Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Rezultatul selecției dosarelor de înscriere Pagina principala
cautare avansata...
De interes
Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice  pentru extinderea reţelei de termoficare din orașul Cernavodă

    Ziua de 1 decembrie a fost una sărbătorită prin muncă de către echipele care efectuează lucrările de extindere a reţelei de termoficare a oraşului Cernavodă. După eforturi prelungite ale Administraţiei Locale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice a oferit finanţarea cu 25 miliarde lei vechi pentru racordarea a aproximativ 350 de gospodării la reţeaua de termoficare a orașului. În prezent 85 la sută din consumatorii localităţii sunt conectaţi la sistemul de încălzire, cu excepţia a două cartiere periferice de case. Banii obţinuţi din finanţare vor fi investiţi în construirea a două puncte termice în zonele Dealul Sofia şi zona Sere, dar și în construirea a peste doi kilometri de reţea termică (străzile Răsăritului, zona cimitir, Victoriei, Oituz, Canalului etc.). De asemenea, pentru realizarea acestui proiect, Bugetul Local Cernavodă contribuie cu o invetiţie de aproximativ 12 miliarde vechi. Condiţiile de implementare ale acestui proiect, pentru dobândirea fondurilor de la stat, impun realizarea acestor lucrări într-un termen scurt, până la primăvara anului 2015. Aşadar, echipele din teren lucrează la foc continuu, chiar şi în condiţii de iarnă, pentru finalizarea la timp a întregii reţele. Proiectul prevede extinederea sistemului de termoficare cu o tehnologie nouă şi cu materiale de foarte bună calitate. Sunt instalate conducte preizolate,  dotate cu senzoti electrici pentru identificarea unei eventuale defecţiuni. 
    Proiectul face parte dintr-un program multianual de dezvoltare a oraşului Cernavodă. Strategiile de evoluţie urbană au fost stabilite, de către edilul Gheorghe Hânsă, pentru perioada 2006-2015. Primul obietiv stabilit şi îndeplinit a fost modernizarea tramei stradale, racordarea localităţii la apă de izvor de la Medgidia, iar al doilea obiectiv în curs de realizare este racordarea întregului oraş la sistemul de termoficare. Beneficiile acestui proiect sunt multiple pentru oraşul Cernavodă: menţinerea unui preţ cât mai mic al gigacaloriei(sub 100 de lei), crearea a peste o sută de locuri de muncă pe durata construcţiei, realizarea unui sistem de încălzire performant, care produce energie accesibilă pentru cetăţeni, finanţat în procent de 70 la sută de la bugetul de stat şi 30 la sută de la bugetul local. Acest proiect a fost iniţiat şi anul trecut de către Primăria Cernavodă, dar din nefericire lucrările nu au putut fi finalizate la timp, deoarece finanţarea a fost obţinută în decembrie 2013, iar condiţiile grele de iarnă nu au putut permite implementarea rpiectului în termenul impus. Din fericire, anul acesta finanţarea a fost acceptată la sfârşitul lunii septembrie, termen suficient pentru a realizarea procedurilor de achiziţie publică şi de demarare a lucrărilor.
02.12.2014
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinapopa@primaria-cernavoda.ro
0723657886

    Cernavodenii se mândresc că sunt români

    Centru civic al oraşului Cernavodă a fost aproape neîncăpător astăzi 1 Decembrie. Sute de cernavodeni au fost prezenţi la ceremonialul organizat la Monumentul Eroilor din parcul central, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Mai patrioţi decât în orice altă zi din an, cetăţenii oraşului au intonat imnul de stat alături de reprezentanţii Administraţiei Locale, alături de militari, şi au urmărit cu atenţie ceremonialul religios dedicat eroilor căzuţi pe front în timpul luptei pentru întregirea patriei. Discursul primarului Gheorghe Hânsă a atras atenţia tuturor celor prezenţi. Edilul, ca în fiecare an, i-a sfătuit cu înţelepciune pe concetăţenii săi cum trebuie să se comporte pentru a deveni nişte adevăraţi iubitori de ţară. Memoria celor care s-au jertfit pentru patrie a fost cinstită şi cu zeci de coroane, depuse de către Autorităţile Locale, Detaşamentele de Jandarmi, pompieri şi militari, partide politice, agenţi economici, organizaţii nonguvernamemntale şi elevi. Surpriza evenimentului a fost distribuirea a 1000 de drapeluri din partea Primăriei tuturor cernavodenilor care îşi iubesc ţara. Cetăţenii au primit cu bucurie surpriza autorităţilor şi înghesuit în parcul central, temându-se că nu vor apuca să primească steagul României. Momentul mult aşteptat al zilei a fost defilarea plutoanelor de militar în ritmurile Fanfarei Copiilor Axiopolis. Decorul paradei militare a fost unul patriotic: sute de tricoloruri au fost ridicate la cer de iar ropotele de apaluze i-au îndemnat pe militari să defileze cu mândrie de Ziua Naţională a României.
01.12.2014
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinapopa@primaria-cernavoda.ro
0723657886

    Donează sânge pentru viaţă!!!

    Primăria Oraşului Cernavodă îi invită pe cetăţeni să doneze sânge. Toţi cernavodenii care îşi doresc să contribuie la salvarea unor vieţi umane, sunt rugaţi să participe la SESIUNEA DE RECOLTARE MOBILĂ, care se va desfăşura marţi 4 martie, între orele 1000-1500 în cadrul spitalului Orăşenesc. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, şi are drept scop sensibilizarea unui număr cât mai mare de cetăţeni cu suflet, care pot oferi, prin donarea de sânge, o şansă la viaţă altor persoane aflate în dificultate. Administraţia Publică Locală recomandă cernavodenilor să intre în rândurile DONATORILOR DE SÂNGE, având în vedere că preţioasa substanţă este un dar de neînlocuit, care poate salva vieţile unor semeni ai noştri. În ultima perioadă necesitatea de recoltare este tot mai mare, iar numărul persoanelor aflate în dificultate a crescut simţitor. Această statistică a efectuată în rândul unităţilor medicale, îndeamnă autorităţile locale să facă un apel la spiritul civic al cetăţenilor. Donatorii care vor să se implice în această campanie, vor avea parte de anumite beneficii: decontarea cheltuielilor de transport (pentru cei care deţin domiciliu în afara oraşului), 7 bonuri valorice şi alte servicii.
22.11.2013
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Infrastructură nouă la Cernavodă

        Chiar dacă inundaţiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a oraşului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltorea apei au intrat rapid în program de reabilitare. La sfârşitul acestei săptămâni se va finaliza acţiunea de reabilitare a trotuarelor şi străzilor din oras.
        
Peste 370 de mii de lei au fost investiţi în lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu de reabilitări iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă. Zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program, reabilitarea clădirii Policlinica Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru ca nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinet medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a incă trei clădiri din zonele NORD şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii. 
        
Au fost investiţii 450 de mii de lei în modernizarea uneia dintre arterele principale ale oraşului.  După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecţiunilor, strada Independenţei este aproape complet reabilitată. Acţiunea a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuită întreaga reţea de încălzire şi canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparaţii deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat ultimul strat de binder, iar luni va fi din nou destinată circulaţiei.

 

 

Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com    

Proiectul Faleza Cernavodă prinde contur

    După mulţi ani de demersuri efectuate, în zadar, Primăria deţine primele veşti bune pentru realizarea proiectului de amenajare a falezei din Cernavodă. Proiectul a fost iniţiat încă din 2004, de către primarul Gheorghe Hânsă, însă obstacolele au intervenit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate, amplasată în zona falezei. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, acesta a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. După aproape 10 ani, Compania Natională de Căi Ferate SA a dat acceptul acestui proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale  pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului, către domeniul public al oraşului. Acest pas va permite Administraţiei Publice Cernavodă continuarea demersurilor pentru accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei ca dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, dar şi ca zonă de promedadă pentru locuitorii oraşului. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului. 
    Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre- Marea Neagră pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi în vizită la Cernavodă ieri după amiază. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ACNDM şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini şi a colabora pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi Hotărâri de Guvern, cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACNDM în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare  consolidării digului şi organizării sale pentru promenadă. De asemenea, în cadrul consolidării, va fi proiectat un canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolelor de inundaţii. 
    Primarul oraşului Cernavodă susţine că Administraţia Publică Cernavodă deţine relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, Compania Naţională a Căilor Ferate, dar şi  cu Apele Române.

 

Sorina Popa
Birou de presă
sorinna_p@yahoo.com

 

Romana English
 
  •     Finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice  pentru extinderea reţelei de termoficare din orașul Cernavodă ***
  •     Cernavodenii se mândresc că sunt români ***
  •     Donează sânge pentru viaţă!!! ***
  •     Cel mai falnic brad la Cernavodă ***
  •     ANUNŢ
    În atenţia utilizatorilor SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL
    ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 18/12/2014
nr. vizite: 193721
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 20 decembrie 2014 07:10:28