Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
    Secţie nouă de radiologie la Spitalul Orăşenesc din Cernavodă

    Investiţiile curg şi anul acesta la unitatea spitalicească din oraşul Cernavodă. După doi ani prosperi, în care au fost reabilitate şi modernizate secţia de anatomie patologică, laboratorul laboratorul de analize, policlinica şi blocul operator, spitalul a deschis porţile unei noi secţii de radiologie. Unitatea se mândreşte cu o achiziţie de peste 30 de mii de euro, din bugetul local, privind dotarea secţiei cu un aparat radiologic de ultimă generaţie din Germania, care deţine o capacitate de fiabilitate foarte mare. Calitatea aparaturii va permite să servească în permanenţă Unitatea de Primiri Urgenţe, pacienţii internaţi în secţiile unităţii care necesită investigaţii medicale, dar şi celor din afara unităţii, care pot beneficia contra cost de aceste servicii. Echipamentul oferă servicii de radiologie completă (radiografie şi radioscopie), de care pot beneficia atât cetăţenii din Cernavodă, cât şi cei din localităţile limitrofe. Această investiţie poate produce o creştere a veniturilor proprii ale unităţii, totodată o serie de beneficii pentru locuitorii oraşului, care nu vor mai fi nevoiţi să obţină astfel de servicii medicale în alte oraşe. 
    În perioada 2012-2014, Spitalul Orăşenesc Cernavodă a beneficiat de investiţii de peste 7 miliarde vechi (achiziţii echipamente medicale, reabilitări şi sterilizări, etc.) care au produs atât o creştere a calităţii serviciilor medicale, cât şi a veniturilor proprii ale unităţii cu peste 30 la sută. 
    Administraţia Spitalului Cernavodă se mândreşte şi cu o creştere a efectivului de cadre medicale. În ultimele săptămâni, şase medici din Constanţa s-au alăturat unităţii, pe secţiile pediatrie, chirurgie, laborator de analize medicale, morga, iar ambulatoriul beneficiază în prezent de serviciile unui medic cardiolog şi ale unui medic psihiatru.
25.03.2015
Sorina Popa
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com

De interes
În atenţia proprietarilor/chiriaşilor ce deţin spaţii pe strada Dacia, în Centrul Civic al Oraşului Cernavodă

Atribuirea terenurilor cu destinaţia de terasă în zona Centru Civic - strada Dacia se va face numai cu contract de închiriere, pe durata sezonului, respectiv 01.05.2015 – 30.09.2015, cu respectarea Regulamentului de amplasare a teraselor aprobat prin HCL nr. 89/25.03.2013.

Nerespectarea prevederilor Regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 lei.

Detalii anunț

 29 ianuarie 2015

Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii - CNE Cernavoda
    In cadrul CNE Cernavoda functioneaza Consiliul de Informare si Consultanta a Comunitatii (CICC). Acesta a fost infiintat cu scopul de a identifica problemele si interesele comunitatii.
    Pentru a afla mai multe si pentru a vizualiza primele sedinte de lucru ale acestui consiliu accesati linkul  "CNE Cernavoda", care va va redirectiona automat pe pagina destinata CICC.
CNE Cernavoda
Ultimele stiri
    Primul puţ de apă pentru situaţii de urgenţă la Cernavodă

    Începând de azi, Oraşul Cernavodă deţine o sursă secundară de apă pentru situaţii de urgenţă. După luni bune de forări, la o adâncime de peste 150 de metri, lucrările execuţie a puţului din zona Punctului Termic 12 s-au finalizat cu succes. Acţiunea a fost demarată anul trecut, şi reprezintă o primă etapă a implementării unui amplu proiect iniţiat de către edilul Gheorghe Hânsă şi Serviciul Intern de Prevenire şi Protecţie Civilă, cu privire la forarea a şapte puturi pentru asigurarea unei surse secundare de apă potabilă şi menajeră pentru populaţia oraşului Cernavodă. Conform HCL289/2014, cernavodenii vor deţine, în următoarele luni, încă şase surse de apă pentru situaţii de urgenţă, care vor proveni din foraje executate în vecinătatea următoarelor puncte termice: PT10 din str. Liliacului, PT14 din str. Unirii, PT1 din str. T.Vladimirescu, PT2 din str.24 Ianuarie, PT17 din str. Mihail Sadoveanu, PT18 din str. Ovidiu. Primul puţ din vecinătatea PT12, din strada Medgidiei, a fost pus deja în funcţiune, acesta asigurând în prezent, apa de adaos pentru sistemul de încălzire, prevenind totodată pierderile de apă care pot surveni. De asemenea, pegasul va putea servi, în situaţii de urgenţă, şi la alimentarea cu apă a echipajelor de pompieri(deşi oraşul Cernavodă deţine în prezent 27 de hidranţi), dar şi la alimentarea utilajelor de irigare a spaţiilor verzi din localitate.
13.03.2015
Sorina Popa
Birou de Presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723657886

    ANUNŢ

    Primăria Oraşului Cernavodă îi informează pe cetăţenii care doresc să efectueze lucrări tehnico-edilitare pe domeniul public (străzi, spaţii verzi, parcuri, parcări) că din data de 16 martie 2015, aceştia vor fi obligaţi să obţină aviz de intervenţie eliberat de către SC Utilităţi Publice -Gospodăria Comunală SRL. Odată cu începerea lucrărilor, cetăţenii vor fi nevoiţi să repecte condiţiile prevăzute în avizul de intervenţie, conform HCL 235/23.02.2015. De asemenea, odată cu depunerea documentaţiei pentru eliberarea avizului, va fi achitată o taxă, a cărei valoare va fi condiţionată de suprafaţa şi durata intervenţiei.
13.03.2015
Sorina Popa,
Birou de presă şi Relaţii Publice
sorinna_p@yahoo.com
0723657886

ANUNT IN ATENTIA ABONATILOR SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL

    Vă aducem la cunoştinţă că la această dată SC Utilităţi Publice Cernavoda SRL are de încasat de la populaţie şi agenţi economici restanţe la plata facturilor în valoare de 1.056.408,68 lei. 
    Revenim la solicitarea către abonaţii societăţii de a achita sau de a solicita eşalonarea sumelor restante, pentru evitarea debranşării şi acţionarea în instanţă, ceea ce înseamnă adăugarea la datoriile existente a tuturor cheltuielilor de judecată şi de executare silită. 
    Sunt în executare silită 103 debitori, suma de încasat fiind de 615.237,60 lei. 
    Pe rolul Judecătoriei Medgidia sunt în curs de soluţionare 17 dosare, iar în luna februarie s-au mai depus încă 13 dosare. 
    În cursul lunii martie 2015 se va depune la instanţă un nou lot de dosare.

ANUNT 05.03.2015 DEBITORI
Ultimele comunicate de presa

Consiliul Local Cernavoda are un nou membru

        În cadrul şedinţei ordinare de azi 29.07.2013 a Consiliului Local Cernavoda, alesii locali au făcut cunoştinţă cu noul coleg Mădălin Drăghici, membru PNL în vârstă de 26 de ani. Tânărul a preluat ştafeta de la colega sa de partid Iulia Antonia Brughental, care şi-a exercitat cu succes primul an de membru al Consiliului Local din viaţa sa, urmând să înceapă o noua cariera in Administratia Locala. Tanara de 33 de ani, a promovat un examen sustinut la Bucuresti si va conduce, în calitate de director economic, serviciul de Taxe si Impozite, Buget Contabilitate si Recuperare creanţe, al Primariei Cernavoda.  La finalul şedintei, noul consilier si-a depus cu emotii jurămintele în faţa colegilor si a cetatenilor(sedintele de consiliu fiind transmise în direct prin intermediul televiziunii locale). Tanarul se afla la primul mandat de consilier local si este angajat ca inginer în cadrul SC Elcomex SRL, firma care îşi desfăşoară activitatea în cadrul CNE Cernavodă.  

 

Sorina Popa
Birou de presa si PR

Infrastructură nouă la Cernavodă

        Chiar dacă inundaţiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a oraşului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltorea apei au intrat rapid în program de reabilitare. La sfârşitul acestei săptămâni se va finaliza acţiunea de reabilitare a trotuarelor şi străzilor din oras.
        
Peste 370 de mii de lei au fost investiţi în lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu de reabilitări iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă. Zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program, reabilitarea clădirii Policlinica Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru ca nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinet medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a incă trei clădiri din zonele NORD şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii. 
        
Au fost investiţii 450 de mii de lei în modernizarea uneia dintre arterele principale ale oraşului.  După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecţiunilor, strada Independenţei este aproape complet reabilitată. Acţiunea a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuită întreaga reţea de încălzire şi canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparaţii deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat ultimul strat de binder, iar luni va fi din nou destinată circulaţiei.

 

 

Sorina Popa
Birou de presa
sorinna_p@yahoo.com    

Proiectul Faleza Cernavodă prinde contur

    După mulţi ani de demersuri efectuate, în zadar, Primăria deţine primele veşti bune pentru realizarea proiectului de amenajare a falezei din Cernavodă. Proiectul a fost iniţiat încă din 2004, de către primarul Gheorghe Hânsă, însă obstacolele au intervenit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate, amplasată în zona falezei. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, acesta a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. După aproape 10 ani, Compania Natională de Căi Ferate SA a dat acceptul acestui proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale  pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului, către domeniul public al oraşului. Acest pas va permite Administraţiei Publice Cernavodă continuarea demersurilor pentru accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei ca dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, dar şi ca zonă de promedadă pentru locuitorii oraşului. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului. 
    Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre- Marea Neagră pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi în vizită la Cernavodă ieri după amiază. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ACNDM şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini şi a colabora pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi Hotărâri de Guvern, cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACNDM în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare  consolidării digului şi organizării sale pentru promenadă. De asemenea, în cadrul consolidării, va fi proiectat un canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolelor de inundaţii. 
    Primarul oraşului Cernavodă susţine că Administraţia Publică Cernavodă deţine relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, Compania Naţională a Căilor Ferate, dar şi  cu Apele Române.

 

Sorina Popa
Birou de presă
sorinna_p@yahoo.com

 

Romana English
 
  •     Secţie nouă de radiologie la Spitalul Orăşenesc din Cernavodă ***
  •     Primul puţ de apă pentru situaţii de urgenţă la Cernavodă ***
  •     ANUNŢ ***
  • ANUNT IN ATENTIA ABONATILOR SC UTILITATI PUBLICE CERNAVODA SRL - ANUNT 05.03.2015 DEBITORI ***
  •     Mărţişoare pentru seniorii cu venituri mici ai Oraşului Cernavodă ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 25/03/2015
nr. vizite: 220934
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 29 martie 2015 22:29:25