Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Spitalul Orășenesc Cernavoda a trecut cu brio de controlul organizat de Ministerul Sănătății
               În data de 13.03.2018, Spitalul Orășenesc Cernavoda a fost gazda unui control tematic organizat de Ministerul Sănătății privind toate aspectele ce trebuie îndeplinite de un spital pentru a asigura îngrijiri medicale de calitate conform normelor și legislației sistemului sanitar din România.
               Echipa  de specialiști a verificat în detaliu contractele de achiziții de biocide și dezinfectanți,  modul de raportare a infecțiilor nasocomiale și modul de utilizare a produselor biocide și a dezinfectanților, circuitul/traseul pacinetului în spital, modul de gestionare a deșeurilor  precum și verificarea igienico-sanitară pe fiecare compartiment din cadrul spitalului dar și toate circuitele funcționale din spital. 
            În urma controlului, nu s-a aplicat nici o sancțiune, Spitalul Orășenesc Cernavodă înregistrând aspecte pozitive la toate criteriile de verificare din grila elaborată de Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare
.
De interes

A N U N T ORGANIZARE LICITAȚIE PUBLICĂ

    Primăria orașului Cernavoda anunță organizarea de licitație publică deschisă cu strigare privind valorificarea deșeurilor feroase și neferoase provenite din casările mijloacelor fixe din inventar efectuate în cadrul UAT Cernavoda.
Detalii anunț

ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE

PRIMĂRIA ORAȘULUI CERNAVODA ADUCE LA CUNOȘTINȚA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE PARCELELE DE TEREN DISPONIBILE CE POT FI ATRIBUITE ÎN ANUL 2018 CONFORM TABELULUI ȘI PLANULUI DE ÎNCADRARE ÎN ZONĂ, ATAȘATE.

TABEL
PLAN DE ÎNCADRARE

Anunț

    Primăria orașului Cernavoda derulează începând cu data de 14.02.2018 ora 09:00 programul de distribuire a tichetelor sociale conform HCL 78/17.03.2016 pentru ”Lăsatul secului” (Postul Sfintelor Paști).
    Sunt invitați să se prezinte la Sediul Direcției de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete( literele A-Z) cu următoarele documente în original:
 - actul de identitate
 - ultimul cupon de pensie. 

Ultimele stiri
Consilierii PSD și ALDE s-au remarcat negativ la ședința ordinară din Cernavoda!

    Ieri, 28.02.2018, in număr de 14 din cei 17 reprezentanți din Consiliului Local Cernavoda s-au întâlnit la ședința ordinară pentru a adopta cele 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi, propuse de primarul orașului Liviu – Cristan Negoiță. Din motive personale, consilierii: Hemes Gheorghe, Nicola Marilena și Rusu Nicușor nu au fost prezenți. 
    Surpriza neplăcută a zilei, a venit din partea consilierilor PSD și ALDE, ce au lăsat cernavodenii în anul 2018 fără subvenția pentru serviciul de colectare, sortare, transport și depozitare a deșeurilor menajere practicat de Societatea ”UTILITĂȚI PUBLICE - GOSPODĂRIA COMUNALĂ” începând cu 01.02.2018. Astfel că, cernavodenii plătesc acum cu 2.55 lei/persoană/lună, mai mult pentru acest serviciu. 
    Ca de obicei, aceiași consilieri, din partidele PSD și ALDE au votat împotriva Proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de Venituri și cheltuieli pe anul 2018.
Votul negativ al consilierilor PSD și ALDE nu a afectat însă adoptarea proiectului, care a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobat, datorită celorlalți consilieri ce au înțeles importanța adoptării acestui proiect.

Cernavoda, 01.03.2018

ATENȚIONARE

   Pe fondul viscolului și a ninsorilor abundente Comitetul local de urgență, întrunit în dimineața aceasta, a stabilit planul de acțiune pentru zilele următoare. 
    Conform planului de acțiune, în acest moment se intervine cu 6 utilaje cu lamă, 5 buldoexcavatoare, 1 autogreder și 2 basculante, pe toate străzile principale pentru a se asigura accesul la instiuțiile publice, urmând a se acționa și pe străzile adiacente și în cartierele orașului. De asemenea, peste 100 muncitori acționează manual pentru degajarea trotuarelor. 
    Reprezentanții societăților comerciale și cetățenii sunt îndemnați să dea dovadă de spirit civic și să iasă la deszăpezirea aleilor și trotuarelor din fața societăților, din fața blocurilor și a curților. 
    De asemenea, se recomandă participanților la trafic să utilizeze autoturismele proprii doar în caz de nevoie și să parcheze autoturismele astfel încat să permită utilajelor de deszăpezire să acționeze pentru degajarea străzilor.
   
 Primăria Cernavoda asigură permanență participanților la trafic și persoanelor aflate in dificultate, prin Dispeceratul Poliției Locale – tel. 0241/236256; 0241/487147.

TÂRGUL HANDMADE DE MĂRȚIȘOR

    Primăria orașului Cernavoda, organizează și în acest an tradiționalul Târg de Mărțișor. Acesta va avea loc în holul principal al Primăriei, în zilele de 27 și 28 februarie 2018.
Informații suplimentare și înscrieri la tel: 0241/487140.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • Spitalul Orășenesc Cernavoda a trecut cu brio de controlul organizat de Ministerul Sănătății ***
  • Consilierii PSD și ALDE s-au remarcat negativ la ședința ordinară din Cernavoda! ***
  • ATENȚIONARE ***
  • TÂRGUL HANDMADE DE MĂRȚIȘOR ***
  • Orașul Cernavoda, în continuă dezvoltare ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 16/03/2018
nr. vizite: 629385
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 17 martie 2018 22:05:09