Dj Jungle dar și interpreți consacrați de muzică populară: Petrică Mîțu Stoian și Maria Dragomiroiu. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul zilelor de sărbătoare.
Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică.
Evenimentul se va încheia duminică seara cu un minunat foc de artificii.

ANUNȚ

    În perioada 07 - 08 august 2017, începând cu ora 21:00, Primăria Orașului Cernavoda va aplica tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort - adulți (țânțari).
    Durata tratamentului este de cca. 4 ore.
    Produsul este toxic pentru albine, pești și orbanisme acvatice.
    Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

  100 de ani de la Marea Bătălie de la Mărăști

  Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Bătălia de la Mărăști, una din cele mai importante bătălii din istoria poporului român, ce a avut loc pe teritoriul țării noastre, în anul 1917. În această bătălie Armata Română a luptat alături de Armata Rusă pentru a distruge Armata a IX-a Germană. 
    Cu acest prilej, în data de 04.08.2017 începând cu ora 10:00, în memoria ostașilor ce au pierit pe câmpul de luptă vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Central al orasului Cernavoda.
    De la ora 11:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură va avea loc un simpozion pe aceeași temă. 
    La eveniment vor participa reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului, ai Asociației Cultului Eroilor, ai Muzeului Militar de Marină precum și reprezentanți ai Autorității Publice Locale.

Cernavoda, 3 august 2017

Ultimele comunicate de presa
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Deconectarea automată a Unității 2 de la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că ”Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara de 20 iulie 2017, ora 17:40, din cauza unui tranzient în partea clasică a centralei. 
    În prezent, reactorul Unității 2 este la putere, iar specialiștii CNE Cernavoda efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. 
    Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unității 2 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Național se va realiza în cateva ore. 
    Sistemele centralei funcționează conform proiectului și realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător. ”

Cernavoda, 21 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
 •                     ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA 2017
                             
  -
  Programul de desfășurare al evenimentului
  ***
 • ZILELE ORAȘULUI CERNAVODA
  14-20 august 2017
  ***
 • ANUNȚ ***
 • ***
 • Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!
  Este nevoie de mai mulți donatori!
  Cheamă-ți și prietenii!
  ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 17/08/2017
nr. vizite: 543192
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 18 august 2017 13:27:40