Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Prima intervenție pe heliportul spitalului din Cernavoda
O echipă de intervenție SMURD a aterizat ieri pentru prima data pe heliportul din curtea Spitalului orășenesc Cernavoda, având misiunea de a prelua și transporta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța o pacientă în vârstă de 76 de ani.

Întreg comunicatul de presă AICI
 
De interes
INFORMARE
SC UTILITĂȚI PUBLICE CERNAVODA SRL aduce la cunoștința consumatorilor prețul local de furnizare al energiei termice în orașul Cernavoda 

Citește Informarea
AICI
ANUNȚ ANGAJARE
SC UTILITĂȚI PUBLICE CERNAVODA SRL organizează în perioada 08-24.02.2016 selecție de personal pentru ocuparea posturilor de muncitori calificați în următoarele meserii:sudor, lăcătuș, instalator.

Întregul anunț
AICI.
Comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția pentru Agricultură Constanța
Ultimele stiri
Anul investițiilor la Cernavoda

    Administraţia Publică Locală Cernavodă are planuri mari pentru anul 2016. Primarul a convocat recent membrii echipei de implementare a Strategiei de Dezvoltare Integrată a Oraşului Cernavodă 2015-2020, din care fac parte arhitecţi, consultanţi şi reprezentanţi ai primăriei, pentru a stabili priorităţile următoarelor 12 luni. În cadrul discuţiilor, s-au fixat obiective cu privire la fondurile europene care pot fi accesate în acest an, dar şi proiecte cu finanţare guvernamentală şi locală. Atenţia întregii echipe este îndreptată asupra programului de amenajare a falezei oraşului, blocat în repetate rânduri din cauza diverselor obstacole create de terenurile Ministerului Transporturilor (aflate în administrarea A.C.N. şi C.F.R.), care se suprapun celor aflate în administrarea primăriei. De data aceasta soluţiile nu au întârziat să apară, iar U.A.T. Cernavodă va reuşi să preia aceste parcele, în următoarele luni, pentru a putea investi bani europeni în consolidarea digului şi amenajarea falezei. „Oraşul trebuie să se dezvolte către Dunăre, există linii de finanţare europeană pentru asta”, susţin specialiştii din cadrul echipei de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Integrată a Oraşului Cernavodă. În acest sens, primăria a efectuat un studiu de prefezabilitate a întregii zone, iar A.C.N. şi C.F.R.  au negociat asupra delimitării terenurilor suprapuse, urmând ca documentaţia să fie depusă la Ministerul Transporturilor.

Întreg comunicatul de presă AICI.

Peste 300 de gospodării din Cernavoda au primit căldură

  Lucrările pentru cea de a doua etapă a proiectului multianual “Extinderea Reţelei de Termoficare” au ajuns la final, iar primele probe au avut loc zilele trecute.     
    Punctul termic 46 a fost pus în funcţiune, după finalizarea reţelei de circuite secundare din zonele aferente străzilor Răsăritului, Victoriei şi Călăraşi, iar gospodăriile au fost racordate la agent termic. Beneficiarii care şi-au finalizat instalaţiile de încălzire în case, se bucură deja de o energie termică mai ieftină, mai curată şi mai eficientă. Primarul Gheorghe Hânsă, însoţit de reprezentanţii echipei de constructori, a mers pe teren pentru a verifica buna funcţionare a reţelei, atât în punctul termic cât și în locuințele beneficiarilor. 

Întreg comunicatul de presă
AICI

    Iarna este ţinută sub control la Cernavodă

    Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au pus în alertă autorităţile publice locale, care au constituit un comandament de iarnă, pentru situaţii de urgenţă, pregătit să intervină la orice oră pentru prevenirea evenimentelor specifice acestei perioade aflată sub alertă cod portocaliu de viscol. Peste zece utilaje de deszăpezire lucrează zi şi noapte, pentru înlăturarea zăpezilor troienite de pe străzile din localitate. Cu toate acestea, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale recomandă cetăţenilor să evite, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele în următoarele 24 de ore, dar şi staţionarea acestora cât mai aproape de marginile drumurilor. 
    Utilajele de deszapezire s-au luptat întreaga noapte cu zăpada visolită de rafalele de vânt. Cele 2 buldoescavatoare, 3 lame cu plug, cele 2 freze şi un greder s-au luptat cu nămeţii, pentru a preveni blocajele rutiere pe arterele principale din oraş. Încă de la primele ore ale dimineţii, 90 de angajaţi ai Gospodăriei Comunale au pornit în teren pentru a înlătura zăpada de pe trotuare, parcuri şi curţile unităţilor de învăţământ. De asemenea, Comandamentul format din reprezentanţi ai Primăriei Cernavodă, ai Poliţiei Locale, ai SC Utilităţi Publice SRL şi ai SC Gospodăria Comunală SRL, sub coordonarea primarului Gheorghe Hânsă, s-a reunit, ca în fiecare dimineaţă, pentru a stabili planul de intervenţie în localitate, pentru următoarele 24 de ore. Până în prezent, vitregia iernii este ţinută sub control, fără evenimente nefericite, urmând ca echipele de intervenţie să acţioneze în toate cartierele, cu utilaje şi material antiderapant. Comandamentul are la dispoziţie suficiente rezerve pentru distrugerea gheţii: 60 de tone de clorură de calciu, 400 de tone de nisip şi 30 de tone de sare. 
    Primăria Cernavodă şi Comandamentul pentru situaţii de urgenţă vor sta în permanenţă la dispoziţia cetăţenilor (persoane vârstnice, bolnave sau aflate în dificultate) pentru sprijin la deszăpezire în curţi, procurarea medicamentelor sau a hranei. Pentru următoarele 24 de ore, Administraţia Publică Locală recomandă limitarea circulaţiei între localităţi, deoarece în timpul nopţii nu vor interveni utilajele autorităţilor judeţene. Pentru situaţii de urgenţă, locuitorii oraşului pot să apeleze la numerele de telefon: 0241.236.256- Dispecerat Poliţia Locală, 0736.333.346- agent de serviciu.
18.01.2016
Sorina Popa
Comp. Relaţii Publice
sorinapopa83@gmail.com,

Ultimele comunicate de presa
Vizită oficială a ambasadorului Marii Britanii la Cernavoda

Primăria Oraşului Cernavodă a primit în această dimineaţă vizita diplomatică a excelenţei sale Paul Brumell, ambasadorul Marii Britanii în România. Aflat pentru prima dată la Cernavodă, reprezentantul diplomatic a avut parte de o primire călduroasă din partea conducerii Administraţiei Publice Locale, alături de care a participat la o întrunire oficială.
 
Citește comunicatul de presă AICI

INVESTIȚIILE CONTINUĂ LA CERNAVODA

Anul 2015 a adus multă prosperitate în Oraşul Cernavodă. Finanţările nerambursabile, atât europene cât şi guvernamentale, obţinute în ultimele 12 luni, confirmă acest lucru. Investiţiile cu fonduri externe au început la Cernavodă, încă din toamna anului trecut, odată cu proiectul „Aducţiune de apă de la mare adâncime de la Medgidia” prin intermediul RAJA, în valoare de peste 7 milioane de euro. Banii europeni au finanţat şi proiectul Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă, ...
                                                                                                                                                           
Citește comunicatul de presă
AICI

 2 noiembrie 2015

    Finanţările de la bugetul de stat curg la Cernavodă

    Primăria Oraşului Cernavodă derulează proiecte importante în această perioadă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a ordonat cofinanţarea a trei lucrări de investiţii valoroase, de peste milioane lei, şi mult aşteptate de către cernavodeni: Anveloparea blocurilor, Extinderea Reţelei de termoficare şi Reabilitarea Grădiniţei nr. 7. 
    Până la sfârşitul anului 2015, 10 blocuri de locuinţe din Cernavodă vor fi reabilitate termic, prin Programul Naţional Multianual privind Creşterea Performanţei Energetice a Blocurilor de Locuinţe. Proiectul este finanţat cu 1,7 milioane lei de către M.D.R.A.P., iar Bugetul Local va cofinanţa aceeaşi sumă. Cele zece imobile( Bl. 23 din str. 24 Ianuarie, bl.H6 din str.Liliacului, bl.4 din str. 24 ianuarie, bl. IAS din str. Pinilor, bl.56 din str. M.Eminescu, Bl.19 din str. 24 Ianuarie, Bl. 9 din str. Răsăritului, bl. H2 din str. Castanilor, bl. 12 din str. Răsăritului, bl. 34 din str. Crişan) au fost expertizate tehnic şi prioritizate în conformitate cu prevederile OUG18/2009(deţin asociaţii de proprietari, nivelul performanţei energetice scăzut, deţin cel mai mare număr de apartamente, au fost construite în perioada 1950-1990). În prezent se desfăşoară procedura de achiziţie publică privind contractarea serviciilor de execuţie a lucrărilor, al căror termen de finalizare este 31 dcemebrie 2015. 
    În următoarele 6 luni, ultimele două cartiere netermoficate din Cernavodă vor deţine o reţea nouă de termie. Proiectul este cofinanţat cu aproximativ 7,6 milioane de lei(prin ordin nr.252/2015), reprezentând 70% din valoarea proiectului, la care Bugetul Local va contribui cu 30%. Conform programului, cele două zone de case (Releu Nord şi Sere) vor deţine circuite secundare şi puncte termice aferente extinderii reţelei de termoficare, PT7 ŞI PT46. Lucrările de investiţii au fost finanţate prin programul Termoficare 2006-2015 căldură şi confort, şi vor fi finalizate până la 31 decembrie 2015. 
    Până la sfârşitul acestui an, cartierul nou Releu Nord va avea propria grădiniţă. Lucrările de construire a Grădiniţei nr. 7 (care au fost sistate de către fosta administraţie locală), vor continua datorită unei noi finanţări de 200 mii de lei de la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, reprezentând 70% din valoarea proiectului, iar 30% va fi contribuţia bugetului local. În această perioadă se derulează procedura de achiziţie a serviciului de execuţie a lucrărilor de construcţie, care deţin termen de finalizare până la 31 decembrie 2015. Grădiniţa va deservi două cartiere noi de case, ai căror copii erau nevoiţi să se deplaseze în alte zone, pentru a urma cursurile altor grădiniţe. 
    Cele trei proiecte de investiţii vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, iar Administraţia Publică Locală intenţionează să acceseze cât mai multe fonduri şi pentru următorul an.
17.07.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinapopa83@gmail.com

Romana English
 
  • Prima intervenție pe heliportul spitalului din Cernavoda ***
  • Anul investițiilor la Cernavoda ***
  • Peste 300 de gospodării din Cernavoda au primit căldură ***
  •     Iarna este ţinută sub control la Cernavodă ***
  • Anul 2016 va aduce mai multe ajutoare pentru persoanele nevoiașe din orașul Cernavoda - Comunicat de presă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Strategia de Dezvoltare Integrată a Orașului Cernavoda 2015-2020 Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 05/02/2016
nr. vizite: 326812
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 06 februarie 2016 20:12:00