Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Anunț

    În data de 13.08.2019, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți
( țânțari) începând cu ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

De interes
Anunț - 21 AUGUST 2019 audiențe Avocatul Poporului la Cernavoda

În data de 21 august reprezentanții Avocatului Poporului - Biroul teritorial Constanța, vor fi prezenți în Cernavoda la sediul primăriei pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primii petiții.
Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Cernavoda, începând cu ora 11:00.
Acordarea audiențelor este gratuită. Pentru primirea în audiență este necesară programarea la tel: 0241550544 sau la sediul primăriei.

Anunț distribuire tichete sociale pentru ”Sfânta Maria”

Primăria orașului Cernavoda, derulează începând cu data de 12.08.2019, ora 09:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL 78/17.03.2016 pentru ”Sfânta Maria”.
Sunt invitațe să se prezinte la Sediul Direcție de Asistență Socială toți beneficiarii de tichete ( literele A-Z) cu următoarele documente în original: actul de identitate și ultimul cupon de pensie.

Anunț - Interdicție aprindere foc

    Primăria orașului Cernavoda informează locuitorii localității că este interzisă aprinderea focului în culoarele de trecere ale LEA 400KV: Cernavoda - Gura Ialomiței și Cernavoda - Pelicanu, respectiv în vecinătatea stațiilor electrice de transformare, sau în locuri din care focul s-ar putea extinde spre aceste obiective.

Ultimele stiri
A fost aprobată lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda

    Consiliul Local Cernavoda a aprobat în ședința din data de 31.07.2019 lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda. 
    Contestațiile cu privire la stabilirea accesului la locuințe, precum și la acordarea priorițăților în soluționarea cererilor ce se vor depune la Centrul de Informare Cetățeni în termen de 7 zile de la  afișarea acestora.

Detalii anunț - Tabel listă de priorițăți
Lista solicitanților care au depus dosare pentru repartizare locuință ANL
Criteriile ce au stat la baza stabilirii ordinii de prioritate -  HCL NR. 20/15.02.2017
HCL Nr. 177 din 31.07.2019

Data afișării: 05 august 2019

FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ
UȘOARĂ „AXIOPOLIS” CERNAVODA, EDIŢIA a XI – a

    Primăria Oraşului Cernavoda organizează, în  data de 16 August 2019, la sala Casei de Cultură ” I.D. Chirescu” Cernavodă, cea de a XI -a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”AXIOPOLIS”. 
    Scopul acestui festival, ce se va desfăşura în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate cu ocazia sărbătoririi “Zilelor Oraşului Cernavoda”, este descoperirea şi promovarea tinerelor talente, atât din Dobrogea, cât şi din întreaga ţară. Totodată, evenimentul este o tradiţie locală, menită să promoveze oraşul Cernavodă şi Dobrogea, prin intermediul muzicii uşoare.
Evenimentul se va desfăşura în două etape:
• Preselecţia concurenţilor, în data de 16 august 2019, între orele 10:30-12:30, la sala Casei de Cultură Cernavodă;
• Concursul de interpretare, în data de 16 august 2019, la sala Casei de Cultură Cernavodă, între orele 14:00-18:00.
• Gala laureaţilor va avea loc pe data de 16 August 2019, orele 18:00, pe scena amplasată în faţa primăriei.
  Înscrierile se fac pană la data de 10 august 2019, la adresa Casei de Cultură “I.D.Chirescu” Cernavoda, str. Ovidiu nr.11, tel. 0241/487.140/ 0723657886, sau E-mail: cultura@primaria-cernavoda.ro, completând formularele de înscriere. 

    Regulament festival
    Fișă de participare

Primăria Cernavoda premiază iubirea de zilele orașului

În perioada 15-18 august 2019 orașul Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare.
În cadrul evenimentului “ Zilele orașului Cernavodă“ va avea loc și anul acesta festivitatea “ Nunta de aur “.
Familiile și persoanele văduve, cu domiciliul în orașul Cernavodă care împlinesc 50 ani de căsătorie anul acesta și nu s-au înscris încă, sunt rugate să se prezinte la oficiul stării civile cu actele de identitate și certificatele de căsătorie pentru înscriere, până la data de 05 august 2019.
Relații suplimentare la telefon nr.0241-487143 sau 0732-190450, biroul de stare civilă.


Ultimele comunicate de presa
Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

  Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 24-25 noiembrie 2018 cea de-a XXXVII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 24 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 25 noimebrie, de la orele 16:00. La această ediție, aproximativ 12 ansambluri corale din România și Bulgaria vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile, astfel: 
    Sâmbătă, 24 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea laică (Casa de Cultură)
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Preot Manuel Bălănică
• Corul de cameră“PRELUDIU”, Bucureşti - Dirijor: Voicu Enăchescu
• Corul de cameră “PASTORALA”, Focşani - Dirijor: Prof. Dumitru Săndulachi
• Corul mixt “TRISON”, Brăila- Dirijori: Marcica şi Ştefan Lupu
• Corul mixt “PLAI ÎNTORSUREAN”, Întorsura Buzăului - Dirijor: Tatiana Teacă
• Corul mixt “CAMERATA DANUBII”, Călăraşi- Dirijor: Diana Vieru Burlescu
• Corul mixt “SEDYANKA”, Silistra, Rep. Bulgaria- Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul mixt “Preot ION IONESCU”, Topoloveni, jud. Argeş- Dirijor: preot Ion Isăroiu
• Corul de cameră “VOCES”, Oradea, jud. Bihor- Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul mixt “SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL”, Alba- Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
• Ansamblul “PATOS” Bucureşti- Dirijor: Petre Ştefănescu
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru 
    Duminică, 25 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea religioasă (Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena)

• Corul de copii “DANUBIUS”, Cernavodă- Dirijor: Lucreţia Marinescu
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Manuel Bălănică
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru
• Corul mixt “SEDYANKA” - Silistra, Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul de cameră “VOCES” Oradea, jud. Bihor - Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul “Bâlea Boar” al Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”, Hunedoara Dirijor: prof.univ. dr. Simion Maria
• Corul mixt “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Alba - Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
Această frumoasă manifestare artistică aduce de 37 de ani bucurie și pace sufletească în inimile iubitorilor de muzică corală întrucât reunește la Cernavoda atât grupuri vocale cât și pesonalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi dar și profesori universitari.
Romana English
 
  • Anunț ***
  • A fost aprobată lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda ***
  • FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ
    UȘOARĂ „AXIOPOLIS” CERNAVODA, EDIŢIA a XI – a
    ***
  • Primăria Cernavoda premiază iubirea de zilele orașului ***
  • „Caravana filmului românesc” ajunge la Cernavoda în perioada 15 - 21 iulie 2019 ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 20/08/2019
nr. vizite: 828276
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 20 august 2019 10:10:29