Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE CLĂDIRI, TERENURI ȘI MIJLOACE DE TRANSPORT

    Primăria orașului Cernavoda informează contribuabilii că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/16.05.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se extind categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport. Conform noilor prevederi legislative, începând cu data de 20 mai, beneficiază de scutire de la plata impozitului, respectiv taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în proprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate. Aceștia beneficiază de scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere, nu doar reprezentanții legali ai minorilor, cum prevedea vechea reglementare. Scutirea de la plata impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport pentru persoanele cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai acestora, se operează cu data de întâi a lunii următoare celei în care contribuabilul depune documente justificative în acest sens.

De interes
ANUNȚ ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE
Vă aducem la cunostință că în perioada cuprinsă între 01.06.2018-04.06.2018, se vor efectua tratamente în livadă, la fosta Ferma 3 pomicolă, limitrofă a orașului cu produse insecto-fungicide toxice pentru om, animale si albine .
Lucrarea se va efectua terestru.
Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului (fosta ferma 3)
Data începerii tratamentului: 01.06.2018
Data terminării tratamentului: 04.06.2018
Produse folosite ( substante): Insecto-fungicide
Agregatul folosit : Tractor U650 , masina de stropit tractata .
Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale, păsări.
Detalii anunț
ANUNȚ
    Vă informăm că în data de 21/05/2018, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul localității pentru combaterea insectelor de disconfort adulți (țânțari).
    Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, 24 de ore din momentul aplicării.
Lucrarea se va efectua - terestru
Produsul folosit - K-OTHRINE PROFI EC 250
Data aplicării - 21/05/2018
Durata aplicării - 4 ore, începând cu ora 21:00
    Proprietarii de albine sunt rugați să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.
    Deasemenea, pe perioada de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.
    Relații suplimentare la tel 02410487122.
Detalii anunț
ANUNȚ
    Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile (ploaie), acțiunea de aplicare tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort - țânțari, preconizată a se desfășura în data de 10/05/2018, ora 21:00, se va amâna la o dată viitoare, care va fi aleasă în funcție de condițiile atmosferice.
Ultimele stiri
CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA CERNAVODA

    Primaria Cernavoda va informeaza ca luni 11.06.2018, in intervalul orar 08:30-13:30, pe raza orasului se va desfasoara exercitiul anual de urgenta radiologica “UNIREA 2018”, ocazie cu care se va actiona sistemul de alarmare format din cinci sirene electrice si o sirena electronica.
Semnalul de alarmare este: ALARMA LA DEZASTRE
5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauza de 10 secunde intre ele.

Detalii anunț
ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA

    Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștință publică faptul că Registrul electoral permanent poate fi consultat de către alegători la sediul Primăriei Cernavoda, în fiecare zi lucrătoare, între orele 14:00-16:00.
    Deasemenea, pot fi verificate de către alegători și Listele electorale permanente și cele complementare în același interval de timp. 
    Întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrisurilor greșite și a oricăror erori din liste se fac în scris și se depun la Centrul de informare pentru cetățeni, în atenția primarului.

Anunț privind consultarea Registrului Electoral
Anunț privind Listele electorale permanente
Anunț privind Listele electorale complementare

ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC

    Pentru remedierea unei avarii pe magistrala de termoficare urbană pe str. A. Saligny, C.N.E. Cernavoda va întrerupe furnizarea agentului termic în zona centrală și cartier Columbia în data de 15 mai 2018, între orele 8:00 și 16:00.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE CLĂDIRI, TERENURI ȘI MIJLOACE DE TRANSPORT ***
  • CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA CERNAVODA - Detalii anunț ***
  • ÎN ATENȚIA PERSOANELOR CU DREPT DE VOT DIN ORAȘUL CERNAVODA ***
  • ANUNȚ OPRIRE AGENT TERMIC ***
  • Bani de la MDRAP pentru reabilitarea a două grădinițe din Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 21/06/2018
nr. vizite: 665714
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 22 iunie 2018 02:32:40